Bavi li se itko Youtube-om ovdje?

Mislim da ne igro to toliku ulogu… sve je upraceno, ako se personalizovane reklame (a jesu) onda ce biti prikazivane na osnovu njegovog profila iz Minhena.

Nije vezano samo za YT nego za sve vezano za Adsense. Bar sam ja primjetio takve trendove.

Pa i ja sam mislio generalno za adsens. Reklame su personalizovane… jedino kad reklame nisu personalizovane, onda ce ici cisto na osnovu lokacije

1 Like

Ja kada god putujem kroz 24h mi se prebace reklame na drzavu u kojoj sam (dakle kreator vise zaradjuje). Isto kada se vratim u BiH kroz 24h mi se vrate domace reklame.

E sad, u kolikoj mjeri to utice, mislim da najvise zavisi od niše kanala.

Advertiseri mogu ciljati i drzave i dob i spol i puno drugih stvari.

Prema analitici se moze vidjeti npr na istom videu koliko manje vrijede monetizirani pregledi iz neke krs drzave nego iz one skuplje

Tamo gdje ima vise para reklame ce kostat puno skuplje jer oni vise i trose.

Ovisi sta je reklama nema smisla da netko reklamira nesto u US namjenjeno za amerikance nekom iz Japana

I ja sinoc kasno napravim YT kanal, ajd rekoh da vidim kako i to ide jer od fb tesko da cu dobit monetizaciju. Ubacila 3 videa, shorts, o crtanju za djecu i danas ubacim jos nekoliko. Uđem na analitiku i vec imam 8 pratilaca i 2000+ pregleda. Moglo bi ovo bit ok? Nema jos nista o geografskim podacima, nema dovoljno podataka.

to dosta zavisi od tog dal su reklame namjestene da budu personalizovane (onda je zarada debelo veca)… ja sam u zadnjih par god dosta putovao, nisam dobijao reklame iz zemalja u kojima se nalazim

To je super, nastavi. Puno je lakse podici kanal za djecu, al mislim da neces moci koristiti google ads, eventualno sponzori.

1 Like

Zasto nece moci koristiti google ads?, pa zar google ne daje mogucnost monetizacije kroz ads za sve youtube nise?

Može, samo nisu oni preporučeni oglasi, ali sam ih prebacila da nisu za djecu, kažu da je bolje tako kad je crtanje u pitanju, može mješovito. Nego su kod mene sve shorts video zapisi, a i ako nekad naguram 1000 pretplatnika za zaradu, na njima se strašno malo zarađuje. Oko $0.03 do $0.07 za 1,000 pregleda, dakle na milion pregleda od 30 do 70 dolara, baš malo.

Imam 21 pretplatnika za manje od 48 sati, preko noci nisu isli pregledi, a prije sat je krenulo opet, vise od 2k za pola sata :innocent:

5 Likeova

Evo i mog nekog preseka ko prati kanal.
Indijanci vode zauvek kod mene.

2 Likeova

Nakon 48 sati… imam 38 pretplatnika, oko 16000 pregleda, oko 106 sati gledanja. Ako nastavim ovim tempom, mogla bih dobiti monetizaciju za 2 mjeseca :thinking:

ako su sati gledanja na shorts videima oni se ne racunaju u onih 4k za monetizaciju, a ja cini mi se ako sam ispratio lepo tvoju pricu onda si upload samo par shorts videa?

1 Like

Prvu noc tri videa, zatim ujutro jos 5, jucer jos 20 i jutros deset. Da, sati gledanja su sa shorts. Oni se ne racunaju? Sad gledam, trebat ce mi 10 miliona pregleda u roku tri mjeseca? :roll_eyes:

1 Like

Da li su videi tvoji?

1 Like

Da da, moji su , d7ccc0’.-lkopkkioo

1 Like

Bravo za produktivnost. Koliko ti treba po videu?

par minuta, :rofl: primijetila sam da vise idu oni jednostavni, easy drawing za pocetnike i djecu, tako da njih crtam. Gledajuci, to su bas za djecu crtezi, dok zahtjevniji, ljepsi crtezi, na kojima se dugo radi i sjenči nemaju pregleda. Ma i YT su lopovi, jutros imala 16 hiljada pregleda, sad 14 800, nigdje veze, pretplatnika sad imam 40

1 Like