Bavi li se itko Youtube-om ovdje?

ti takvi kanali zarade od sponzora a adsens je dodatni izvor hahah adsense im da mozda 5$, sponzor 15-25$

2 Likeova

Evo mi smo poceli sa kanalom prije nekih 3-4 mjeseca. Totalno sam nova u editiranju videa, do sada nisam to nikada radila. Pa sa svakim videom ucim pomalo. Fali tu jos opreme. Ali polako.
Pregledi idu polako, pretplatnici malo manje. Imamo jedan video koji je prstigao 40000 pregleda, nenadano, valjda smo uboli trenutak u kojem se takav video vise trazio.
Ne znam koliko publike ima ovdje za ovakav sadrzaj, ali vrijedi pokusati.
Dino Ox SB

2 Likeova

Dobro izgleda kanal i niša je uvijek popularna, jedino šteta što je za naše tržište. Možda bolje i bez govora ali da je za strano tržište, samo nekakvi isječci ili sl.
Ili možda da napraviš jedan kanal za strano tržište pa da iskoristiš iste videozapise, samo ubaciš muziku i nekakve isječke od toga napraviš, možda i “1 min videe” ili nešto slično.

Hvala na savjetu. Da bas smo razgovarali o umetanju titlova ili nesta slicno, makar na engleskom ili njemackom. Vidjet cemo kako ce se razvijati. Mislim da ima potencijala. :upside_down_face:

1 Like

Moj novi video na kanalu, što mislite o ovakvom tipu videa? Smanjio sam to na manje od 4 min, ali i dalje djeluje predugo da bi netko držao koncentraciju. Za Face radim verzije od 60-80 sec i bude puno dinamičnije. YT voli dulje videe sa jedne strane a korisnici vole krače videe, nitko ne želi gubiti puno vremena.

2 Likeova

Svidja mi se video, dobro odradjeno Bugi :slight_smile:

Da li si razmisljao mozda da koristis neki dodatak za youtube kao sto je na primer TubeBuddy?

Nisam upoznati sa time baš, to je nešto za dodavanje keyworda i tagova? Mislim da mi sada još nije potrebno. Za početak trebam što više videa.

1 Like

Za fb je bolje 3minute+

Pa znas kako, to ti dodje kao neki SEO alat (Dodavanje tagova, istrazivanje keywordova itd…)

Ne radim videe prema potražnji za keywordima, radim 3d radove i onda snimim video o tome što sam napravio, više idem na to da bude kvalitetno pa da ode u trending ili sl. Za pokrivanje keyworda, treba puno videa a ja to ne mogu sa ovom nišom.

1 Like

Eto jos jedan subscribe :slight_smile: Samo nastavite, bice parica

Hvala puno :upside_down_face: a eto nadamo se da ce krenuti

Ima li istine u ovim brojevima? Pošto je ovo YouTube podforum, pa me baš interesuje :grin:

Ovo je uvecana zarada jer po ovome ispada da je cena na hiljadu pregleda u BiH skoro 4$ sto je 10 puta daleko od istine.Jutjub je mesto gde je sve samo ne nije vise mesto gde se lako zaradjuje pomocu adsense reklama.

Mislim da je u pitanju greska (jos ne vidim ni izvor), i da je uzet mjesecno broj pregleda s kojim se godisnje zaradi ona druga brojka… nakon cega ispane da je RPM u Bosni (tj nekom ko radi odavde) oko 0.30$ sto mi ima logike

Mozda je i plasirana reklama na svetskom nivou od strane jutjuba da bi se povratilo vracanje na snimanje za jutjub jer je sve manja zainteresovanost za jutjub posle onih restrikcija 1k subsa i 4k sati.

Jel vam se smanjila zaradu na YT u odnosu na decembar i predhodne mjesece? Kod mene da a broj pregleda i sve ostalo je ostalo isto.

da jeste manja je zarada oko 20 %

Evo jedan zanimljiv BiH kanal

Humor ali daleko bolji od Omcinog.