Pa smara ona svakako, imo ti monetizaciju ili ne
Kad se isključe oglasi na videu nema oglasa, kompletno je bez prikaza oglasa na početku ili tijekom videa.
Ovo je jos i dobar RPM, za krace videe je trenutno prosek 0.26$. za videe preko 8 minuta je od 0.8-1.1 trenutno u nichi koju ja radim.
podcast Biznis Price, kompletna 2022 godina, zarada i nije bas sakrivena i oko 30k eu je za godinu dana, imajte na umu da u 2023 sve ove brojke min x3
al tu su i oni short-style videi… da se gleda samo podkast, RPM bi bilo sasvim solidan
Vredi li ovaj YT ista vise.Imam neki kanal od 800 subsa i 2k sati,snimci davno postavljeni pa reko vredi li pokrenuti se pa dogurati do 1000 subsa i 4000h.
Vidim po skrinovima sto se tice adsense zarade da je mizerija.Skoro 50 miliona a samo zaraditi 30k evra je nista jer treba navuci toliko pregleda.
Vredi ako zasuces rukave i snimas redovno.
Slabo oni to placaju preko adsense za balkansko trziste da bi se ista pocinjalo.Vise se izgleda isplati kopati kanale.
Ko je rekao da moras da snimas za Balkansko trziste.
Mnogi nasi snimaju na svetskom nivou,
Postoje dve vrste ljudi, oni koji nadju nacin i resenje, i oni koji vecito kukaju i nista ne rade.
Ako znas sta radis, mozes da ,aradis i sa domacom publikom, a sto kaze Micos, niko te ne obavezuje da mkras domaci kanal da imas.
Citam sad po stranim forumima da ukidaju monetizaciju jako lako.Izgleda mi bolje nista ne pocinjati sa monetizacijom da ne bi jos vise kukao sto se tice monetizacije.
Jedino mogu iskoristiti YT za reklamiranje.Jednom nedeljno neki video i laganica.
Mozda kad dobijem 3k sati iskoristim ove opcije za donacije join ili sta je ovo vec.Ovo sto nude za 500 subsa i 3k sati.
Dovoljni su mi sajtovi produktivini sto se tice zarade.
Adsense je nebitan, bez njega od sponzora se može zarađivat x20 nego što bi se od Adsense,…
Nije nebitan i zasto bi se samo cekali sponzori
Kako kome, za strano tržište je okej, kod nas nema smisla. Prekida ljudima video i onda se gubi view duration. Sponzori mogu biti ono što se uklapa u sadržaj, a i plaćaju znatno više.
Nije mi jasno bas najbolje kako je Paige Brunton dosla do ovog cpma.
Znam da koristi midrolls automatski ne manual.
Pitao sam je pa znam. Tu je rekla da ovisi o topicu, ali nije samo to i drugi snimaju na tu temu pa nisu ni blizu pola od njenog cpma
Da i ja cu vise ciljati na placanje za istaknuto caskanje i pretplate za kanal za popuste.Adsense i monetizacija mi nesigurno i malo placeno.
Pozdrav, imam pitanje mozda je pisano vec ali je teško naći jer ima previše topica otvorenih i aktivnih.
Imam youtube adsense na kojem imam 15k subskrajbera, imao sam monetizaciju na njemu i bez problema isplacivao sve, medjutim zadnjih 4 mjeseca imam problem ukinuta mi je monetizacija i naravno nisu mi naveli razlog niti ako je zbog copy strika nisu naveli koji video. Pa me zanima šta mi je pametno raditi tu? Izbrisati sve videe ili? Pozdrav za sve u grupi
Ne mora biti copyright razlog, možda sadržaj koji radiš nije nešto što youtube podržava. Ostavi link kanala pa ti netko možda može dati pametniji savjet.
Ma mora postojati razlog, navedu oni, možda su ti poslali na mail od kanala, provjeri…