Adsense odbio web lokaciju - što napraviti?

Kupio sam web od jednog člana foruma koji je monetizirao sajt putem Adsensa. Dodao sam taj web među svoje web lokacije na svoj adsense account, no Google je odbio zbog nekvalitetnog sadržaja (premalo sadržaja ja bih rekao), te mi se sada oglasi ne vrte na tom webu. Interesantno je da kada vratim backup s njegovim oglasima, onda se oglasi ponovno prikazuju.

Inače ne dodajem nove sajtove među te web lokacije, već jednostavno napravim prilagođeni kanal i napravim oglase i oni se uredno nakon pola sata počnu vrtiti. Sada, nažalost to više ne prolazi jer kao da je Google blokirao taj URL za moj account i ja zapravo imam sajt s kojim ne znam što bih.

Ima neko ideju kako riješiti ovu situaciju? Pada mi na pamet da kupim novu domenu, sve redirektam i na novu domenu postavim oglase. No, prije nego to napravim, volio bih vidjeti ima li neko takvog iskustva i što napraviti.

Znači to je zaista počelo da se dešava. Da li je sajt na engleskom ili domaćem?

Engleski, igrice nicha. Šteta je sto web ima solidno posjeta a ne mogu ga monetizirati. Nego, kažeš počelo se događati, nešto znaš vezano za to?

Imam jako sličan problem Mrcino, malo smo već chatali o tome. :blush:
Jeli se i tebi to dogodilo nakon što si ručno prijavio website u Adsense? Ja sam to napravio jer se oglasi nisu pojavljivali automatski danima… :frowning:

Bojim se da ovo neće biti rješenje, :neutral_face: no to je samo moje mišljenje. :o:

Imao sam taj problem.
Domena ista, promijenio sam dizajn. Nakon toga, neki AdSensi se nisu prikazivali, pa se nekad prikazu i tako u nedogled, ali u 99% se nisu prikazivali.

Mislim da se nesto radi oko dubine ‘div’ tagova ili nesto vezano za JavaScript. Za novi dizajn sam koristio Bootstrap.
Dakle, vratim stari dizajn, sve radi - postavim novi, nista ne radi ili se slucajno prikaze.

Fulao si opisani problem totalno…

1 Like

Hoces li prodati sajt u pola cijene :)? Salu na stranu, vec je neko spominjao temu da su poceli svaki sajt dodan na adsense pojedinacno odobravat, medjutim meni na nalogu proradi odmah.

Gdje si dobio poruku o odbijanju kad si dodao sajt? Koliko ti je star nalog, jesi li imao kakvih prekrsaja i upozorenja prije?

Da, ručno sam dodao. Ali, na sajtu su se normalno prikazivale reklame, no, nakon što sam ga kupio, dodao sam web lokaciju na account i odbili su sajt, i sada moje oglasne jedinice ne prikazuje, a vratim od prošlog vlasnika i vrte se normalno. Znači, nije do sajta, meni ga ne daju monetizirat. Greška je što sam išao dodavati tu web lokaciju što inače nikada ne radim…

Izbora nemam, izgleda. Obrisao sam tu lokaciju s accounta, izradio novi ad i ništa se ne prikazuje i dalje. Nemam što za izgubit, već sam dovoljno izgubio.

Situacija nije niti slična.

Ne. :slight_smile: Taman takav ostao bez monetizacije neka se djeca igraju. No eto, od ovog časa na dalje dobro ću razmisliti što kupujem i od koga.

Došao je mail.

I kada sam otvorio poveznicu pisalo je da nema dovoljno kvalitetnog sadržaja. Nalog ima preko 10 godina, nikada niti jedan prekršaj niti upozorenje za kršenje.

I ja sam dobio istovjetan email samo nije to tako, naravno, što pišu da “tim ju je pregledao”, :smile: koliko ja vidim nije bio niti bot, to su sve automatske poruke s infoima iz Google arhive. A i email je stigao nakon 10-ak sati.

Apsolutno je to greška. I ja tako. :neutral_face: No ipak mislim da se mogu nakon nekog vremena pravit blesav i stavit Adsense kod, možda i proradi? :blush: Više mi se ne pojavljuje ona poruka u Administraciji.

