Tik Tok sam odavno pokusao i ne dopada mi se njegov algoritam.
Krene lepo video,nagura za par dana silne preglede i onda stane zauvek,ne mrda.
Youtube ipak manje vise gura na sve videe preglede.
Na nekima vise,na drugima manje,ali konstantno rastu pregledi i subscriberi.
Upravo to i je prednost Tik Toka, nije ni potrebno da video traje vječno. Ako je viralan, dobivati će preglede i puno više vremena, ali bitno je da se gradi profil. Također, ako je video dobar i ljudi ga gledaju, može napraviti velike brojke bez obzira je li profil nov ili ne.
Tako svaki sljedeći video ima veću publiku. Potrebno se je potruditi i napraviti video dobro, dinamično, sa dobrim hookom, ali s vremenom se može napraviti sigurno puno više nego na YT. Kasnije, može se na YT slati posjeta, ali mislim da nije ni potrebno, jer se može napraviti velika zarada i preko TT i IG…
Mislim, sve ovisi što je cilj, ako je cilj zarada - tu definitivno bi se fokusirao na kratak sadržaj i društvene mreže jer se može narasti puno brže i doći do veće publike.
Odakle uzimate muziku besplatnu? Koji sajtovi su najbolji da nije yt biblioteka i programi za editovanje koji daju besplatnj muziku? Ako još usput ima dobro podesiva pretraga bilo bi lijepo.
Ne kontam ovo sa royalty free muzikom, kao može se koristiti ako nije u komercijalne svrhe. Ako se yt video monetizuje onda ne može. Jesam pogrešno shvatio štagod?
Koju god sam free muziku koristio sa besplatnih platformi,dobio sam opomenu od Youtuba.
Ja sam uzimao sa pixabay, sad imaju efekte i muziku ne samo slike i stock videe i nisam imao problema za copyright na yt
Hvala na odgovorima.
Ovo se piše na sve strane. Odakle si uzimao muziku?
Reci mi koliku si dužinu uzimao i jesi li navodio link ka pjesmi i ime autora. @MuamerWP isto pitanje i za te.
Nisam.
Ne secam se odakle sam uzimao,bilo je davno od kada sam to radio.
Pisao sam u description music source pixabay
@anja1, jel imaa gopro aplikaciju GoPro Quick? Tu kada editujes video ima muzika koja se moze slobodno koristiti za yt.
Tek neki dan instalirah GoPro Quick, nisam editovao u tome. Ja editovah na kompu u Hitfilm programu.
Yes, I do YouTube. I have 2 channels, related to tech and second is comedy.
Da li Hitfilm ima Watermark kad se extraktuje u 2k ili 4k? Mislim na besplatnu verziju.
Nema watermark nikad. Može 4k. Totalno je besplatan program. Imaju neke dodatke koji se plaćsju, ali za standardni editing nisu potrebni ti dodaci
Evo iskustvo jer sam primljen jako brzo posle svega par dana.Ipak mi je bolja zarada od clanstva nego od oglasa.
Od clanstva imam za sada 200e od 50 clanova a od oglasa samo imam 80e sto nije sigurna zarada a od clanova od vecine jeste jer su uplatili za vise meseci i svaki dan dolaze novi.
Vi koji imate yt kanal, ove zastite za logovanje na acc, jeste sve popalili ili samo neke.
Na primjer
Passkeys and security keys
Recovery phone i email
Authenticator
Phone number
Backup codes
Ili opcenito sta koristite od ovih zastita ?
Ja tu opciju nisam nikada ni probao.
Da li je komplikovano aktivirati je?
imate mozda za preporuciti neki besplatan program za video editing?
Ja koristim onaj free Video Editor od Microsofta.
Vidio sam na forumu da spominjete i program Hitfilm… ako imate jos neki da je ok pa javite da isprobam
Samo da nema “vodeni žig”
Cap Cut mozda mi pada na pamet kao najbolja besplatna varijanta.
Ja koristim od Microsoft Clip Champ I super je za moje potrebe
Javi se privatno imam filmoru placenu lifetime, dao sam jos nekome pristup sa foruma…