Automatski oglasi na google adsense?

Stiglo mi je obavestenje na google adsensu naglogu o nekim automatskim oglasima? Zna li mozda neko sta to znaci i kako to funkcionise, je li bolje to staviti ili?

Ja sam evo bas malopre iskopirao code u header i narednih nekoliko dana cu da testiram da vidim kako ce da ide. Zanimljivo zvuci.

1 Like

ovo je odlično zbog oglasa “sadržaj koji se podudara”. to do sad nje blo dostupno svima.

Kaže u objasnjenju : ''automatski oglasi automatski se prikazuju na stranici i uzimaju u obzir eventualne ručne oglase koje već imate. Obično je za pojavljivanje oglasa na stranici potrebno 10 – 20 minuta. ‘’

Moras cekati 10-20 minuta da se pojave oglasi, pa sta ce mi oglasi koji se pojave poslije 20 minuta :slight_smile:

Od kad postavis cod na sajt od tad pocinje da se pojavljuje, nisi dobro shvatio sta su napisali…

1 Like

oglase “preporučeno za vas” mi prikazuje skroz ispod footera i na wordpress i na hand made sajtovima, jel se to dešava još nekom?

Ja sam postavio danas i zarada je ocaj, tj nema je :slight_smile:
Dal treba da prodje dan-dva da oni to skeniraju kako treba bem li ga, al danas nemam zarade.
Koliko sam video za desktop nema reklama samo za mobilne.

I da li je jos ko probavao, iskustva ?

Ja sam to postavila prije par dana, ali sam označila samo ona dva dole zadnja, mobilni prikaz, pošto ne bih da diram one ručne koje imam postavljene, ali nemam u statistici uopšte zaradu sa ovih oglasa. Znaci trebalo bi da se pokazuje na mobilnim kad neko posjeti mi blog, ali ništa, meni ne prikazuje u statistici. Bolje mi idu ovi iznad postova ručni što sam postavljala

Takodje, postavio. Ali gdje da pratim koliko ti oglasi zaradjuju? Za ove sto sami postavljamo ok, ali gdje pratiti zaradu od automatskih oglasa?

Kad se logiraš u CP od Adsensa, odaberi lijevo u izborniku:
Moji oglasi > Sadržaj > Automatski oglasi

Gore desno imaš znakić statistike. Pogledaj sliku:

Ni meni sve to još uvijek nije jasno i za sada nisu neki rezultati.

Ja na 1340 prikaza imam jedan klik od 10 centi. Katastrofa. Ovo mo se cini kao nebuloza,jednako kao i ona stvar sa onim njihovim sliderom koji odredjuje koji postotak reklama ce se prikazivati. Ne valja ni jedno ni drugo.

1 Like

Ja tu klikam svaki dan evo nigdje nema da prikaže koliko prikaza, koliko zarade.
Piše mi ovo u žutoj traci gore iznad

Napominjemo da je izvješće o ponašanju oglasa sada zamijenjeno izvješćem o formatima oglasa.

ukljuceni su mi ovi automatski oglasi na jednoj stranici gdje na stranici ima bas dosta teksta. on iz nekog razloga stavlja vise od 3 pozicije, znaci nema niti jedne druge pozicije dodane sem automatskog oglasa. zna li neko koji je problem

Zašto je problem ako stavlja oglase na više od 3 pozicije?

zato sto u onim polisama, bar je prije bilo, pisalo da se ne smije stavljati vise od tri ads-a

Zasto se sekiras kad to sam Google stavlja?

1 Like

Davno su ukinuli to pravilo.

1 Like

hvala Vam na odgovorima

Da dignem ovu staru temu. I evo ja nakon nekoliko mjeseci od otvaranja ovog topica na jednom siteu ukljucio auto adsense.

Jedino sto mogu reci da su oni majstori samo takvi, neznam dali moj site igra kakvu ulogu, ali oni su postavili oglase bas onako profesionalno ko da je radio netko da navuce cim vise klikova pa mi nije jasno kakva im je to politika.

mislim ne bunim se, ali oni mi stavili oglas u najbolju poziciju i jos su ga tako postavili da ako malo krivo kliknes pogodit ces adsense. Onda u sidebaru su tako zamaskirali oglas da sma ja skoro sam kliknuo na njega misleci koji je to page… WTF adsense?

P.S. predvidjam za naseg zivota da ce Adsense propast i to nemislim da cemo biti sjedi i stari na samrti nego uskoro…