AdSense zarada općenito

A sta ce se desiti ako ne dostavim podatke za isplatu, da li automatski salju onaj ček?
Ne bih otvarao racun samo zbog ovog jer zasad to ide sporo, treba 3-4 mjeseca da se prebaci prag za isplatu

Pa sve dok ne dodaš račun, oni ti mjesec za mjesec dodaju na iznos, kao i prije.

u bih ne moras imati devizni da bi primao uplate iz inostranstva … raiffeisen i sparkasse banka, na tekuci racun se mogu primiti devize, automatski se pretvaraju u KM

za tekuci racun se moze generisati IBAN broj … ako imas racun odes u poslovnicu i zamolis ih da ti daju instrukcije za primanje novca iz inostranstva … ako ti daju taj papir znaci da se mogu devize primati

1 Like

Cudan RPM za Srbiju.Ma ako ces samo imati zaradu od adsense a raditi mnogo nemoj ni pocinjati ozbiljno.Non stop neka nova pravila i treniranje strogoce a zarada smejurija.

Meni sad bolji CPC ima Hrvatska od Srbije i Bosne :smiley:

Naravno kad je kod nas €

1 Like

Da li to onda znaci da hrvatski oglasivaci bolje placaju za oglasavanje?

Hrvatska je uvijek imala bolji CPC…

1 Like

Da uvek je imala bolji od Bosne i Srbije.Kako što je rekao u svom postu @Olaf . Sada pogotovo jer su prešli s kune na euro!

1 Like

Znaci uz male gramaticke izmene na hrvatski jezik uz pomoc AI i nichu koju radim,moglo bi se i za hrvatsku raditi sa novim sajtom.Mozda i zakupci banera bolje placaju.

Pazi svi oglasi se vrte (još uvek) od adsensea na principu presonalizovanih (ličnih) oglasa to jest, ono što posetilac na netu traži i gleda takvi će mu se oglasi prikazivati.
Tako da menjanje jezika na bolji hrvatski neće ti mnogo pomoći. Naravno zavisi i niche sajta kojim se baviš jer nije isto imati sajt o kriptovalutama i o zadruzi ili na primet velikom bratu :wink:

Ne cilj je bas hrvatsko trziste i posete na sajtu ce biti od strane stanovnika iz Hrvatske.

1 Like

Je l vazda Januar zezao jer je pocetak godine ili? cak mi i ctr jedva 3% prolazi

Hiljadu puta rečeno januar je uvek kod publishera loš advesteri malo smanje reklamiranje i CPC

Meni je od prvog do sada prosjek 0.02 CPC. Ali kao što rekoste, januar je svaki takav.

1 Like

Na ovom forumu zna biti samouvjerenih izjava koje nisu nužno točne.
Na nivou cijele prošle godine imam bolji CPC u Srbiji nego u Hrvatskoj.
Sve ovisi o niši i oglašivačima/kampanjama u toku godine/sezone.
U 2022-toj sam imao isti CPC.
Uzorak je više nego reprezentativan.

I za primjer kod mene je CPC ovaj mjesec cca 0.08

1 Like

Kod mene je 0.08€ za HR i 0.11€ za RS, zadnjih 30 dana.

1 Like

Kod mene je 0.11 za USA tako da je to super

Mrtva Hrvatska na 0.03e, Bosna na 0.02e :smiley: Dobar dio zarade s jednog krs sajta, pa vjerovatno zbog toga

Kod mene isto tako kao kod tebe. Uglavnom 2 centa, ili 3 centa, sve ostalo je fantazija