Adsense će povećati zaradu publisherima i plaćaće po impresijama!

U suštini poruka nam je stigla jer googleu "fali para " :joy: pa nas gura da dodavamo još neke vrste oglasa i da “pojačavamo” ostale .

Pa tako i gogle za srodnu pretragu ustvari to je novija verzija “google for search” nekadašn je male pretrage koji je imao gotovo svaki sajt pri vrhu sajta.
Evo kako to funkcioniše

1 Like

Ma ovaj adsense je postao jako los,ne znam kako neko moze da zali sto nije primljen u adsense,kada se na 400k poseta zaradi jedva 400e iako imam vise posete iz dijaspore,da mi nije donacija i placenih narucenih reklama koje nalazim ne bi imao nista.Umesto da povecaju cenu klika i impresija oni bi da nacickamo ceo sajt sa njihovim oglasima.
Ne znam kako drugi zaradjuju preko adsense ali ja sam nezadovoljan.
Edit: 400k poseta nije svaki mesec,nego sam naveo kada je bilo toliko poseta kolika je samo bila mizerna zarada.

Ako imaš ljude više poseta iz dijaspore onda bi definitivno trebao da imaš uz GAM znatno veću zaradu daleeeko veću.
Jer klikovi iz na primer nemačke, austrije, i zapadnih EU zemalja znaju da donesu cenu po kliku i po 5-6€ i više!

1 Like

Imam oko 80 posto dijasporu i te zemlje,au to je super cena klika.Hvala na korisnom infu.Plus pored toga bi trebao da nadjem nesto da prodajem i onda da prodam 1 posto od par stotina hiljada mesecno poseta po ceni od 1e bilo bi super.
Licno bi svima preporucio da svoje posete iskoriste na bilo kakvu prodaju ili nesto sto ide direktno u dzep a ne preko impresija.
100.000 poseta preko adsense se zaradi jedva 100e.
100.000 poseta za neki proizvod koji se prodaje na sajtu po 1 e i ako se proda bar jedan posto,zaradi se 1000e.

3 Likeova

Kada počinje ovo sa impresijama, da li odmah od nove godine ili nekada tokom godine?

Da si pročitao post od početka i sa linka koji je ostavljen znao bi :wink:

1 Like

Ništa preko štele, nego opet moradoh sve pročitati. Eary next year, ili ti početkom ove godine.

1 Like

Kod mene od jučer samo impresije.
23 CPC bidova
Katastrofalna zarada kao i zadnjih 30 dana.
Biti će veselo.
Razmišljam da stavim puno manje oglasa pa da vidim stanje. Imam usku nišu

Meni se od 1 Februara povećala zarada za 30% tokom ova dva dana. Videćemo za dalje.

imam ponudu od The Moneytizer da stavim popup reklamu
A new format is now available for all your sites: the INTERSTITIAL

format (desktop + mobile).

This is a full-screen format that visitors can close after a few seconds.

By offering maximum visibility to advertisers, this format guarantees you a high CPM and additional revenue without modifying your current integration.

Thanks to our header bidding system, all our partners compete to display the most profitable ad.

Here’s an overview

nisam mislio to da stavljam…
ali me zanima da li je ovo u skladu sa adsenseom(sve ostalo jest u skladu do sada bilo, između ostalog oni međusobno rade)?
jer. npr sada imam takav oglas od adsensea, i kako sad znati da jednom korisniku neće iskočiti dva popupa zaredom?

usput , šta ovo treba da znači?
koliko znam imam sve potrebno uključeno i podešeno

Otkrili smo problem s vašim IAB TC nizom na jednoj ili više vaših web-lokacija ili aplikacija. Te pogreške mogu utjecati na vašu mogućnost posluživanja oglasa europskim korisnicima. Na stranici pristanka za korisnike u EU-u dostupno je detaljno izvješće.

Mislim da nije ja lično nisam siguran … :thinking:
Dobijao si neka slična mišljenja ovde u ovim postovima pa se priseti malo

A što se tiče ovog drugog …

pogledaj ovde možda ti pomogne

https://www.petenetlive.com/kb/article/0001709

Kakva su iskustva s CPM ( vidim u reportu da vecina zarade dolazi sad od CPM oglasa (80/20) prije bilo obrnuto…i primjetih pad od nekih 20-30% naravno…

kako je kod vas?

Ja koristim google ad manager ja sam primetio samo da u zadnja 3-4 dana je CPC strašno opao kao da je server izgubio kompas umesto da gura jače i bolje oglase (cpc ) ono gura slabije

Što se tiče CPM vidim i ja da tu ima neke zarade

Tema jeste malo stara (malo sam je digao iz mrtvih) ali u duhu današnjih dešavanja i plaćanja adsesne po CPM modelu to jest CPM obračunu.

Interesuje me kolege sa foruma kakvo je vaše stanje (vaša zarada ) ove 2026 godine sa adsense (nebitno da su GAM oglasi falback adsens ili adsens sa adx i ostalim mrežama) u vezi zarade na vašim sajtovima sada …kad je google adsens prešao na plaćanje publishera po impresijama

Jeste li osetili pad ili vam se zarada to stabilizovala ili povećala?

Kod mene je stanje katastrofalno iskren da budem izgubio sam barem 70% zarade još imam GAM a i dodatno što je ovaj AI “kidnapovao” mi posetioce