Odjednom mi je YouTube prestao na videima kreirat chapter na zadnja tri videa.
Napravim timestamps u descriptionu, pregledano sve je ok (čak sam i copy pastea sa prijašnjeg videa gdje ih prikazuje) ali mi YT jednostavno ne napravi chaptere.
Prošlo je već dva tjedna od prvog videa gdje je prestao kreirati chaptere.
Istražio po netu da bi mogao biti problem i sve je ok.
Jedino nemam preko 1000 subscribera, ali onda ne kužim zašto mi ih prikazuje na prijašnjim videima.
Jel zna netko, jel su mijenjali nešto oko chaptera?
Padne mi napamet ideja da napravim youtube kanal,recimo da je nesto kao muzika u pitanju.Cisto sve autorski,objavim prvi video koji je duzine 3 sata,za 2-3 dana oko 150 pregleda,i oko 80 sati gledanja.Uradim jos 2 videa koji nemaju nijedan pregled,a i ovaj prvi video je stao nakon toga,bez pregleda danas.
Osjecam se nekako “nasankan” od youtuba.Da li je neko imao slicno iskustvo?
Naravno da je normalna pojava,
i to iz više razloga; došli su novi videi, više onaj prvi nije u primarnom fokusu, a kako više nije ni skroz novi, YT ga manje ili niti ne preporuča okolo, ovisno kako se je ‘pokazao’.
To je to, nitko te ne zakida, ne brini, ponajmanje YouTube.
Nego, reci ti nama drugo;
Da nešto kao muzika. Jeli to meditacijski kanal?
O “autorskom” dijelu nećemo stići ovdje, znam.
Pa meni i nije bas.Imam vise kanala,i uspjesnih i neuspjesnih.Ovo je kao prekidacem prekinuto,naravno,vidicu dalji razvoj dogadjaja…
Ideje su skupa stvar,autorski sve cisto 100%…
Pa kakva je to tajna ako je ‘autorski sve čisto 100%’?
Mene nije bilo strah staviti svoju stvar ovdje mada sam znao da se neće svidjeti svima. Ali barem znam da je autorski sve cisto 100% (ovo moje).
Od mog problema,tebe najvise pogadja ideja… Zbilja originalna stvar,jako neobicna i jako laka za napraviti,bar meni,spletom zivotnih okolnosti poznajem sve neophodne vjestine…
Stvarno mi je neobicno da krene video,da ima preko 80h gledanja,i da sad nijedan video nema nijedan pregled.
Walking videi. Dodje na lokaciju, upali kameru i samo seta i snima u 4k. Bez komentara, bez sugovornika, bez price ikakve. Vidim u Japanu i Indiji videi prosli jako dobro, preko 2m pregleda mjesecno, a jako dugi video.
Eto Simeone, to je prava ideja za tebe sad kad budeš išao u istočne krajeve.
Nije ti problem snimati, nema puno posla ni postprodukcijski, možeš prezentirati nama na Forumu lako, a ja ću ti reći što će ti trebati pa da to sve izgleda kvalitetno i profi kao na onom videu što si postavio, to je; dobar i kvalitetan gimbal. Nisam gledao cijeli video ali nema ni potrebe, ovdje a i tebi bi bilo tako; dobar gimbal je važniji od kamere.
A sta je s npr GoPro? ona ima svoju, doduse digitalnu stabilizaciju, a mozes kuputi onaj drzac (original) sto se moze fino uvezat i koristi kao kontroler+ kao baterija
Nemam GoPro, ali mislim da se ne varam da to što nabrajaš ipak ne može zamijeniti pravi gimbal, jer zašto bi onda postojali GoPro gimbali, zar ne?
Moje je mišljenje, a s kojim će se složiti iskusniji snimatelji i YouTuberi da je bolje ne izbjegavati neke od primarnih addona, kako sam napisao gore
Evo i mala ilustracija ovomu uz jedan autorski video gdje je primaran, primijetit ćeš, mikrofon, pa gimbal (da sve bude glatko i stabilno mada cijeli video se snima u hodu i po rivi).
Ovo je malo stariji video kad smo mislili (možda) i mog frenda uvalit u predsjedničke izbore.
Plus je već od gopro 8 stabilizacija odlična tako da ne vidim baš prevelike potrebe za gimbalom ako je fiksirana gopro kamera za kačket ili grudi ili naramenicu ruksaka
A i bilo koji držač plus digitalni stabilizator bi trebali biti više no dovoljni za vrlo dobre i stabilne videe.
Ima po yt tona gopro testova stabilizacije ko vožnja bajka po onim kvrgavim stazama planinskim i sve to meni vrlo dobro izgleda.
A i dosta toga se može i naknadno dodatno stabilizovati pogotovo ako snimaš u 4k.
Meni značajno više smeta kod gopro što u wide i superwide imaju ponekad onaj fish eay onaj ružni kružni fokus plus po mraku nisu dobri videi, ali tako je sa većinom neprofi kamera.
Ovi videi što se samo šeta, mogu se raditi s gopro ili dji action kamerama (najbolji zadnji modeli) na prsima, glavi ukljucis stabilizaciju da smanji treskanje i naginjanje i opleti. Druga dobra mogucnost je Osmo Pocket 3 (nisam siguran jel ovo zadnji model) za hodanje (držanje u ruci) i snimanje, ako se zeli mikrofon dobra stvar je dji mic mini, ako nije prioritet dji mic 2, pogotovo ako se ima neki od dji kamera za povezat je lagan.Imaju i rode wireless pro i rode mini isto dobri mikrofoni. Moze se ovako snimat s prsa i pricat objasnjavat. Ima mogucnosti dosta, nošanje gimbala i nekakvih extra dodataka danas nije prioritet. Kamera, baterije, mikrofon i dobra volja :). Danas ima se mogucnost dobar mobitel i povezivanje na jedan od mikrofona.