Black Friday 2023 - Šta kupujete? Ko ima dobre popuste?

Btw. ja imam Note 11 Pro, i bez zamjerki sam.

1 Like

Kolega je u photoshopu mijenjao invoice i prošao mu je na carini. Naravno nije bilo ništa pretjerano skupo i nije bila neka opće poznata stvar za koju odmah znaju da je zapravo puno skuplja.

čuo sam i ja za takve slučajeve prepravki cijena, fotošop, inspect element pa edit cijene :slight_smile: svašta se radi. ali takođe većina koji su i naručili nešta sitno preko 300 bar koliko sam ja iščitavao na forumima iskustva nisu na kraju plaćali pdv carine…

1 Like

Ma da nego ne sjećam se kako je točno bilo, ako mu čak nije poštom došlo da mora poslati carini račun da vide koliko je platio pa je malo to prepravio haha.

Meni su ovi iz KupiGlobala rekli da se i njihova usluga računa u fakturu, e sad da li će beko baš toliko zagledati ne znam…

Btw. Ja naručio sa Amazona paket i upravo im sada stigao, ali mislim da je već kasno za ovaj let sutra…

ma i ako ode na carinu i moram platit sve, opet ne mogu te dažbine izać preko 25-30% od plaćene cijene, a to dođe oko 40ak dolara i opet bude solidno jeftinije no da sam telefon kupio ovdje

2 Likeova

Ipak paket nije zakasnio na ovaj let, sad sam im upravo platio njihovu uslugu, uspjeli su ga strpati sa ostalima. Ako imate bilo kakvih problema samo im se javite na Viber jako su dostupni, pohvale za sada :+1:

1 Like

Kupio sam patike na BF popustu, a danas vidim da su jos jeftinije lol. Cini se da web shoppovi bas scammaju na te dane, dok IT firme (domene, hosting i slicno) stvarno nude realne popuste i kasnije vrate cijene.

3 Likeova

molim te, obavezno javi jesu li ti otvarali paket na carini… ja sam pronašao način kako da uzmem vivo X Fold2, da se piše da je tablet od 150usd :smiley: samo dal će otvarati paket… neke stvari sličnog pakiranja (komercijalna roba) nisu otvarali nikada…ali na rendgen kad vide da je mob otvaraju svaki paket zar ne?

Na većini totalna prevara, pratio sam cijene i mulja se opako.

Našao sam ove godine rx6700 XT za 265e na akciji.

Prošle sam pun pogodak kupio graf tablet izvana direktno sa huiona došlo iz Portugala.

Studio plus 22 sa keyvoard dodatkom 2 olovke i svašta extra za 449e free shiping.

Može se naći samo treba pratiti.

Software razno razni uvijek produžujem i kupujem za crni petak😂

Zato ja dok kupim nekaj na BF ne gledam više nakon toga cijenu proizvoda :smiley:

1 Like

Koja je stvarna cijena tog telefona? Ako je puno veca od 150$ nemoj se nadati da ces ih prevariti. Ne gledaju oni sta pise na kutiji, nego gledaju cijene tih telefona na internetu.

U slucaju da im je sumnjiva cijena traze ti izvod iz banke da im doneses. Ne primaju PayPal racune, jer su ih ljudi krivotvorili.

Evo na NC com domena 5.98 a za BF 6.98, hosting preko 50% za prvu godinu+možeš upotrijebiti kupon za dodatni 20%…

1 Like

Šta bi, jesu otvarali paket?

pošto naručih još nekih gluposti sve ukupno ide preko 300 maraka. pa sam dogovorio sa ovim iz kupi global da razdvojim i da telefon ide u pošiljci u januaru

Sve je odlično prošlo, 3x$50 = $150 za 3 para JBL slušalica (-50% popust) + $12 za dostavu. Prošlo bez carine i došlo na vrijeme sa A2B brzom poštom. 10/10

1 Like

Došao je telefon, nije bilo dodatnih troškova, još mi je došao uz špic cipele za balet za ćerku oko 25 dolara, dakle išlo 40ak KM preko 300 maraka, a nisu dodatno naplatili. Trebalo je razdvojit pošiljke da baletanke ide sa maskom za ronjenje, ali sam il ja ili ovi u skladištu zajebali pa je maska ostala za ovaj let u januaru.

Inače ovaj telefon sa šipingom do kuće izašao oko 320 maraka, a u prodavnicama nema ispod 560 iđe. Zadovoljan sam, pogotovo što je prošlo bez carine

2 Likeova

Kako si naručio telefon, ili elektroniku uopšteno ako im na stranici piše “Zabranjene litijumske baterije i/ili baterije bilo kojeg drugog tipa”.

Nemam pojma đe to piše, pretpostavljam na kupi global. Koliko ja skontah to se samo odnosi na samostalnu kupovinu baterija, a ne uređaje sa baterijama. Ja sam preko pesota i kupi global do sad kupio tri tableta i evo sad telefon. Masovno se kupuju tableti preko kupiglobal/pesota tako da sigurno nema problema.

Možeš vidjet da je npr problem da većina neće da šalje punjive baterije u Bih sa aliexpressa, ali svi redovno šalju male el. uređaje sa punjivim baterijama, npr punjivi miš, brijač, trimer, slušalice… Sve sam to naručivao iz Kine i stiže bez problema

2 Likeova