Bitcoin i altcoini - kretanja, analize i iskustva

I to je kao argument?

Zašto ne skače vrijednost paprike na placu po promjeni vlasti.

Zato jer btc ima što ponuditi i usko je vezan sa političkim procesima. Znači veliki plus, nije nalik assetu kao što je paprika, nego je već dovoljno velik i značajan da je postao u sprezi sa politikom.

ne, nego bas kao sto sam napisao

investitori ocekuju da ce se u SAD-u moci slobodnije trgovati kriptovalutama i zato je trenutno potraznja velika

jos konkretnije, zato sto je mask u trampovom timu

Sve ok, ja sam mislio da to navodiš kao neku bitno lošu činjenicu. Drago mi je da si i ti svjestan da to nije ništa loše.
Također, ako imaš slučajno informacije, podijeli sa nama koje su to sve promjene presjednika koje su ga dovele od 1$ do tu gdje smo sada? :smile:

ko je rekao da ce pasti na 1$? ko je rekao da ce propasti? potraznja ce varirati zavisno od svjetskih desavanja i to je to … ima ogranicenu primjenu, i to je to … nikada nece biti siroko rasprostranjen, nikad nece biti zastupljen kao fiat novac

i to je to

Ufff…

A jooj, uf!

Ne mozes mu kontrirat sto je spomeno Muska, time sto ces pokazat graf za vrijeme prvog mandata. Evo i tesla je skocila za 50% (sto ima smisla), no ne vjerujem da je tako skocila odma i 2016. Razliciti konteksti.

Na kraju i taj sam graf- BTC bio u rastu cijelo vrijeme, i onda nakon prve godine stagnacija. Kaje trump izabran (ne govorim da ima veze) onda je krenuo novi bull run. Uglavnom, eto kako se ista stvar moze gledat iz vise razlicitih POV

2 Likeova

Ovaj Graf gore nema veze s Muskom, nego sa razlicitim predsjednicima. Trump je sigurno uticao na cijelu berzu, ispalila je potpuno, berza ga voli. Ali taj efekat se smiruje i relativizira i ide svojim tokom obicno. Svakako sa padom kamata i pumpanjem novca berza raste uvijek, ko god da je na vlasti.

Tesla raste jer je Musk u Trumpovom timu.

Ali sam Musk nije uticao pozitivno na BTC, odavno on nije nikakav pozitivan faktor za BTC. Al jest za DOGE :roll_eyes:

oh, kakvo prijatno iznenadjenje … gospodjo, nisam Vas ocekivao … mislio sam da smo zavrsili

zamolit cu Vas da mi se ne javljate jer slijedim Vas naputak

zamolit cu Vas da me ubuduce ne citirate, uveo sam Vam sankcije. Cao :nail_care: :blush:

1 Like

Heh, nema me neko vrijeme na forumu i nađem ovakav nered. Ja sam mislio da smo svi imali par godina da se malo opametimo. :sweat_smile:

1 Like

Ajde da i ja bacim neko prorocanstvo… Moja procjena je da ide na oko 130-150k ovaj bull run i onda kroz 2g povratak u zonu oko 50-60k.

1 Like

neku noc pricam sa drugom koji se bas razumije u crypto jer je intenzivno radio s tim … i isto to je rekao … isto je spomenuo 130k … tako ce i biti

1 Like

https://x.com/realDonaldTrump/status/1863009545858998512?t=eR-bSA6C1mA6AbklWNIk8w&s=19

Vec sam jednom pisao , 200 godina svi pametni ljudi samovoljno i dobrovoljno odlaze u AMERIGU da ostvare svoj san. Rusi,Indijci,Japanci,Kinezi,Evropljani Juzno Amerikanci,Afrikanci, sto znaci da je samo u mozgovima AMERIGA jaca od svih ostalih zemalja na kugli zemaljskoj.
Iz toga dakle iz MOZGA proizilazi i sve ostalo ,Price o propasti AMERIGE i DOLARA mogu plasirati i siriti samo ljudi koji ne mogu mirne glave sagledati realne cinjenice.
Vec par godina sam u Nemackoj, a citam po insta ,face,twiter,da Nemacka propada , da se raspada , da joj nema spasa,mislim sta reci,a ne zaplakati…
Da su ex yu drzave barem 10 % uredjene i stabilne kao Nemacka ,bilo bi dobro…

I samo jos da napomenem nisam ni za Amerigu ni za Nemacku niti za kapitalizam ,a jos manje sam za DIVLJI KAPITALIZAM kao u ex yu ,
PO meni jedino pravo uredjenje je bilo TITOVA YU , gde je narod bio vlasnik svoje zemlje ,fabrika,planina ,mora,oranica,Bez obzira koliko je i to uredjenje imalo mana bilo je 1000 puta uredjenije i bolje i sigurnnije za zivot od sadasnjeg stanja,

Eno je proglašen Martial Law u Južnoj Koreji. Sad bi BTC mogao malo dolje.
Šteta što nemam BTC, da mogu paničarit. :sweat_smile:

1 Like

****** Welcome 100 000$+ *******

1 Like

Dobro jutro.

Happy 100k day! :clinking_glasses: Live party. :

Kako objave neki kad je slava “Srecno svima koji slave pa i meni” :rofl:

Ovaj gore Roman Reher, poznatiji kao “Blocktrainer” je najpoznatiji bitkoinas u Dojclandu. U skupstini je skoro bio pozvan da drzi izlaganje o bitcoinu. Ok je momak skroz. Elem on se za*ebo prije tri godine i rekao da ce se osisati tek kad BTC dodje na 100k. I tad je pao skroz. Tako da je ovaj njegov Live Stream i slavlje dugo ocekivan, fino mu porasla kosa.

Kojih sve bisera čitam po portalima u komentarima :see_no_evil::see_no_evil::see_no_evil: … ja ne znam jel tim ljudima treba medicinska pomoć ili što.
Jbmti, ko da su cjepljeni protiv razmišljanja… užas. (Ali na svu sreću samo za njih???)

Mada, danas sutra će ih sustav etiketirati, jer želiš znati kada ti prilazi takav s kime imaš posla.

Ok, sustav ih već na neki način etiketira, jer ih je teško ne prepoznati … ali što se mene tiče, društveni sustav nije zdrav dok svi imamo pravo istog glasa.

Nego kako drugacije? Gdje bas kod bitcoina da postiras ovaj centralizovani, antidemokratski princip. :grinning: