Avalon - preporuke, iskustva?

Prije svega, lijep pozdrav svima.

Prošao sam većinu tema na ovom podforumu i nisam previše baš vidio razgovora o ovom webhostingu (ili nisam baš pazio) pa me zanima ima li tu nekoga s iskustvom vezanim uz njih. Neka preporuka ili baš suprotno?

Zanimam se kod njih uzeti hosting pa bi ipak prije nečeg konkretnijeg htio čuti ovdje pokoji odgovor…

[quote=“oKRamxII”]Prije svega, lijep pozdrav svima.

Prošao sam većinu tema na ovom podforumu i nisam previše baš vidio razgovora o ovom webhostingu (ili nisam baš pazio) pa me zanima ima li tu nekoga s iskustvom vezanim uz njih. Neka preporuka ili baš suprotno?

Zanimam se kod njih uzeti hosting pa bi ipak prije nečeg konkretnijeg htio čuti ovdje pokoji odgovor…[/quote]Ja preporučujem. Rekao da su vrlo ozbiljna tvrtka i da imaju najbolju službu za korisnike koja je vrlo susretljiva i dostupna 24/7/365. Jedini nedostatak je što je bilo slučajeva da site na kratko ne bude dostupan, ali se radilo o rijetkim situacijama tako da preporučujem.

[quote=“oKRamxII”]Prije svega, lijep pozdrav svima.

Prošao sam većinu tema na ovom podforumu i nisam previše baš vidio razgovora o ovom webhostingu (ili nisam baš pazio) pa me zanima ima li tu nekoga s iskustvom vezanim uz njih. Neka preporuka ili baš suprotno?

Zanimam se kod njih uzeti hosting pa bi ipak prije nečeg konkretnijeg htio čuti ovdje pokoji odgovor…[/quote]

Pozdrav i tebi!

Hvala na interesu za usluge Avalona, ako mogu odgovoriti na kakvo konkretno pitanje bit će mi drago. Preporuke ili suprotno će već netko drugi dati. :wink:

Što se tiče referenci, kod nas se hosta veliki broj zahtjevnih sajtova, od kojih mogu izdvojiti evo Bojanov rep.hr, moj-posao.net, liderpress.hr, poslovni-savjetnik.com pa i ovaj portal webmajstori.net na kojem se upravo dopisujemo. :slight_smile:

Lp, Damir

Bio sam u međuvremenu prokopao još “dublje” o Avalonu što se tiče informacija na ovom forumu i na kraju nije ispalo sve bajno, odnosno vidio sam da ima i kritika…

No moram priznati s moje strane, zasad mi se čini poprilično dobro, malo je bilo problematično radi preseljenja stranice na Avalon hosting no na kraju sam se brinuo radi ničega, dečki su sve preselili bez problema, na kraju nije čak ni downtimea bilo…

Obzirom da sam otvorio ovaj topic, ipak sam osjetio “dužnost” da nešto i kažem ;D. Ovo je nekakav početni dojam (koji je vrlo vrlo dobar), za godinu dana ću znat više ;D

Koliko si popusta dobio da ovo kažeš? :smiley:

To je dugoročni “deal” :smiley:

Mi smo na Avalonu, za sada je sve ok, kad se pojavi neki problem oni to brzo riješe, pouzdani su u tom smislu. Za sada imamo dobra iskustva, nadam se da će tako i ostati.

evo upravo selim sa rackspace mossoa na avalon.

Za avalon sam se odlučio zato jer:

  • nema problema sa automatskim ažuriranjem za wordpress (kod mossoa je pucalo)
  • page load znatno brži nego kod mossoa
  • imaju ISO certifikate (9001 i 27001)
  • imaju cpanel a ne vlastito rješenje kao mosso koje se pri tome vuče godinama kad treba nešto odraditi
  • uz gore navedene stvari imaju nabolji odnos cijene i dobivenog (subj. mišljenje)
  • susretljiva podrška

inače isprobao sam još nekoliko američkih tvrtaka prije avalon i mogu reći - bačen novac.

