AdSense zarada općenito

Jedno njubovsko:

Ovaj page eCPM ako je recimo 2$ jel to znaci da ja dobivam nakon 1000 prikaza dodatno tih 2$ na iznos od klikova?

Ako se dodaje jel se doda taj globalni eCPM (od vise sajtova) ili se zasebno za svaki sajt nakon 1000 pregleda dodaje? Bilo bi glupo ako se dodaje globalno jer imam jedan sajt s predobrim eCPM dok je drugi ko forum, milion pregleda, a nigdje klika pa mi spojla ukupni eCPM.

Nadam se da je jasno sta sam mislio pitati.

Ništa se ne dodaje.
To je običan prosjek zarade na 1000 prikazivanja.

Koristi da bi lakše mogao procjeniti zaradu.

Aha. Znaci nema placanja po broju prikaza, samo po broju klikova?

Upravo tako.

Odredjene kampanje na Google Adsense se placaju i po prikazu, ali one su rijetke na nasim stranicama.

Da Google ima i CPM kamapnje, ali vecinom oglasivaci koriste CPC.

Ajme pa ovaj domaci Adsense je gori od Etargeta. 3 klika = €0.03. Da imam neki biznis tacno bi se reklamirao do besvijesti kad je ovako jeftino. Imam osjecaj da bi se obogatio s nekom prodajom.

A na nekom stranom sajtu sam jucer dobio klik vrijedan €1.04

Zadnjih dana mi ukupni račun varira?! Prvo je od normalnog iznosa odbilo nekih 8-9 eura, pa je opet vratilo, pa opet odbilo…??? Jel još neko ima tu situaciju? Jesu nakon šta je prošlo dosta vrimena ustanovili da ima nevažečih klikova ili šta? I zašto uzmu pa vrate? Trenutno je stanje samo, uzmu :frowning:

kod mene odbilo skoro 40% (cca. 50 e), ali samo u poziciji OD POSLJEDNJEG PLACANJA, dok u KORISNICKI RACUN=> Povijest placanja i dalje stoji uredan iznos.
Te se stvari gogletu dogadjaju. (meni sad po drugi put)
Do sad mi se nikad nije dogodilo da ne isplate pravi iznos.

Poz

aha, nisam uopće gleda POVIJEST PLAĆANJA… Mislija sam da oni to nešto retroaktivno brišu neispravne klikove. Evo maloprije gledan i vratilo opet tih par eura?! Al, dobro…
zahvaljujem tom!

evo sad se meni i u OD POSLJEDNJEG PLACANJA poravnalo. To gg nesto prcka po bazi podataka

Ako dodam Adsense na novi sajt i on ima los CTR ili konverziju, hoce li to utjecati na zaradu drugog sajta koji imam?

Citao sam nesto o tom smart pricingu i kako jedan sajt moze utjecati na zaradu drugog i to mi je da izvinete totalno u k**cu od Googla ako je istina.

neće utjecat na drugi sajt

Najgore (najbolje) je to što kod G nisi nikad siguran.
Logično bi bilo da je svaki website poseban. Opet, možda je G-ju lakše (povoljnije) klasificirati accountove kojih sigurno ima manje nego samih websajtova.

Time se možda želi “popeglati” cijena klika i zarada onih koji imaju više webova različite kvalitete da dobiju prosječnu cijenu za sve webove u portfoliu.

i hoce li sad ili nece

ima li neko pouzdane informacije?

@Lego

ja sam citao drugacije, barem u nekoj knjizi od adsensu zaradi itd, iako je i meni to totalno bezveze kao neki “strucnjak je bas to naveo” pa da treba paziti. ipak sivo mi to nekako izgleda.

Mislim da hoće, pogotovo ako imaš ‘brdo’ sajtova.

osobno sam testirao smart pricing prošlu godinu i zaključak je bio da sam se brzo riješio stranica sa ili malom cijenom klika ili lošim ctrom (pogotovo kad stranica ima puno impresija), u prosjeku je zarada bila 20% manja sa 50% više klikova kroz period od 2 mjeseca…

Evo malo sam trazio i nasao njihov odgovor:

“Google is constantly analyzing data across the Google Network. If our data shows that a click from a Google Network page is less likely to turn into an actionable business result - such as an online sale, registration, phone call, or newsletter signup - we may reduce the bid for that site.”

Ovo “that site” sam ja boldao, s razlogom, jer to znaci da jedan sajt ne moze utjecati na zaradu drugog.

Osim ako Google ne radi nesto tajno.

[quote=“Ace_”]Evo malo sam trazio i nasao njihov odgovor:

“Google is constantly analyzing data across the Google Network. If our data shows that a click from a Google Network page is less likely to turn into an actionable business result - such as an online sale, registration, phone call, or newsletter signup - we may reduce the bid for that site.”

Ovo “that site” sam ja boldao, s razlogom, jer to znaci da jedan sajt ne moze utjecati na zaradu drugog.

Osim ako Google ne radi nesto tajno.[/quote]

Da ovo je tacno svaki sajt je zaseban…

Imam vise sajtova, te svaki ima svoje kanale u adsensu, te tvrdim da ni jedan ne zavisi od drugog…evo najbolji primjer za to

na jednom sajtu mi je CPM 0.06€, na drugom 1€, na trecem 5€, na cetvrtom 0.55€ itd…

Da je cijena zajednicka ne bi bilo ovakvih razlika :wink:

EDIT: najmanji CPM (0.06€) je stranica sa ubjedljivo najvecim brojem posjeta ;), nije redoslijed po sajtovima iz potpisa.

čitam malo sve ovo … prvi put komentiram …
imam neka iskustva i istina je da kod G nikad ne znaš

teško da jedan site može utjecati na drugi po pitanju zarade, ali s druge strane … it’s G
rade što hoće i imaju svoju politiku … mi samo pokušavamo pofatat konce