Adnow vasa iskustva?

Povlacim sve pozitivno sto sam reko za Adnow :smiley: Smanjili mi CPC danas, sreca izgleda prosla je ova zadnja uplata od 5000$, ostalo 400$. S ovom posjetom sto imam, smanjili mi dnevnu zaradu za najmanje 100km, a mozda cak i do 200km (nmg vidjet tacan ctr jer su smanjili tokom dana). Sad ispadose gori od Mgida po zaradi

1 Like

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
Tako je i meni bilo :grin:
Sa 006 smanili na 003 ja ih odhebo odmah…

@simeon zato se sada kao i ja vrni na Adskeeper i nemoj da mi ne klikneÅ” na reff :rofl:
evo za ovaj mj. iako je ovakav cpc jednostavno je duplo bolje nego ono Ŕto mi je adnow nudio nakon spuŔtanja cpc

2 Likeova

tebi za 50% ali meni vise, bukvalno jedno 200km dnevno ha ja :smiley: ubacicu vcrs mgid kad budem kod kuce, a ubacicu taj tvoj na stari mjesto gdje mgid bio pa cemo vidjet

ovi identican interface kao mgid, registrovo sam se i prijavio sajt. Da mi pokazi kakve reklame imas na sajtu od njih

izgleda da je to ista mreza samo pod dva brenda

nekad na widgetima pise ads by adskeeper iako su implementirani mgid kodovi, mislim da su i isti uslovi za registraciju

isto sve kao na mgidu, iste reklame, iste kampanje …

1 Like

e jbg onda Mario nece dobit affiliate posto vec radim na Mgid :smiley:

a mozda ce i dobit, razdvojeni su dashboardovi ali je sve ostalo povezano sa mgidom … mislim da je tako

inace, skonto sam na ovim widgetima s Mgid, in article widget ima rpm oko 0.26$ zadnjig 7 dana. S druge strane, slucajno imam (nisam ni znao) dole prema dnu clanka (ne ispod clanka, znaci zavisi, pojavljuje se samo ako je clanak dovoljno dug) ā€œunder articleā€ widget, i on ima skoro 0.5$ sto je ekstra…

Sad sam za sutra stavio eksperiment- pomakeo ovo na vrh, gdje je nekad bila prva reklama od adnow, mozda bi na boljoj poziciji mogao imati jos bolji rpm, a opet, ako samo odrzi 0.5$ to mi je ekstra… nek ovi ostali navuku jos u prosjeku 0.3$ i ja sam zadovoljan sa makar 0.8$ / 1000

Preuranjeno donosite zaključke :slight_smile:

To je isto kao da ja kažem da je većina naÅ”ih hosting firmi zapravo jedna firma jer koriste isti templejt :grin:

na jednom sajtu su implementirani mgid kodovi … kada se otvori stranica, na widgetima pise adskeeper …

mgid je registrovan u americi a adskeeper na britanskim djevicanskim ostrvima ili hong kongu

izgleda da mgid koriste za regularne stvari a kada su u pitanju sivi sajtovi onda tu uskace adskeeper :smiley:

jedno je sigurno, zajedno su uvaljivali adware

https://www.bleepingcomputer.com/forums/t/635914/mgidadskeeper-impossible-to-get-rid-of/

Ni jedno ni drugo.
Ali dobro kad se sve zna…

jeste, negdje vjerovatno pise poljska, vijetnam, gruzija ali to su samo kancelarije … sve ide preko bvi

https://www.adskeeper.com/tos/

1. CONTENT LICENSE AND INTELLECTUAL PROPERTY RIGHTS

6.1. The User acknowledges and agrees that all Adskeeper Services and software are protected by copyright, trademark, license, intellectual property laws and any applicable laws of the British Virgin Islands, laws of other countries and/or international laws.

Ima tu neÅ”to… :smiley:

Screenshot_2

1 Like

ja sam fino rek’o :smiley: :smiley: :smiley:

evo sta account manager kaze:

ā€œAs for the adskeeper, they use the MGID dashboard as SaaS in combination with some of our algorithms under the MGID license.ā€

My name is Nina, I will be your account manager in Adskeeper.
I’ve approved your website in our network.
We can’t stay on the Mgid ad places, because we have a non-competition agreement with MGID.
May I ask you to implement our ads in other free places, not removing MGID ads?
Otherwise we won’t be able to cooperate.
Thank you and hope for your understanding.

Inace, zamjenih pozicije Adnow i Mgid, i do sad Mgid donjeo isto novca kao juce, uz duplo manje pregleda:

Jel koristis ovo i jel ima vajde od toga:

koristio par dana, ali kod mene je stručna niÅ”a i odmah idu negativni komentari da je sve puno reklama… jbg ne znam kakva je zarada bila…

jel mozes vidjet kakva je zarada bila za taj widget (samo kliknes na sajt, pa taj widget sto si imo za pop up)