a sad nista od googla posjete?
Vec nista jer se ne zelim vise cimat oko toga, par posjeta mjesecno zanemarljiva cifra
Ja imam svaki dan 500+ po search console
imam ja par AI takvih.. npr ovaj francuski ima oko 600 u prosjeku, tu je trenitnu po 2.2 - 2.8e dnevno; kad bi se napravilo takvih 30-ak, mozda bi bilo nesto
Nije mi jasno kako duraju ove trash portale sa lažnim vijestima, njima odobre bez problema a poštenom narodu papuča, baš kompliciraju previše
Možda je kompromitirana ip adresa?
Zar nisi ovo rekao prosle godine pa su ti onda ti AI sajtovi izgubili traffic xD
Ili sam ja pobrkao nesto
nisam pravio nove u medjuvremeni i dodao sve sto imaju posjetu;
nisu traffic izgubili svi AI, nego neko normalni + neki AI, i svi popadali na 0 (prije oko 3 mjeseca), ovi ostali idu i dalje
@MuamerWP Tu si u pravu! ja sam isto tako nailazio na trash , spam sajtove ili sajtove koji scrapuju sadržaj sa drugih i ladno imaju adsense.! što naših balkanskih što stranih.
Što je ludilo mozga od strane adsense tima i njihovo “odeljenja”. Ovamo muče za prijave na adsense vlasnike sajtova za orginalan sadržaj, copyright slika, GDPR banere i pitaj boga šta, dok na drugoj strani prolazi teško smeće od sajtova
Po meni, mom mišljenju je to diskriminacija prema publisherima i vlasnicima sajtova
Eto neki dan tako naletim na neki bosanski sajt ladno sve vesti scrapuje sa drugih sajtova preko (pretpostavljam nekog WP plugina) čak i prevod je užasan.Taj sajt (neću navoditi ime) tako, sa mog sajta vuče neke postove u celini zajedno sa ikonicama za fb i mrežu X i tagovima (do duše ) iskvarenim i on takav ima adsense!
Ne znam… ali jedno što znam… da adsense svakim danom sve više postaje problematičniji za publishere.Striktniji u svojim pravilima i za odobrenje adsense kao i za politku smernica adsense, svaki dan novo pravilo izmisle.
Kuda to vodi ne znam..ali ovako ako nastave…vrlo brzo će drugi preuzeti za par godina veći deo kolača oglašavanja na internetu
Pravila važe samo za male, imaš te neke adsense partnere koji ne gledaju ništa samo da imaš puno posjete. Bukvalno preko whatsappa dogovoriš sve…
UPDATE :
Do sada sam aplicirao za novi account i adsense. Ali sam svaki puta dobio odbijenicu.
31.03 sam poslao zahtjev sa accounta mog prijatelja ( adsense koji je već potvrđen) i prihvacen je upravo sajt.
Ja sam aplicirao na svom potvrđenom adsensu pa su me odbili tako da jednostavno koga puste puste, treba biti uporan pa kako god
jesi mjenjao ista u medjuvremenu?
Ništa taknuo nisam
Zahtjev za AdSense obradjuje bot, a ne covjek. A sta bot radi, i gdje trebate popravljati, mozete donekle sami naci:
- Odete na GSC i skrolujete dole desno do Settings
- Na dnu imate “Crawl stats”, klinknes tu na “open report”
- Skrolujes skroz dole desno imas “By Googlebot type”
4.des na Ads Bot - Tu vidis koje strane je bot krolovao, i gdje treba da popravljas
Evo slike. (Btw tu imas is ads.txt report)
Meni je ovaj account odobren 11.02. Prije toga je krolovao 6 postova i zadnje ads.txt prije no sto je odobrio. (slika gore)
aj nigdje homepage da je crawlowo?
Kod ovog primjera ne. I mene je cudilo. Kod drugog (sto me odbio, i to vise puta) je samo homepage krolovao i nista drugo.
zato ima ono logike da se homepage sredi pa vece sanse da prodje (tako su prosli oni moji)
ja ovaj ads bot vidim samo na stranicama koje su mi prosle adsens odobrenje, na odbijenim toga nema
ako je odbijeno prije vise od 3 mjeseca onda nema tog tamo.. a moguce da ti pregledo i covjek u zadnjem odibjanju