Bavi li se itko Youtube-om ovdje?

Prosle godine sam isto pokrenuo al sam radio i duze videe. Isto sam u kratkom roku skupio puno pregleda i subova, al kao i na svakom kanalu najvise mi se kace Indijci pa onda brzo odustanem. Bas su ko zuti mravi.

Vidim ovi sto snimaju po selima kako se cuvaju ovce, krave… imaju mnogo pregleda, zar je moguce da to neko gleda?

@Delija gleda, gleda. Što se tiče našeg područja, puno dijaspore gleda te video klipove jer se zažele svojih rodnih mjesta, a ovako imaju priliku vidjeti šta se dešava u njihovom gradu ili selu, to je nekako zadnjih godina kod nas buknulo u Bosni, mislim kanali takvog tipa a upravo zbog puno odlazaka u inostranstvo, šta ćeš nostalgija hvata ljude a ujedno neko zaradi dobre pare dole u Bosni na tome, jer klikovi su skuplji :grin:, što se tiče stranih youtube kanala, tu mi najviše ispadaju oni tamo turci što peču od pileta do bika, pa prave dubai čokoladu i pijuckaju čaj, ili su to kanali u kojima se kuha, peče nešto u prirodi, uglavnom ta niša nije loša za snimati video klipove, onako jedna opuštena atmosferica bez pričanja, pucketanje vatre, zvuk oštrog noža dok reže papriku, cvrkut ptica…sve to opušta ljude dok gledaju pa su vjerovatno i pregledi toliki, svi bježe od gradske buke i gužve.

1 Like

Evo odakle su moji pregledi bili posljednja 3 dana, nema gdje me nema, Uzbekistan :blush:

Javljaj nam progres, bas me zanima kako ce ici.
Inace djeca kad se navade na yt kanal, pogotovo ako je neka simpaticna muzika u pozadini. Jel crtas svojoj rukom ili su u pitanju programi koji simuliraju ruku a crtaju neke genericke stvari?

Ma svojom rukom, to su one tako reći “škrabotine”, easy drawing ako ukucas na YT ili FB će pokazati o čemu se radi. Ili kako od broja napraviti crtez i slicne stvari. Ali promijenila sam u postavkama da nisu samo za djecu, nego za sve (zbog oglasa, ako ikad dobijem monetizaciju). Ja sam njih na fb stranicu postavljala, cisto da imam svoje reelse, al sam vidjela da to ljudi gledaju, vjerovatno djeci pokazuju kako najlakse nacrtati neku zivotinju itd. Tako da sam ih prenijela na YT iako nisam imala u planu takav kanal. I pogotovo jer to nisu kvalitetni video zapisi, i nakon sto sam u YT savjetima procitala da se na kvalitetu videa ne treba obazirat, bitno je zapocet. Kasnije cu razmislit sta cu. Trenutno je 43 pretplatnika i oko 21 000 pregleda (136 sati)