AdSense na Ezoic - isplati li se?

Ekipa imam pitanje, imam stranicu na ENG jeziku, u automoto niši je, i AdSense mi zarađuje oko 8-9 dolara na 1000 pageviewsa. Kakva su vaša iskustva sa AdSense zaradom, koliko uspijete zaraditi?

Prešao bih na Ezoic jer pretpostavljam da bi tamo trebao dobivati barem $15 EPMV, ali mi web hosting ne dopušta Ezoic, pa bi onda morao mijenjati i web hosting.

Ako tko ima iskustva sa Ezoicom da vidim isplati li mi se prebacivati web hosting i sve radi toga, ili jednostavno da se strpim pa da možda jednog dana uspijem ući u Mediavine (tek sam na 9,000 pageviewsa mjesečno).

1 Like

Definitivno se isplati. Ka što si reka, imat ćeš barem $15 EMPV na Ezoicu

Hej da li Ezoic ima agente ovdje na nasem podrucju?

A evo ne znam, izgleda da nemaju.

Uglavnom, odlučio sam mijenjati hosting, jesam li se zeznuo ili ne, javit ću. Interserver hosting sam uzeo, a pošto je moj trenutni hosting na Wealthy Affiliate, to je živa muka za promijeniti, pa sam pustio njima iz Interservera da sve promijene (nadam se da mi neće sad SEO fasovat)

1 Like

Aplicirat cu da vidim sta je rec. Mi imamo svoj data centar tak da vjerujem da moji mogu priilagoditi hosting po uvjetima od ovih :smiley:

1 Like

Vjerojatno ćeš moći, trebat ćeš samo Nameservers promijeniti na Ezoicov CDN ako se ne varam, a meni to Wealthy Affiliate nije dao jer kao Ezoic vrši hijack cijelog prometa na web stranicu kako bi servirao prave oglase. Kada čuješ to tako zvuči opasno haha, ali masovno ga ljudi preporučuju, tako da sam odlučio probati.

Jasno mi je. Radili so mi nekad davno snjima. dok smo bili forkusirani na news portal. Znamd a smo imali ok zaradu ali je zbog tog serviranja reklama bilo previse istih D:

1 Like

Da, to sam primjetio na svakom sajtu, previše reklama, ja ću ih probati malo manje servirati. Samo da uspijem riješiti hosting da pokrenem to već jednom, pa da znam jel valja.

A i još jedan razlog za Ezoic mi je što isplaćuju na PayPal pa mi je lakše.

Tebi ne mogu poslati poruku, jel ti problem da mi šibneš u privatne poruku, da te pitam nešto.

ima ti Ezoic tipa koji je jedan od project managera tamo, i on je inače ja mislim iz Hrvatske pa ti se možda javi na našem jeziku.

Ja sam probao na jedan sajt implementirati bez tog “CDN” pristupa, i u tom slučaju se nikako ne isplati jer je adsense duplo bolji, ali to je opet domaće tržište u pitanju

Drugi sajt, koji je na ENG jeziku, sam ubacio njihove nameservere i vrlo solidna zarada. Zadovoljan sam. Općenito je mnogima bolji, ali opet je svatko slučaj za sebe pa valja testirati prvo sve varijante kako bi se uvjerio što ti je od toga najbolje

1 Like

Nemam pojma kako si uspio natjerati tako visok RPM, meni je oko 2 i nesto Eura a koliko vidim po netu prosjecan RPM i to za ameriku je oko 1.5 dolara, sto je po meni smijesno i iz cega slijedi da za zaraditi ikakve pare treba imati milijune pregleda mjesecno, svi ostali kupe mrvice sa stola.

Ako si uspio dobiti Ezoic, javi kakvi su dojmovi i usporedbe…

Ne znam gdje si to čuo, ali je totalno kriva informacija. 8-9 dolara zapravo nije nikakav poseban RPM… kad je oko 15 onda se smatra da je dobar… Govorim o USA publici…

Pa meni se sviđa, prvo što je jednostavnije za isplatu od AdSensa, drugo imaju sto nekih sitnica koje nemaš preko google-a (ubrzanje stranice, savršenu analitiku, itd. itd.)… Ja sam za sada zadovoljan.

2 Likeova

Apsolutno si u pravu, Adsense bi svima triba biti posljednji izbor (uz uvjet da se radi o tier 1 publici)

Koliko PayPal naplacuje proviziju kad povuces na bankovni racun?

Inace Ezoic nudi i integraciju putem Cloudflare-a za koju pretpostavljam da ne bi trebala izazivati ove origin errore kao integracija putem Name Servera, a koliko vidim Cloudflare nudi opciju otvaranja beplatnih racuna.

Kako si to uspio, koliko vidim integracija je obvezna

Prednost Adsensa je jedino u tome sto jedini internacionalno isplacuju direktno na bankovi racun, bez middle-mana kao svi ostali, a middle-man(PayPal, Payoneer…) naravno uzme sebi dio kolaca.

Nešto dosta sitno, uopće se ne zamaram s time jer je zarada puno bolja. Po meni je to mana AdSensa, jer te ograničava s načinom isplate.

1 Like

imas cak i njihove account managere koji su zapravo s ex Yu područja pa ti se jave mailom na “našem” jeziku

Meni se ezoic ne svidja jer pise da stavlja za mene najprofitabilniju anchor reklamu.Meni ta reklama preko adsense donosi dobru zaradu.

Pa uglavnom Ezoic “vuče” dobre reklame preko ad manager-a googleovog ,Mada serviraju gotovo koliko sam primetio dok sam ga imao gotovo uvek iste reklame

Nisam se dobro izrazio.Ezoic stavlja kao svoju- anchor reklamu.Njima ide zarada od te reklame.To je uslov posle probnog perioda.Bar je tako bilo pre.
Edit: Ovo je bilo pre par godina ili anchor reklama koja pripada ezoic ili mesecno placanje.