Bavi li se itko Youtube-om ovdje?

Mozda si izgubio monetizaciju jer ti je kanal za djecu. Neki su na takvim kanalima popušili dok se kod nekih i dalje prikazuju oglasi. Jedino ako te oglase mozda pokreće yt za sebe što je totalna idiotarija…

Svaki video se pojedinacno procjenjuje da li je za djecu ili ne i to samo ako kazes da je video za djecu. Nema veze sa kanalom.
Kanal sam pokrenuo 2017. i tada je sve zivo imalo monetizaciju.

Svasta se izdesavalo od 2017. do danas.

Evo brojki od BalkanTecha

2 Likeova

Ovo je doista tužno. Tko bi se nakon ovoga usudio krenuti na naše tržite na YT. Njih dvoje rade full time job cijele godine, 450 videa u godinu dana, 10ak godina su u tome i krpaju se. Da su napravili amazon sajt zadnju godinu, vjerojatno bi više zarađivali nego nakon 10 godina rada.

Ne kužim kako onda Baka prase npr ima Ferrarije i sl, ili mu je to paravan. Ok, ima 10 puta više pretplatnika ali opet to je sve nula tu.

2 Likeova

Baka prase ima mnogooo vise pregleda, ocita je razlika, samim tim i jace sponzore. Ali realno domace trziste u nekoj ne ultra popularnoj nichi je cist entuzijazam.

1 Like

Igor me je malo iznenadio sa cifrom koju zarađuje na godišnjem nivou. opet isto tako na njegove troškove ima firmu što kao i to da plaća poslovni prostor a naravno tu su i dve plate otpada da da najviše novca . A u Srbiji kako je on to rekao manje više od 600 do 1000€ su troškovi mesečno pa sad sami možćete skontati ostatak priče

A za baku praseta taj je do nedavno imao sve sada nema ništa :stuck_out_tongue: nit monetizacije nit sponzora ( koji su mu bili jaki) Naravno za aute stanove i ostalo sve je to bilo mazalica za napaljene klince Balkana

Ugasili su mu monetizaciju?

yes! Narod je dosta kumovao tome, (prijavljivao naord kanal) zbog one frke oko pokojne kike youtuberke i njega onomad što je bila drama tako da su ukinuli monetizaciju

MIslim da je to glupost, takvih i istih kanala ima milion. Tacno kod nas na balkanu uspeh se ne prasta nikako…
Sadrzaj jeste debilski, i tu nema sta, ali ukusi su razliciti. I Farma je debilska pa se gleda…Ali prijavljivati kanal da bi nekome napakostio je dno dna.

2 Likeova

Pazi mislim (jedno 90 %) sam uveren da je narod prijavljivao kanal.Onih 10% može biti da mu je YT ukinuo zbog cele “frke” oko kike što je bila u decembru

Pa na kraju je ispalo da on nista nije imao sa tim koliko sam ja ukapirao, tako da verujem da bi mu vratili monetizaciju da je zbog toga izgubio.

Pa pazi dal je imao il nije imao rećiće policija. Hoću reći ovo ti je slično onome što se desilo Logan Polu 2017 sa onom u japanskom šumom mrtvih kada su mu demonetizovali kanal

Tako i njemu verovatno zvog masovnosti prijava ali i celog slučaja.
Verovatno su na youtube zaduženi za monetizaciju po nečijoj naredbi (ali možda i sami YT roboti) odlučili da mu ukinu reklame. Jer verovatno mnogi advesteri ne bi želeli da im reklama izlazi na videu dotičnog tako da je youtube zašitito ujedno i sebe ali i advestere

Ma sta iskljucili, sad mi iskoci reklama kod njega.

To ti je reklama koju je automatski postavio youtube Ako ne znaš od prošle godine youtube ima pravo da unovčava i kanale ( po njihovom ćejfu) to jest, koji nisu monetizovani :wink:

A kako se onda moze znati da je nekom ugasena monetizacija.

Ne mozes znati… :slight_smile: :slight_smile:

Mozes ga pitat :smiley: :smiley: :smiley:

Sam je rekao u jednom video prije 2-3 tjedna

On ima i dalje opciju pristupi na kanalu a mozda je to njegova fora oko pricanja za ukidanje monetizacije da bi ga ljudi zalili kao nema monetizaciju,sponzori napustili pa eto jadan ispasta…

1 Like

čak i primjerice strani Youtuberi kao recimo ovaj: https://www.youtube.com/c/LinusTechTips

ne žive samo od google reklama, nego ima u svakom videu

sponzorski dio gdje nekoga reklamira i na taj način ostvaruje dodatni izvor prihoda.