Best buy drone, preporuke

Pozdrav,

kupio bi nećacima par dronova, pa tražim nešto jeftino a da leti koliko toliko dobro. Ajmo reći neki best buy u rangu 10-20$

Ono što bi svakako bio plus, da se može i po relativno povoljnoj cijeni kupiti dodatnih baterija za model koji preporučite.

Eto, ako je netko upoznat sa situacijom, neka helpa :slight_smile:

P.S. ako naručujem sa banggood.com , da li trebam na nešto obratiti pozornost…pošto nisam nikad kupovao od tamo?
Carina, skriveni troškovi itd?

He he :slight_smile: pozdravljam ovu ideju, i mene je dron zaokupljao, još uvijek, i to ne za nećake. :blush:

Obrati pozornost da situacija u Hrvatskoj trenutno nije Dron Friendly. :frowning:
To kažem u smislu da imanje drona iziskuje posebnu dozvolu koja nije najjasnija (poznata priča). :slight_smile: Globe su povelike i za one bogatije tako da je sve jasno isprve. O tome smo pisali nedavno i na ovom Forumu. :sunny:

Hehe, ja kad im kupujem nešto za Božić…gledam također i s čime se meni igra xd.
…a pored toga, doći će na red dron i za mene. :slight_smile:

Cek malo, imanje drona iziskuje dozvolu ili letenje drona iziskuje dozvolu?? Ovo za letenje mi je jasno, pošto je zračni prostor prilično jasno podjeljen u svrhe u koje se može koristiti i gdje, ali imanje? To mi je popriličan apsurd… što stvarno treba dozvola za posjedovanje drona?

Najvažnije je znati da je letenje zabranjeno na udaljenosti manjoj od 30 metara od ljudi, objekata, i drugih vozila, 150 metara od skupine ljudi, tri kilometra od aerodroma i prilazne i odlazne ravni aerodroma, isključivo po danu i 500 metara od osobe koja upravlja dronom.

Hrvatska je podijeljena u četiri kategorije, koje su određene prema urbanosti i težini drona. Od Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo potrebno je zatražiti dodatna odobrenja ako je potrebno letjeti na manjim udaljenostima od osoba i/ili objekata.

IZVOR

Mislim da ti nece nitko nista prigovarati. Naravno da hoce ako ga pustas na trgu di ima hrpa ljudi. Ali ako snimas nesto za svoje potrebe ovako. Sta ce murjak s ceste dolazit ktebi u stan.

1 Like

Ne, vjerojatno ne treba za samo posjedovanje drona, :blush: ali mislio sam da ćeš ga koristiti (da leti) ako ga već imaš, pa nećeš ga držati na regalu valjda? :wink:

He he, :slight_smile: doći će, doći, kad bude za plaćati kaznu; bi’će zovi ujaka… :blush:

P.S. I ovo što kaže Jura štima valjda, samo je to vrlo zamršeno trenutno. Ako je tako, gdje bi ti Jura vozio taj dron u Zagrebu? :sunny:

U ponuđenom cjenovnom rangu možeš kupiti samo omot za drona :slight_smile:

Ono što nađeš u toj cijeni samo izgleda kao dron :wink:

da, obični mali helikopter sa funkcijama gore dole, naprijed nazad i lijevo desno je kostal 14$ kad sam ga kupil, dron teško da ćeš nać, možeš jedino neki najobičniji quadcopter za te pare

Sigurno necu na trgu bana josipa jelacica ili u Maximiru na stadionu tokom tekme. Odes u park maximir, na jarunu, kod sebe doma, na moru, pa bilo gdje gdje nema kao sto ti pise 30-tak ljudi. Po tvome ti nikad uzivo nisi vidio drona? Ili si vidio covjeka koji sa sobom nosi dozvolu? Od kud toliko snimaka na youtubu iz hrvatske sa dronom?

Eto me na Jarun pa ću ga i ja vidit’ konačno. :blush:
Budi tamo.

Iznenadio bi se.


Ovoga mi je preporučio lik koji se bavi utrkama dronova. Ovdje pitam čisto što što možda uleti još koja zanimljiva opcija. A i da me netko upozori na cake banggooda ako postoje.

Inače ovaj dron s linka, gledao recenziju na youtubeu …leti 2 minute i kusur. Za zabavu klincima čisto dosta. U međuvremenu će striko piti pivu i razglabati sa burazom dok se baterije pune :slight_smile:

Heh, buraz mi je farmer…tamo gdje živi da letimo sa motornom pilom nebi se nitko bunio. (Jer nikoga niti nema) Osim što bi udaljeni susjedi opet mislili da pila drva na Božić xd.
Prošli Božić smo ganjali RC car, zvjer sa 23 ccm dvotaknom mašinom…e to je zvonilo onako baš kako spada. I tu zvjer zapravo u Zagrebu ne možeš skoro nigdje voziti. Em su me potjerali sa jaruna…em odavde …en odande. Čak i ovi profići koji se bave utrkama s time, imaju poprilično limitirano kada smiju koristiti stazu na Knežiji…

1 Like

Ovaj ti je dobar za letenje u sobi :slight_smile:

Ekšuali, i to će biti dovoljno xd. Tko je lud ići van na zimu :D.

Nego, što ako nema vjetra? Što su tako osjetljivi i na najmanje zračne poremećaje?

Naravno da jesu, jos pogotovo ove “igrackice”. Kazem igrackice jer ove dozvole i slicno o cemu se prica najcesce se i odnose na profesionalne dronove, kao na primjer ovo za 500 metara udaljenosti od sopstvenog drona - pa ti da se udaljis 50 metara od ovog tvog ne bi ga vise ni vidio :slight_smile: :smiley:

Ma da, ovo je igračka. :smile: I ja sam mislio da govorimo o pravom dronu koji ima i kameru, to mene zanima; Full HD Drone. :slight_smile:
Previdio sam i cjenovni rang… :sunny: nema (pravih) dronova za te novce.

Uh takvo nesto je xxx $ :smiley:

Ma da, traži se nešto jeftino, da leti koliko toliko…da ga nije šteta ako se razbije. Mada sam vidio i uživo, da ti sitni dronovi su neuništivi. Moraš se potruditi da ga potrgaš.

Sada sam naletio na ovoga https://www.youtube.com/watch?v=0lH4zEgPd64

Frajer ga je vozao ravno 5.20 sec :o , i koliko mi se čini, nije bio lagan na gasu. Cijelo vrijeme jurcao simo tamo. A ovaj je još jeftiniji od onoga gore. Košta samo 12.3$ http://www.banggood.com/Eachine-H8-Mini-Headless-Mode-2_4G-4CH-6-Axis-RC-Quadcopter-RTF-p-975808.html?rmmds=detail-left-hotproducts

Moja preporuka za male dronove i početke (učenje letenja istima i sl.) Cheerson CX-10 - s obzirom na cijenu ovo mi je definitivno najbolji cheap dron, imam ga i ja.

Ovog imam i ja. Ne možeš naći ništa bolje za te novce.

E super, zanima me samo jedna stvar. Smiju se klinci malo zabijati naokolo a da se ne potrga odmah??

Ja sam jednom prilikom vidio sličnog ovakvog drona, koliko god da je padao…još više puta je polijetao xd. Pa me samo zanima jel i ovaj tako nešto?

I koliko ti u praksi uspije dugo letiti? Ovo u videu 5.2 min mi se stvarno čini odličnim!

Halo Božo pa poznajes jednog od najvecih trgovaca dronovima u USA i ne pitas ga za savjet nego tu po forumu… :wink:

1 Like