Misliš da su vidjeli koji avatar koristiš ovdje na Forumu? :smile:

Jedna bedasta šala za kraj posta. :blush: :o:

Mozda prethodni vlasnik ima jos uvijek tu web lokaciju u svojim sajtovima na Adsense accountu…

1 Like

mislim da nema to veze. Ja sam tek prije par dana obrisao odobrene sajtove sa svog računa, koji nisu kod mene već godinama

Jel pod ovim misliš dodavanje u Web Master Tools da dokažeš vlasništvo ili nešto drugo.
Možeš li pojasniti gdje si konkretno dodao tu domenu?

u adsense sucelju ima prijasnji owner verified site mora maknut a ti moras stavit verify , nisam siguran da li ce oglasi se automatski pocet prikazivati ali da to je neko novo pravilo od googlea
… nije mi jasno kako se moze stavit oglas u igru i aplikacije a na web ne jer nema sadrzaja koje nebuloze…

Teško da ćeš odobriti račun , tačnije sajt gdje će samo prikazivati oglase… Ako je sajt u vezi igrica… Probaj sa člancima🙂

Ne, baš dodavanje u Google Adsense. Dodaš lokaciju, staviš kod na web, potvrdiš vlasništvo i Google ti odobri ili ne odobri lokaciju za prikazivanje oglasa.

Screenshot_62

Glupo je i neobjašnjivo da je Google na tom webu već prikazivao oglase, sada je kao problem.

Hvala na pokušaju, ali mislim da niti ti ne shvaćaš što se uopće dogodilo. Site je bio monetiziran, probaj ponovno pročitati što sam pisao.

A prikazuju li se oglasi ako stavis kod oglasa od nekog drugog tvog sajta? Tj tvoj kod koji radi na nekom drugom sajtu. Ja nikad nisam pravio oglasne jedinice posebno za sajtove no sam postojece ubacivao na nove sajtove. Ne mogu sa tim nacinom imati tacne podatke o performansu oglasnih jedinica ali to mi nikad i nije bilo bitno pretjerano. Prosle god sam napravio dvije nove oglasne jedinice i ubacio ih na sajt i poslije nekih 15-20min se normalno prikazivali oglasi. Slabo sam u adsensu u zadnje i ne znam moze li se i dalje nezavisno napraviti oglasna jedinica, ako moze pokusaj tako ili vec neki tvoj postojeci adsens kod za reklamu da ubacis

Druže nemam šta shvatit , u tog momka je stari Adsense račun i eto zašto u njega imaju oglasi… Na starim računima u adsense je bilo odobris jedan sajt i možeš kasnije dodat bilo koji dok sad samo gdje hoces da se prikazuju oglasi. Ako imaš stari račun odobren dodaj s njega reklame radit će…

Ne radi, testirao sam jučer i account 15 godina star s 200k€ prometa, nije radilo. Nekaj ne valja sa sajtom…

Zato sto moraš dodat u ‘moji sajtovi’ sajt taj i dodaj reklame na sajt čekaj par sati i prikazat će se…

Evo samo da se javim u topic jer sam ja taj clan foruma koji je prodao site. Site je radio bez greske i prikazivao oglase bez ikakvih problema, dogovorena je prodaja ( napomena da je taj isti clan vec od mene kupovao nekoliko puta sajtove kao i hrpa drugih ljudi sa foruma(ukljucujuci i vlasnika foruma)). On je nakon prodaje isao prvi puta(sam je rekao da je prvi puta) dodavat site pod moje web lokacije i ocito su mu napravili manual review i posto su u zadnje vrijeme dosta strogi zabranili su prikazivanje oglasa. Ja ni u jednom trenutku prilikom prodaje nisam spomenuo da je site 100% sa adsense pravilima(realno ni jedan skoro nije) niti sam davao bilo kakve garancije. Site kad se prodaje - prodaje se sadrzaj i domena - ranking i ostalo se ne prodaje jer to nije zajamceno, sta ako site padne drugi dan sa googlea? To je krivica prodavatelja? .

Kupis site od mene stavis svoje oglase i zaradivas novce a nekakve manualne reviewe to ako si sam ides trazit to je tvoj problem.

Ovaj mrcina “White Angel” mi je zatim prijetio preko skypea da on ima nacine kako ce me natjerat da vratim novac. Ja mu tu javno kazem da novac nece dobiti nazad jer sam si je napravio demonetizaciju. A prijetnje su zabiljezene.