Bavi li se itko Youtube-om ovdje?

Presao sam one uslove od 3k sati i sad da li da odmah apliciram i da li oni isto pregledaju kanal kao i kod aplikacije od 4k sati.

Sta sad to znaci.Sta su postenjacine iz YT smislile da ljudima ne daju zaradu?

zaboravljeni video

Kako rješavate problem ako ste na snimci pokupili neku glazbu uz put iz recimo nekog birca ili slično?

Što je sa snimkom neke izložbe, muzeja ili slično?

Negdje sam pročitao da ako se za nešto plaća ulaznica da taj video ne može biti monetiziran.
Kako recimo Google zna jel se za šetnju npr; dubrovačkim zidinama mora platiti ulaznica ili ne a ja recimo napravio snimku sa zidina?

Meni je jednom YT skužio glazbu (TBF) i taj video je označio kao da se ne može monetizirati u moju korist. Mislim da je čak sam i povezao autorska prava prema nekoj glazbenoj kući u HR i svu moguću monetizaciju preusmjerio … Ne sjećam se više detalja, ali tako nekako je išlo.

Da to znam da YT preusmjeri lovu koju zaradiš za taj video autoru glazbe.

Ali što ako ja od 20 minuta videa imam 15 sekundi neke mjuze koja se čuje u pozadini. Kako izbjeći da mi sav trud ode TBF-u?

Skroz stišati zvuk na tom dijelu videa?
Deformirati zvuk da ga se ne može prepoznati da je autorska glazba ili imate neko treće rješenje?

Za 15 sekundi je tesko dati odgovor jer licno sam mnogo puta testirao i do 9 sekundi nema problema.

YT algoritam prepozna gde je ta muzika,oznaci tacnu minutazu od kog do kog je minuta ili sekunda i ponudi opciju da se taj deo utisa.Dok se ne utisa nema na tom video snimku trenutno monetizacije.Kada se utisa,vrati se ponovo na taj snimak monetizacija.Ovo tek kada se od strane YT dobije opomena da postoji nesto od trece strane sto je zasticeno preko ID sistema.Dok se ne dobije opomena,monetizacija redovno ide.

Onda mi je bolje sam to utišati odmah jer Michael Jacksona će sigurno algoritam prepoznati :slight_smile:

Vidim da CapCut ima neke filtere kroz koje možeš zvuk provući pa se dosta deformira tako da mislim da će to proći ok. Bolje nego da je totalna tišina jer će to biti bezveze.

Jel neko od vas ima problema na YT Studiu, ne apdejta preglede i zaradu? Ovako piše…

Znaš do čega ti je ovo, Muamer?

To ti je zato jer dolazi do poteškoća u radu sustava za podatke u stvarnom vremenu. To može dovesti do netočnih brojeva pregleda i izvješća o izvedbi videozapisa. Rade na rješavanju problema. :smiley: :o:

A stvarno? :joy::joy:

Ma znam da to piše, ali me zanima da li je neko još imao takav problem, jesu njemu otklonili itd…jer me brine što od jučer tako stoji, već skoro dva dana, nije youtube nebitna platforma i nestručna da im treba ovoliko vremena da otklone ove probleme :thinking:

Svima je, desi se to njima bar jednom na mjesec :rofl:

1 Like

Isto je i meni… mislim da ce sredit za par dana nije im prvi put desavalo se i ranije

1 Like

Apdejtovalo je i zaradu, bar kod mene.

Dobro pitanje :blush:
Pa desilo se ovo:

Da li imate objasnjenje?
Jos uvek nisu isplatili zaradu za decembar 2023,a sve posle toga isplacuju normalno,salju cekove tacno na vreme.

Mozes taj deo da zamenis sa nekom muzikom iz YT audio zbirke koja je dozvoljena za koriscenje i monetizaciju pa ne bude bez muzike.Ponude i tu opciju.

Da ne otvaram novu temu a nadam se da ovaj post neće biti pogrešan.

Koje servise koristiti da priču prate kratki videi kao što koriste mnogi youtuberi? Mislim da ima za to kao i za slike, plati se pretplata i onda se može koristiti njihova baza videa.

Ova tema je bas zamrla a evo podneo sam zahtev za YT partnerstvo iako imam licencirane muzike pa cu bas da vidim razlog odbijanja prvi put.

I kako se zavrsilo?

Nego,drugari imam jedno pitanje za vas.
Sta mislite,ali onako iskreno,da li ovaj kanal ima perspekrive i ako mislite da nema,napisite zasto.

www.youtube.com/@HotGadgetsStory

Okej je, ali to će tražiti netko isključivo kada mu je potreban određeni proizvod. Ne treba očekivati neki velik promet i viralan sadržaj, a isto tako ni veliko povećanje subscribera. Ja kad potražim tako nešto, pogledam video i tjt, nemam razlog se pretplatit na kanal, našao sam što trebam…

Ja bi fokus prebacio na Tik Tok i Reels, zanimljivi proizvodi (neki skroz ludi ili ekstra korisni, koji mogu otići viral), kratki i brzi videi i linktr.ee u opisu s amazon affiliate ili nekim drugim.

1 Like