Evo opet neka pravila na mail za zaradu i objavljivace,nista ih ne razumem.
makar da nas caste po 50 maraka sto smo lojalni, bozicnice neke ovo ono … pitat cu ih ja imaju li kakvih podsticaja
Upotrebljavate AdSense
15 god.
Tu sam s tobom u rangu za godine (15) u adsense tek danas viđe koliko.
You’ve been with AdSense for
17 years
Osle godine
Sjecam se ko danas pocetaka kad nije bilo hr oglasa pa sam filao eng keyworde itd…
EH kad sam dobio pristup adsense niko srecniji,danas mi sluzi za pokrivanje domena i hostinga na godisnjem nivou.Mislim na sve sajtove.Da ga izgubim bojao bi se jedino za pozicije na guglu.
Ja sam 6 godina samo,kakva je cena klika bila ranije?
18 godina kod mene, a bio sam siguran da je iz 2004 godine.
Evo imam neku statistiku na mail cca 2 us centa je bilo za hr podrucje
A za zapadno i ove zemlje bolje sto su placene?
Starting January 16, 2024, AdSense publishers and developers are required to use a consent management platform (CMP) certified by Google and integrated with IAB’s Transparency and Consent Framework (TCF) when serving ads to users in the European Economic Area (EEA) and UK.
Some ad requests on inventory from the EEA and UK do not include a TCF string from a CMP certified by Google. This can significantly impact ad serving and ad revenue.
To fix this issue, do the following:
- Choose a CMP that is certified by Google and integrates with the TCF.
- Create and publish your GDPR consent message.
Mišljenje vezano za ovo? Da li će uticati na zaradu? Da li će personalizirani oglasi donositi bolju zaradu? Da li će posjetioci napuštati odmah stranicu kada vide ovo?
Napravio sam GDPR poruku preko AdSense-a, na mobilnoj verziji je užasan… prekrije čitav zaslon…
Ne znam za vas ali meni se zarada u Decembru povećala. RPM na 1,34 a CPC na 0,06 što uopšte nije loše za domaći trafik sa fejsa.
Verovatno hoće oni koji to ne postave.
Pa personalizirani oglasi postoje više godina kako to pitaš dal će donositi bolju zaradu?
A što bi napuštali? Onaj koji je došao da pročita neki njemu važan info na sajtu taj će kliknuti na poruku GDPR i nastaviti dalje da čita.
Neće mu ukrasti tom porukom ništa to jest, nešto što do sad google i facebook, X mreža i ostali znaju o nama.
pa tako mora …
Vec biljezim manju zaradu od kako sam ukljucio ovo.
Adsense broji preglede, ali % prikazivanja oglasa je manji za 15-20% sto mi govori da ne ulaze u clanak
Svi oglasi nisu personalizirani, zato i pitam ako budu svi kakvo ce stanje biti.
Stav da ce napustati stranicu imam iz razloga sto mi je publika 40+ godina koja pojma nema ni sta je GDPR.
Edit: Zasto mora preko citavog?
Pa možda ti je i u tome jednim delom manja zarada. Obično se presonalizovani oglasi vezuju za ono što posetilac gleda ili njegova interesovanja na internetu .Pa samim tim se takvi oglasi prikazuju. Dok neperonalizovani oglasi “bacaju” razne oglase koji su nepovezani sa onim što ljudi gledaju po netu (jel…po nekom pravilu)
Pa verovatno ne znaju ti od +40 da podese odnosno isključe ad blokator adsensea još ako je podešen da ne dozvoljava čitanje id a se ukine (znači nema onog X dugmeta u čošku ikonice koja iskoči )onda samo izađu sa sajta .Adsense GDPR ima kratak opis kako se iključiva ad blokator.
pa zato što svašta nešto moraju da napišu da ne bi posle plaćali penale EU i ostalim namćor državama
Pozdrav, da li neko zna zbog čega su mi klikovi 0 ili 1 na adsensu, na 5-10.000 pregleda , nemoguće da niko ne klikne, u centar za pravila kad odem piše da je sve u redu, nema nikakvih restrikcija, koristim automatske googleove oglase po čitavoj stranici već duže vrijeme, ne mogu skontati u čemu je problem
Dvoklik, ne bude naznacen u krsenju
Pozdrva svima, presao sam prag isplate na adsensu i zanima me Da li se novac moze isplatiti na tekuci racun ili moram otvoriti devizni?
Moraš imati devizni račun na koji će ti poslati novac u tvoju banku