vidi sta pise tamo na adsensu pod sajtovi, pa “issues” gdje pise da je odbijeno. Tu ce vjerovatno pisati low quality content
Nije do contenta 100% sam siguran. A nisam to gledao, vidjeti cemo ako opet odbiju
pa de eto provjeri sad pa reci sta pise ovdje, sto bi nagadjao i bio siguran oko neceg kad moze fino da pise:
Hahaha, opet ništa. Čudnovato.
Neka je glupost. 100% sam siguran.
(post izbrisao autor)
Pa nije ti pronađena ads.txt datoteka?
Kako sam ti i privatno napisao čitao sam i kaže adsense tim da ne moram imati ads.txt fajl na sajtu prilikom apliciranja za adsense.
Dodao sam je sada i trajati će dok je pronađu.
Moras imati ads.txt i to u root-u od domene.
Nije.
@Zdenga da li koristis Google Site Kit plugin (pod pretpostavkom da je sajt na WordPressu).
Ja sam ovaj one page, koji je odobren, tim pluginom povezao i na analytics i na gsc, pa poslije toga iz plugina zapoceo proces apliciranja za adsense - iako ne bi trebalo uticati, al ajd znaj…
Ja predao prijavu ponovno valjda će biti nešto ovaj put, inače sjećam se prije 10 godina brzo su odobravali, čak i sa kopiranim news člancima..
Ne koristim sve sam ručno dodao.
prije 10 godina i nije bilo provjere.. provjere prvi, i onda mzoes dodati sta hoces, ako je nalog odobren mozes imati 1000, nijedan nisu rucno provjeravali, barem tako kod mene
- Ne treba imati ads.txt file za odobrenje.
- Google Site Kit plugin nema ama baš nikakve veze s tim.
- Oni uvijek daju tako generalne i nekonkretne odgovore zato jer to pregledava bot.
- Stranica mora imati neki broj posjeta i kvalitetan sadržaj.
- @Zdenga ako ti je na početnoj izlist postova a ne zasebna stranica sa sadržajem to može biti problem jer su neki članovi ovdje javljali da kada su makli nove postove sa početne stranice i napravili početnu da izgleda na nešto sa nekakvim unique tekstom - odobrenje je prošlo.
Press X to doubt. Bukvalno kazu da je sadrzaj low quality, pa ga odobre odma sledeci put nakon sto se samo homepage sredi. Plus, Ai sajtovi sa gotovo bez ikakve posjete.
Morati cu pokušati još tu opciju nešto sam djelimično pokušao ali su me odbili.
Jedan forumaš mi je predlozio nekog indijca sa fivera za 200$ napravi sajt i adsense odobri ali ne želi moju domenu koristiti hoce novu da registruje što naravno meni nema smisla jer sam ovdje vec sadrzaja rangirao i ne da mi se poslije ponovno cimati se.
BTW Opet sam odbijenicu dobio. @simeon Ne mogu otvoriti tu stranicu zato sto imam samo opciju ponovno poslati na review.
Ista stvar se i meni desava evo 4 puta odbijaju i pored toga sto je odradjen i redizajn i jos dodato tekstova ali ne ide a sa googla 90 % posjeta i preko onih chekera proveravao dali ispunjava uslove i da nije domena banovana sve ok. Eto ne znam na kraju cu sve obrisat i pustit domenu da istekne iako ima velikog potencijala.
koliko imas posjeta dnevno na toj domeni?
Kada sam bio aktivan dnevno od 2 hiljade pa na gore kada se ubaci tekst na mrezama ali nista nije radjeno zadnjih 5 mjeseci, specificna pod nisa je u pitanju.