Bitcoin i altcoini - kretanja, analize i iskustva

Sta velite?
Jos par procenata do ATH, bice to i prije halvinga :clinking_glasses:

1 Like

Već je toliko normalno da BTC probia ATH, da i nije neka hajka :blush:.

Tko se vezo, se vezo.

Posljednji ATH je bio pre dvije i po godine, a halving prije skoro 4 godine, tako da nije da nije hajka.

@Kosana što je trenutno u hypu?

Navodno zbog predstojeceg halvinga, plus BTC ETFa u USA. Uz to je jos i sveukupno berza bullish, tako da je BTC za godinu dana 175% u plusu

Nije loše, ali SHIB je otišao 131% u zadnjih tjedan dana :wink:

Ma lijepo je sve ovo meni pratiti …ali čini mi se da je veća medijska hajka bila kada je probijao 2018-te tadašnji ATH

Kao da se navikla raja da je BTC tata mata i da on svako malo probija svoj ATH.
Ali neka, ja se ne bunim … ionako će se začudit kada će probiajti 1M$. :grinning:

Mislim da nije za poredjenje. Osim ETH (i to u neznatnim kolicinama) me ostali kripto ne intersujuju. Svaki dan ima i akcija koje skoce 100% (obicno u farma sektoru), al to veze sa ozbiljnim ulaganjem nema. Eto ima i ozbiljnih akcija sa zavidnim rastom, npr. skocila je i Nvidia 250% za godinu.

Jest bila veca hajka

Dese se dobri koeficijenti i u kladionici :grinning: :grinning:

Ma naravno da je BTC normalnije investiranje od SHIB-a. Zato sam i stavio :wink: na kraju.

Ali je uobičajeno da kad BTC raste da alt-coini rastu još više.

A ulažemo radi zarade, tako da ne bi bilo loše dio odvojiti na neke alt-coine.

Altkoini i Bitkoin
Napravit cu ti neku kao tabelu da se lakše možeš orijentisati što se tiče svega oko toga
BTC DOMINANCE - BTC COIN - ALT COIN
-raste-raste-pada
-raste-pada- jak dump
-raste-stabilan(ne radi ništa)- akumulacija
-pada-raste- jak dump
-pada-pada- stable ne radi ništa
-pada-stable- raste
Neki gledaju ako se BTC igra u rangu da tad altovi dobiju mali relif rally (mali pump)
Nadam se da sam vam lijepo objasnio poredjenje BTCa Altkoina sa Bitkoin dominansom !
Pozdrav i srećan vam ATH koji slavite

Optimistične prognoze "Bitcoin će vrijediti 2,3 milijuna dolara" - Evo što kaže Kiyosaki na izjave Cathie Wood - Kripto Teme

Btw. kad sam ja prvi puta bubnuo da bi btc mogao možda potegnuti i do 1 milijun dolara, nitko me nije shvaćao ni najmanje ozbiljno…niti sam igdje čuo takvu sličnu prognozu.

A sad sve češće čujem takve prognoze… “što znači” da smo na putu prema tamo. :smile:

Mislim, ja to nisam prognozirao nekom analitikom… nego baš onako bubnuo vođen onom: “Što se nikada nije desilo, možda nikada niti neće… a što se desi jednom, vrlo vjerovatno će se i ponoviti”

A btc je tada bio 1000$ i ja sam čisto onako se zapitao ako je narastao 1000 puta da bi došao od 1$ do 1000$ … što nebi opet narastao 1000 puta i dosegao milijun $.

Ah, tad je i meni to izgledalo poprilično nevjerovatno, no sad mi zgleda da se stvarno kotrlja u tom smjeru :smile:

BTC je imao peak u ovom bull runnu i to je to od BTC-a…

Bull run kripta, tj. bitcoina još praktički ne bi trebao početi, ako gledamo povijesno po četverogodišnjim ciklusima… Oko halvinga se uvijek kroz prošlost dešavala korekcija, koju upravo i gledamo, a u ovom runu bi trebao stići do barem 85k $ btc. Još uvijek smatram da nije počelo pravo ludilo, halving je tek za par dana :tada:

3 Likeova

Iako ova posljednja korektura je bila realno zbog eskalacije odnosa Iran-Izrael za vikend…

Tocno to. Onog trena kad je Iran objavio da je napao Izrael, BTC je pao 10k skoro instantno, a i pad se dogodio na gotovo svim svjetskim burzama.

Što nije ono bilo da ratovi dižu vrijednost BTCu xd.

1 Like

Slazem se. Ratovi i kriza. Nema to veze stime. Sutra ide gore…

Od kud ti to? U BTC, pa u dionice, zlato i ostale investicije ide visak novca. Kad krenu problemi, prvo vadis van novac koji si tamo ulozio. Ako problemi nastave dalje, tad se vadi iz banaka, na kraju se rasprodaju nekretnine. Mislim, ovako rade pametni ljudi koji su cijeli zivot u tome, a ja nisam dugo u tome, a i ne smatram se bas previse pametnim. Zato sam 98% u kriptu(cca BTC 95%, shitcoins 5%) od kraja 2016. i vjerujem da mi je ROI veci nego nekome tko je u dionicama, zlatu i nekretninama vise od 20+ god.

Pa dosta puta se spominjalo da ratovi i nestabilnosti potiču preljevanje novca iz banaka u kripto.