Bitcoin i altcoini - kretanja, analize i iskustva

ako si procitao onaj tekst, mislim da je mitok postavio

sta je kljucno da nesto ima vrijednost? potraznja, korisnost i ogranicena kolicina

bitcoin je trazen jer se dosta stvari plaća bitcoinom, što online što fizički
koristan je jer ga dosta servisa prihvata i dosta servisa isplaćuje preko bitcoina
ogranicenu kolicinu ima

svaki novi coin koji danas izadje nema ni potraznju ni korisnost … i ne moze nikako umanjiti vrijednost bitcoina, procitaj sta si napisao, nigdje veze s vezom

Zapravo može utjecati na vrijednost BitCoina, tako što će isti rast…

Kada dođe vrijeme propadanja Shitcoina, ljudi će se usmjeriti na 10 valuta koje zaista imaju vrijednost i svrhu, pa će samim time iste i značajno rasti…

Prpić govori kao da se povlačenja iz svijeta Bitcoina počinju događat tek sada…

to je smiješno, pa cijelu priču o Bitcoinu otkada je nastao, prate upravo i povlačenja iz istoga… tako je bilo kada je narastao sa jednog dolara na 10 dolara, pa na 100$, pa na 1000$… itd itd.

zar stvarno misliš da ijedan coin može dostići bitcoin? narušiti mu vrijednost može za određen procenat, da ga skroz sjebe ne moze nikako

@korisnik9758789 probaj nabrojati par ozbiljnijih web shopova koji primaju BTC i dostavljaju u EU.

1 Like

Nisi me shvatio, kada shitcoini propadnu, rulja će još više ulagat i preusmjeravat pare iz shitcoina u Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Monero i ostale koje imaju svoju svrhu i funkciju, pa će zbog toga Bitcoin samo još dobit na cijeni.

Bit će ih sve više i više…

za sad evo liste najjačih igrača: Expedia.com (u americi u rangu Booking.com), Microsoft (za kupovinu igrica, filmova itd), cijela grupacija Virgin, znači letovi, mobiteli itd (od Richarda Bransona), Overstock.com, Zynga, pa čak i Subway je počeo… tu je i Namecheap… Shopify, Tesla…

Znači, bitcoin sigurno neće propast, mogu prihvatit da će cijena jednog past na 50 dolara, ali propasti neće.

Sta mislite o pravljenju jednog mid range riga (700-900e) za rudarenje nekih slabijih valuta o kojima pricamo zadnjih dana (i naravno monera)? :slight_smile:

Idi na malo jacu varijantu od nekih 2200-2300€ (6x470 ili 570) i dobijes fini stroj.

Za postavljanje plaćanje na coinbaseu su tražili da im pošaljem neki sitni iznos na njihov račun ručno sa svoje kartice, jel netko prošao ta proces? Koliko to traje obično? Nakon toga je omogučen withdraw na tu karticu?

Molim sve na ovom forumu koji imaju BTC da ga iste sekunde sve prodaju. Što ja imam od toga ako svi sada prodaju? Apsolutno ništa, niti me briga da li će netko s ovog foruma kupovati ili prodavati. To uopće niti u promilima nema utjecaja na cijenu. Ja imam BTC zato što vjerujem da je to bolje nego da ga nemam. Rizik snosim sam. Svatko neka samostalno odluči što želi.

Također, molim sve one koji pametuju da je to balon, ili koji spominju još veće gluposti poput Ponzi sheme da dokažu da to stvarno misle tako što će shortati BTC ili otvoriti short pozicije preko futuresa. Inače ispada da su samo ljubomorni što nisu prije ušli. Ako je netko siguran da se radi o balonu i da će se sve srušiti, onda je glup ako ne shorta ili ne ide na futurese sa okladom u pad jer znači odbija zaraditi velike novce na padu u koji je navodno siguran.

U mom slučaju je trajalo par minuta

Napravio sam istu stvar samo sa LTC-om sve je trajalo jedno 10min :slight_smile: sa bittrexa na cryptopiu.

Odlucio sam uloziti 200$ u https://coinmarketcap.com/currencies/electroneum/ jer vidim da se polako oporavlja od dipa i cim izade na jos par burzi ocekujem dobar porast cijene :smiley: Electroneum je bio najuspjesniji ICO ikada

Pozdrav,

imam problem sa postavljanjem depozita na Bitstamp.

Izaberem onu opciju Credit Card, ali mi stalno javlja da banka odbija to odraditi…to mi se događa i sa PBZ i Zaba-om. Sve drugo mogu normalno plaćati.

Molim pomoć!
Tnx

Glavna teza nocoinera protiv BTCa je: “Ne mogu se svi bogatiti, to ne može trajati vječno…i zato BTC balon mora prije ili kasnije puknuti. Perpetum mobile ne postoji!!”.

