Bavi li se itko Youtube-om ovdje?

@Dali, kakvo je stanje sa kanalom? Daj nam neki info :slight_smile:

1 Like

A slabo, nisam posljednji mjesec ni 10 shortsa objavila. Nesto nemam volje kad sam vidjela kako malo zarade daju na njima. Kao prvo, trebam 10 mil pregleda na njima da bih ostvarila monetizaciju, a kao drugo…kad sam vidjela da je lik objavio da je zaradio samo oko 2.3 hiljade dolara na čak 189 miliona pregleda, izgubila sam totalno volju. :rofl:

A zasto ne radis regularne videe u istoj nichi?

1 Like

Ovo ti niko na svetu ne moze reci,to kao kada bi napisao da si otvorio kafic i koliko ce biti zarada.

Prebaci iste snimke na tiktok ali nemoj na svoj nalog nego iz tier 1 zemalja preko sina,jer imaju neki partneski program koji ne moze za balkan i vise placaju…
Svima bi preporucio da migriraju svoje snimke na vise platformi.

Inače pišem u onoj zatvorenoj grupi Bugi projekt gdje većina ne vidi post, pa evo tu jedan moj YT projekt.

Za jedan ovakav video mi treba najmanje mjesec dana pa do tri mjeseca, ovisno o veličini projekta (svakodnevno 4-5 sati rada).

Youtube video je zapravo završni dio tog projekta, kao što možete vidjeti (ako pogledate video) asset paket i tutorijal su u pozadini, to je ono što monetizira.

Naravno, mogao bi napraviti puno više YT videa, ali ako ništa ne prodajem u njemu nema ni neke svrhe.

Dakle, glavni cilj je monetizacija a ne rast kanala.

3 Likeova

Ma nemam ja taj Tiktok, davno sam cini mi probala i nista, i batalila. Ni moj sin ga nema, a ja prosto ne znam kako pribaviti pratioce na tim platformama, ostarilo se za toga :rofl:

Pa ja sam prosli mjesec postavila u obliku videa i samo 2 pregleda na 3 videa za 7 dana, i onda ih obrisem i objavim kao shorts, i onda imaju oko 450 pregleda. Valjda ne gura normalne video formate, i tu vala treba 4000 sati

Skoro svaki shorts dobije hajp i ako ga ljudi prihvate on se nastavi. Da si nastavila kako si zapocela vec bi imala dosta subova. Paralelno snimis i koji video i tako kanal raste. Samo sto treba imati volje. Osobno vise sam puta pokrenuo i vise mi se nije dalo…pogotovo kod novih kanala, moras snimati svakodnevno da bi to bilo to.

Bilo bi odlicno kad bi bar netko od tih ljudi koji gledaju shorts pogledalo i normalan video.

1 Like

Pa ne ide to tako par videa i sad ce pregledi da se polome. YT je maraton na kome dobar i jvalitetan rad uvek bude nagradjen.

1 Like

Ma ako su zanimljivi snimci tu pratioci sami se prijave,a nema logike,objavi se i moze biti i bez pratilaca 100k pregleda.

A gle, ja već sigurno desetak godina pratim jednog Miroslava, cini mi se da je iz Srbije, ali on prica u videima na eng. i lik super crta… ima oko 60 hiljada pratilaca i konstantno objavljuje ali gledam, posljednjih godinu dana slab domet totalno ima, od 500 do 2-3 hiljade pregleda po videu, a kvalitetni zapisi. A gledam neki lijevi kanal, zenska stavila puder za lice preko skice žene, i to je to, razmazala joj puder preko lica, video traje ni 10 sekundi i ima 18 miliona pregleda. Bezbroj je nebuloznih videa s dobrim dometom, i na hiljade kvalitetnih bez pregleda, možda je nekad kvaliteta igrala ulogu ali ovo danas jok.

1 Like

Evo jednog primera gde je kanal odlicno isao,milionski pregledi i onda se desilo neko cudo pa se svelo na to da ima samo par hiljada pregleda na svakom novom videu.

https://socialblade.com/youtube/c/prirodalecisvechannel

To je škakljiv sadrzaj kad glumis “doktora”. I za stranicu i za drustvene mreze. Kad tad dobijes po picki sto je i uredu.

3 Likeova

Ako godinama radis jedan te isti stil videa, bez nekih promena, bez nekih novih načina itd normalno je da dodje do zasicenja jer nemas vise sta novo i interesantno da ponudis.
To je prirodan put kanala. Neke niche duze traju, neke krace, sve zavisi od sadrzaja. Kvalitet itekako igra ulogu.

Upravo se to desava sa mojim kanalom.
Tako da nesto razmisljam i da prodam,ako dobijem neku odgovarajucu cenu.

wtf

\

to je ovaj video

koliko je tek od wixa uzela

Ovaj kanal je klasican primer zivotnog veka ovih “guru” kanala. Jednostavno dodju do tacke da nema vise sta da ponude, vrte u krug i na kraju se skoro ugase.

Koliki je vek takvih kanala?
Moj je izdrazao skoro 10 godina …