Iako su jako popularni moja iskustva sa Avalonom su bolna na žalost.

Evo zadnje, konkretno složili smo za firmu u kojoj radim site u joomli i digli na Avalon hosting. Sve je bilo toliko sporo da jednostavno nije funkcioniralo.

Trebalo je više od tjedan dana da nam njihova služba riješi problem i to smo ih morali kontaktirati u dobra 3-4 navrata i svaki put se ponovo žaliti da se pokrenu.

Sličan iskustva sa sporosti sam imao u više navrata na više različith sajtova i jednako sporo riješavanje problema.

Kod mene bas sva iskustva vezana za Avalon su odlicna!

Imam hosting kod njih i tamo sve domene stavljam, zovem za svakakve gluposti i uvjek su ljubazni i susretljivi i brzo rijese sve sto me zanima!

I da zbilja vrijedi ono da je korisnicka sluzba dostupna od 0-24 i svetkom i petkom provjereno znam :zhuja:

S obzirom na cijene dedicated servera, ima da budu nadprosjecno dobri.

Ako imate .hr domenu na Avalonu, odite na CARNetovu tražilicu i pogledajte upis podataka o administrativnoj osobi. Vidite li nešto čudno i iznenađujuće? Ili to vidim samo ja?

[quote=“tsereg”]Ako imate .hr domenu na Avalonu, odite na CARNetovu tražilicu i pogledajte upis podataka o administrativnoj osobi. Vidite li nešto čudno i iznenađujuće? Ili to vidim samo ja?[/quote]Ne (?)

U mom slučaju sam ja i tehnička i administrativna osoba, tako sam i ispunio svojevremeno…

Ok nije moja domena ali odrzavam stranicu i samo podaci o korisniku su ok ovo je sve na Avalonu, zakaj to?:neznam:

Meni pod “podaci o administrativnoj osobi”, ispod imena i prezimena administrativne osobe piše[quote=""]NOGOMETNI KLUB "ZVIJERCI"
Antuna Radića 8, 48350 Đurđevac, Hrvatska
[email protected] [/quote]Je li još nekome tu nešto čudno, ili je to samo meni? :hmmmmmm:

Čudno je.

Istina, čudno. Sve domene se inače registriraju na ime korisnika, a administrativni i tehnički kontakt je Avalon.

Kaže mi moj DNS admin da je CARNet tu nešto zeznuo kod unosa domena, i da je sad ispravljeno. A moguće je da je to i naša, nenamjerna greška.

Da li je sad sve ok?

Ne. Nisam se opterećivao s time, više mi je to bio kuriozitet.

Ali sada sam usporedio i s dokumentom koji smo mi poslali u CARNet u 4. mjesecu o. g. i zapravo nema veze s vezom niti po kojoj točki. Poslat ću detalje na Avalonov helpdesk, a pošto vidim da se od lipnja podaci mogu unositi preko web-obrasca, nije mi problem ispraviti.

Pratim malo po internetu rasprave i nitko nema problema s Avalonom, iako sam vidio poruku u kojoj je pisalo još jedan s problemom diskovnog prostora.
Nešto mi nije u redu sa stranicom već 2 dana. Imam forum koji više ne šalje email obavijesti. Naime rekli su mi da nešto nije u redu sa diskovnim prostorom. Sve što stavim na server neće da primi tj. što je najgore on primi to ali izbriše dotični fajl i pretvori ga u 0 kb.
Dobro da nisam nikakav backup išao raditi jer bi mi sve poremetilo.
Jučer i danas su mi se prestali javljati dežurni iz Avalona. Što učiniti , ne razumijem samo kako MySQL Disk Space od foruma radi okej a inače se ne može ništa pisati po serveru? Limit diskovnog prostora nisam prešao i ima puno lufta, tako piše i na Cpanelu.
Još neke stvari su mi se poremetile na stranici koje ne mogu ispraviti. Što mislite što bi mogao biti problem kod njih?

Ovako na prvi pogled čini se da je popunjena neka od diskovnih kvota. Molim da napišete o kojoj domeni se radi pa da provjerimo konkretno u čemu je stvar.