Zaista je činjenica da se ne mogu svi bogatiti, ali isto tako je činjenica da monetarni sustav može evoluirati i promjeniti se.
Također je činjenica da sustav koji je sve šire i šire prihvaćen, rastom potražnje mu raste i cijena.
Vođen tim mislima, tražio sam onoga tko gubi u cijeloj priči…jer da bi se netko obogatio, netko očito mora i izgubiti. Vođen tim mislima došao sam do zanimljivog zaključka, pa da podjelim:

Uzmimo za primjer idealnu situaciju gdje 99% civlizacije pređe na BTC, i sada onaj zadnji koji prelazi na BTC ima u rukama svoj zadnji 1$ i razmišlja hoće li s njim kupiti kruh, ili će ga prvo pretvoriti u BTC pa opet kupiti kruh. Ukoliko bi on mogao napraviti pretvorbu toga dolara u BTC i dalje sa istom vrijednosti kupiti kruh, on bi bio tako reći neoštećen činjenicom da su svi prije njega već prešli na BTC.
U takvom scenariju, nocoineri se nebi imali što buniti protiv BTC “milijunaša”, jer s jedne strane imamo BTC milijunaše a s druge strane nocoinere kojima je sve isto kao i prije. No takva situacija nije moguća jer perpetum mobile ne postoji i ne možemo stvoriti BTC milijunaše bez da se nekome ne uzme.

Ono na što nocoineri računaju je da će se BTC zajednica “razletiti” u trenutku kada se svi požele vratiti k njima u fiat. To je poznati efekt balona koji je tulipaniju stavio u knjige naše povijesti. No za razliku od vlasnika tulipana, vlasnici BTCa nikada neće biti primorani da se vrate u staromodni, nepošteni, izumirući fiat? Zašto pobogu napuštati benefite ovakve tehnologije? To je isto kao da poželim plaćati grumenima zlata i poštom ih slati na drugi kontinent za udaljene transakcije.
Svi koji su svjesni potencijala blockchaina, jasno im je koje prednosti ta tehnologija nosi i koliko je to prikladniji sustav za tehnološko doba u kojem živimo. Stoga, nocoineri žive u zabludi da će BTC vizionari ikada biti primorani svoju dobit uzeti u njihovom staromodnom fiatu.

No kako će onda perpetum mobile funkcionirati, od kuda će se stvoriti milijunaši? Tko će to platiti?

Vratimo se u gore opisanu idealnu situaciju kada zadnji nocoiner mijenja svoj zadnji dolar u BTC i kupuje kruh. Ta situacija nije moguća prosto iz razloga što bi imali perpetum mobile kada bi zadnji dolar jednako vrijedio prije i poslije seobe naroda u BTC.
No ne možemo samo uspoređivati dolar i BTC i na osnovu toga zaključiti tko gubi, a tko dobiva. Tako gledajući, 1$ uvijek može kupiti kruh i protuvrijednost jednog dolara u BTCu također može kupiti taj isti kruh. …time zanemarujemo treću varijablu koja je realno dobro. U ovome slučaju to je kruh.
Iz perspektive BTC “milijunaša” kruh je svakim danom jeftiniji i to je dodatni mamac i poticaj da prihvatimo ovakav poklon evolucije.
Iz trenutne perspektive nocoinera, kruh svaki dan jednako košta u dolarima, a dobit koju BTC “milijunaši” ubiru će se naplatiti od BTC zajednice kada se balon razleti.
No što ako je zbog prelaska na BTC kruh iz perspektive nocoinera svakim danom skuplji? To se možda ne vidi sada kada je 0.1% populacije prešlo na BTC …ali kako će se BTC eko sustav razvijati tako će se cijene realnih dobara sve više fiksirati uz taj sustav i time početi rasti. BTC “milijunaši” neće osjetiti rast cijena iz istog razloga zašto ne osjećamo brzinu naše planete u svemiru dok smo putnici na toj istoj planeti. No iz perspektive nocoinera, cijene putuju skupa s BTC-om, te ako ne žele da im njihov staromodni dolar postane totalno bezvredan morat će se uključiti na vlak. Ne iz razloga da zarade…nego da ne izumru, tj. da zadrže vrijednost koju trenutno imaju.

Svakako valja primjetiti da kada dođe do toga, to će biti jak unutarnji poticaj koji će prisiliti da se sustav kompletno preobrazi iz gusjenice u leptira…jer će biti nemilostiv prema onima koji će ignorirati činjenicu da evolucija ne čeka…
Onima koji će zakasniti, njihov gubitak će uživati vlasnici BTC-a iz razloga što su se prvi prilagodili. Baš onako prirodno evolucijski: “Prilagodi se i preživi”.

Sada znamo od kuda gorivo, perpetum mobile zaista ne postoji!

3 Likeova

jos jedan zanimljiv token tek izasao, obratite paznju… STORM. Meni je privukao paznju jer je trenutno 2.5 - 3 puta jefiniji nego sto je bila ICO price, a ico je zavrsio tek prije 10-tak dana. Znaci jako je jeftin, imaju aplikaciju sa preko milion download-a itd… jos ga nema na exchange-ima i trenutno moze da se kupi samo preko bancor protocola… prostudirajte malo, mozda vam se svidi :wink:

Ja sam se prebacio na Ripple i IOTA prije par dana kad je BTC imo najvecu cijenu, a ovi u padu i trenutno dobar plus

Kao sto mozemo viditi BTC Dominance je 50.4% tako da se vecina ljudi prebacila iz BTC-a u altove, moguce je da veliki igraci vrate fokus na BTC i uzmu profit na nama malima ako budemo tromi i ne pratimo kud fokus ide…

Po koliko si ih kupio i koliko?

Po $0.092850 znaci malo gubim trenutno ali ovo mi je long term investicija na 6. - 12. mj.

Ako uzmemo u obzir da je electroneum trenutno samo na crpytopi koja je 35. burza po volumu i najuspjesniji je ICO u povijesti volio bih viditi 5x - 10x u tih 6. - 12. mj :smiley: