Već imam solidno iskustvo u nalaženju oglašivača, tako da mislim da mi se više isplati da dobijem po 1.5e na 1000 prikaza (standardna cena, koliko ja znam) nego da dobijem 0.5e na 10.000 prikaza.
Šime je npr. jednom postavio AdSense screenshot, tu sam video da dnevno ima oko 80e od Adsense. Kasnije je rekao da dnevno njegovi sajtovi imaju 100.000 poseta.
Neka mu je prosečan broj pageview-a po posetiocu 2, a pretpostavljam da je mnogo veći, on dnevno ima 200.000 prikaza. On bi onda dnevno mogao da ima 300 evra kada bi prodao reklamu nekome. I to 300 evra za po jedan baner na svim sajtovima, a da ne pričam kad bi imao više oglašivača na svakom sajtu.
[quote=“Dzoni-GS”]Onda mi je bolje da prodajem reklame sam.
Već imam solidno iskustvo u nalaženju oglašivača, tako da mislim da mi se više isplati da dobijem po 1.5e na 1000 prikaza (standardna cena, koliko ja znam) nego da dobijem 0.5e na 10.000 prikaza.
Šime je npr. jednom postavio AdSense screenshot, tu sam video da dnevno ima oko 80e od Adsense. Kasnije je rekao da dnevno njegovi sajtovi imaju 100.000 poseta.
Neka mu je prosečan broj pageview-a po posetiocu 2, a pretpostavljam da je mnogo veći, on dnevno ima 200.000 prikaza. On bi onda dnevno mogao da ima 300 evra kada bi prodao reklamu nekome. I to 300 evra za po jedan baner na svim sajtovima, a da ne pričam kad bi imao više oglašivača na svakom sajtu.
Ispada da je adsense najgori način zarade. :)[/quote]
Fina cijena od 1.5€, ja sada prodajem po 1€ i to one najbolje pozicije, mada cijena bude jos manja ako zakupe dosta prikaza. Mada ima portala koji naplacuju i 5€.
Najbolje je otvoriti obrt jer je puno lakse za naplatiti.
Adsense vrtim samo u onim zemljama za koje ne uspjevam zakupiti reklame.
Ponovno se dokazuje da se na ex-yu trzistu nista ne isplati raditi. Cjene klika na eng stranicama su barem u prosjeku oko 0.2 € tu za tu cifru moras skupit min 1000 pregleda stranice
Savjet svima : sa prvim novcima koji zaradite uložite u obrazovanj i krenite u kvalitetnu školu engleskog jezika(ja definitivno krečem ove jeseni iako solidno baratam engleskim)
[quote=“Dzoni-GS”]
Ispada da je adsense najgori način zarade. :)[/quote]
Imam oko 15-18 miliona prikaza mj. na adsensu, dio sajtova sada ima samo etarget. Zarada mi je skoro prepolovljena 1 i 2 mj. al sad se ponovno vraća nešto, 3 mj će biti bolji, već se vidi.
Kad bi uspio prodat oglašivačima za 1 cent 1 prikaz, svaki mj bi mogao kupit novog BMW-a O tome mogu samo sanjati, al nikad ne reci nikad
[quote=“sime_zd”]
Kad bi uspio prodat oglašivačima za 1 cent 1 prikaz, svaki mj bi mogao kupit novog BMW-a O tome mogu samo sanjati, al nikad ne reci nikad :)[/quote]
I ti ga pretjera Sime, hos CPM od 10 € :D, mozda lipa si mislio :lula:
Samo, ja ih osim na gs.rs prikazujem i na sajtu sa crtaćima… Tamo mi se ne prikazuju na svakoj stranici, nego samo kad otvoriš neki video. Npr. Tom i Džeri
[quote=“Nosf”]Ja onako volim kod sebe vidjet kako dobijem za 30 klikova 20 centi.
To me napaljuje, to je zasto radim web.
UZAS.[/quote]
Misli na budućnost, jedan dan će to biti bolje a sad je vrijeme da probiješ svoj sajt pa kasnije berba.
Ionako ono što sada radiš će se pokrenuti za 1-2g.
[quote=“sime_zd”]Misli na budućnost, jedan dan će to biti bolje a sad je vrijeme da probiješ svoj sajt pa kasnije berba.
Ionako ono što sada radiš će se pokrenuti za 1-2g.[/quote]
Ja sam prije točno 3 godine ugasio site koji je dnevno imao 600 unikata. Kako je i tada zarada bila mala, mislio sam nikada kruha od toga. I ugasim ja tu stranicu te nastavim raditi web drugima. E da, bila je community pokrenuta 2007. Kako to davno zvuči
Čini se kako ova Šimetova teorija u tom slučaju ne pije vodu. Loše tada, loše sada, a neće biti ni sutra bogzna kako bolje :neznam:
Sto se u nasim slucajevima odnosi na pare, odnosno webove. Jasno da ne pricam sad o nekakvom blogu o temi koja zanima 5 ljudi na planetu i bez ijednog linka ili ikakve promocije, ali kuzimo se valjda.
@sime: nisam ono negativan, sam, frustracija ti je sigurno poznata
Ja sam u 11. mjesecu 2009. g. zaradio preko agencije 1200kn. Trljo sam ruke, reko bit ce para… nastavio raditi na webu da imam više posjetitelja… Mislim si, kod nas se ulaže 1.5% love u internet oglašavanje, a u Engleskoj 25%. Dakle ako se kod nas poveća ulaganje na 4-5% ja neću zaraditi 1200kn nego 2-3K.
U cijeloj 2010. oko 1000kn od agencije.
U prva 2 mjeseca 2011. 0kn
Sad imam 3-4 stranice i najviše zarađujem preko Adsensa, a i ta zarada je da si godišnje pokrijem troškove servera + tjedan dana da mogu otići na more.
Žalosno je da sam nekim englezima prodao 3 linka na 3 sajta za 350Eur i da mi je to najveća zarada, odmah iza adsensa. Oko 110Eur godišnje jedan link, vidjet će mo da li će produžiti nakon godinu dana. Ako da, gladi bradu.
Ne mogu, a da se ne sjetim kako ste me negdje prije uvjeravali kako se super živi od stranice s adsensom na njoj, a sad ovdje kukate kako slabo idu klikovi i kako je slabi CPC i kako je slab AdSense i i kako je slaba zarada i tak’ tome slično.
Ti si onako hodajuci flejm magnet, a
Salu na stranu;
Ne sjecam se ono jel si developer (iako bi reko da jesi, stav me nekako podsjeca) ili radis nesto na netu, ali taman da pale cijene i 50%, vecina ozbiljnih igraca i dalje mlati vrlo pristojne novce, i “nekretnine” i dalje stoje, sto takav radi i dalje cini jacim od ikakvog service-like, ili slicnog.
Unatoc padu CPC osobno mogu prijavit 200% increase overall primanja u odnosu na 3 mj prije. Cak i vise, pa sad dal si direktno kritizirao adsense, ili tipove sajtova, ili nesto uopce pametno htio rec, ne znam ali rekao bih da ce svi biti just fine
A malo pomalo, moci ce se pobjeci od sefove :vipme:, sto je najbitnije (ko vec nije).
Ništ im ne vjeruj. :zub:
Ako ja sa 0,25 M mjesečnih prikazivanja mogu hraniti kućnog ljubimca, onda sa 10-ak M možeš hraniti mali zološki vrt zajedno s čuvarom.
EDIT:
Sada želiš likovati nad jadnom sudbinom adsensera ali nema mjesta tome. Početnici uglavnom očekuju svoj prvi ček, oni koji su dulje u tome redovito dobijaju ček, sretnici zarade prosječnu plaću dok Majstori dižu četverocifrene čekove, u EUR of kors.
Grintanje, filozofiranje i hejterski stav prema AS sigurno nisu načini na koji ćeš uspjeti zaraditi neku pinku od AS.