Jad i bijeda. Onaj tko nema jaki site nemože zaraditi više ni za čunga lungu :sprst:
U 3 mjesecu će cpm za par centi gore. Do tada bez panike, male više etarget gurati i to je to.
Kod mene su prosle godine januar i februar imali ubjedljivo najbolji CPM, ako je po tome suditi ne pise mi se dobro ![]()
Meni najgori već 2 godine. Sad će porasti malo radi turizma 3 i 4 mjesec.
CPC se popravio solidno, eto cisto FYI.
Vidim HR kanal jedan cak s 26 klikova = 3.3€
I ugl se pocelo vrtit natrag oko 1.8-2.5 eurocenta po kliku (nemrem inace vjerovat da se u biti veselim tome), tako da se zarada vraca u neke normalne gabarite.
Zaista, najlosiji CPC do sada za bh i hr stranice, dok na eng se ne primijeti razlika.
0.10 evra danas na 5 klikova. Svih 5 klikova je bilo na baner koji je prikazan 1000 puta. 
lol
na GS?
Jesil razmišljao da na sajt postavis i translator? Mislim, imate kvalitetan sadržaj (orginalan ako se ne varam), tako da vam ne bi ništa falilo da se tu pronađe i neki US - GB - CA posjetitelj.
Što lol, to je dobar klik.
Da su posjetioci njegovog sajta djeca do 12 god. smatrao bih ga odličnim ![]()
Nešto kao ti?
Na djeci do 12 godina starosti leži ogromna zarada. Samo treba malo proširiti vidike. Roditelji će im sve kupiti što zažele.
Neće. :zub:
Jučer neko ludio. CPC na HR stranici 0,23 € - 18 klikova 4,17 EUR
A inaće oko 0,06€.
[quote=“Ivan PZ”]Jučer neko ludio. CPC na HR stranici 0,23 € - 18 klikova 4,17 EUR
A inaće oko 0,06€.[/quote]
Tak i meni, nadam se da će tako i ostati 
I ja sam primjetio bijesan porast na jednoj manjoj stranici.
Valjda neka novajlija na adwordsu stavila 1$ na ključnu riječ.
Tek je prošlo 15 dana od kako sam postavio adsense na neke od svojih sajtova. Ovo su mi statistike:
Prikazi - 9,052
Klikovi - 16
Page CTR - 0.18%
CPC - €0.03
Page RPM - €0.06
Estimated earnings - €0.55
Pretpostavljam da je još uvek rano da komentarišem. Znam da ne može preko noći da se zaradi, ali voleo bih da date neki komentar na ovo i da eventualno uporedite sa vašim počecima na adsenseu.
[quote=“Dzoni-GS”]Tek je prošlo 15 dana od kako sam postavio adsense na neke od svojih sajtova. Ovo su mi statistike:
Prikazi - 9,052
Klikovi - 16
Page CTR - 0.18%
CPC - €0.03
Page RPM - €0.06
Pretpostavljam da je još uvek rano da komentarišem. Znam da ne može preko noći da se zaradi, ali voleo bih da date neki komentar na ovo i da eventualno uporedite sa vašim počecima na adsenseu.[/quote]
Ovo ti je postao standard za domace stranice, osima ako ne zaluta pokoji veliki klik kao sto se spominje u postovima iznad.
[quote=""]Tek je prošlo 15 dana od kako sam postavio adsense na neke od svojih sajtova. Ovo su mi statistike:
Prikazi - 9,052
Klikovi - 16
Page CTR - 0.18%
CPC - €0.03
Page RPM - €0.06
Pretpostavljam da je još uvek rano da komentarišem. Znam da ne može preko noći da se zaradi, ali voleo bih da date neki komentar na ovo i da eventualno uporedite sa vašim počecima na adsenseu. [/quote]
Mali CTR
CPC isto dosta mali, ali na to teško možeš utjecati.
Moje preporuke da digneš CTR:
- Koristi 336x280 tip i stavi ga na dno članka odnosno svog sadržaja. Ako ti je dug članak pa ima puno skrolanja postavi ga više gore.
- Koristi samo jedan google box po stranici. 2 boxa ti prikazuju više reklama ali manje plaćenih.
- Postavi boju linkova na google adsensu istu kakvi su ti linkovi na sajtu. Ako su ti linkovi žuti stavi i google linkove žute.
- Postavi veličinu fonta svojih linkova otprilike na veličinu googla.