Black Friday - Gdje cete kupovati?

Jutro dobro svim forumasima :smiley:

Za sve koji nisu znali sljedeci petak (25.11) je tkzv. black friday kada snizenja idu nenormalno. Popularan je najvise u SAD, kod nas bas i ne znam kakva je situacija, ali u svakom slucaju sirom intereneta postoje rasprodaje, pa je moje pitanje za vas:
Gdje planirate trositi pare u petak, sto se online sajtova tice?
Ja sam nasao ovu stranicu gamiss, valjalo bi probati, pa ako je fuserna roba bar se necu puno istrositi :smiley:
Valjalo bi isto kupiti nekakvu online igru i slicno, pa ako ste ljubitelj igara gdje to planirate uraditi ?

Prijatan ostatak vikenda vam zelim :sunny:

inace ne volim bas trosit novce na igrice ali kontam da cu kupit par igrica u petak, stavio sam sad na prodaju iteme iz dote pa cu imat nekih ~100€ spremnih :smiley:

kod namecheap

Pa sto i domain registry ce imat black friday?

1 Like

Ah, i naĆĄi najavljuju sniĆŸenja ali uz “senzacionalne popuste” od 15%. :frowning:
Ja se nadam svejedno iskoristiti Black Friday , kupujem (action) kameru SJCAM, također usko vezano za internet i IB; to je za Youtube filmove. :smile:

Stavite koji link na prodavaonice, evo dvije iz Hrvatske;
https://neutrinomobile.hr/
https://edigital.hr/ :blush:

ima vec dugo godina
 hosting pakete mozes kupit za 99 centi godisnje haha

tj onaj value plan

Kod kineza, imaju najizdasnije ponude
kontam novi mob pa vjerojatno ce leci neki kinez kad vec ne moze kineskinja :smiley:

To i ja imam u planu, samo mobitel mi trenutno ne treba :smiley:

Koja kineska stranica tacno?

Imajte na umu da na tu kinesku cijenu plaćate joơ i PDV 25% (u hrvatskoj ali i u drugim zemljama), + ơto je često pitanje ơto ćete zapravo i dobiti u paketu. :blush:

U BIH se do vrijednosti 50 konvertibilnih maraka ne placa NISTA.
U paketu dobijas ono sto si narucio, ne narucujes to iz Zavidovica, vec iz Kine i kineskih kompanija, prodavaca itd., koji su prije svega posteni, u sta sam se uvjerio xxx puta. :slight_smile:

Uglavnom na popustu budu gluposti, nikada neće recimo FIFA 17 biti na -90% :D.

c3po, zaboravio si i carinu, barem u mom slucaju. U BiH je PDV nesto manji, ipak dosta robe vece vrijednosti, 100, 200 pa i vise dolara ili eura moze proci bez placanja i carine i PDV-a, jer jednostavno prodje, a kada se trazi dokaz o placenoj cijeni i to se da popraviti :slight_smile:

Edigital je najvece smece od trgovine, pogotovo od kako vise nemaju fizicku trgovinu u Zagrebu. Salju robu koja je bila vec na servisu i ako nesto ne radi 99% se budete vise mjeseci natezali oko reklamacije. Progoolaj malo, ima jako puno slucajeva, izmedu ostalih i moj.

1 Like

Ima dosta trgovaca sa aliexpressa koji salju pakete u neku drzavu EU, tamo plate davanja na izvornu cijenu i salju dalje.

ja sam narucivao iz kine cijena 70$ ,nisam nista placao carinu
iz usa sam takodje narucivao paket preko 100$ nista nisam trebao platiti
da li je neka sreca ili ne,ne znam
 koliko se se secam na jednom od paketa je pisalo kao gift

Zna li netko gdje ce biti akcije na domene, kolike ce biti cijene i kolicine?

Ma vidiĆĄ ti, a imao sam njih pod broj 1 zato jer daju garanciju na 2 godine, a drugi na 1. :frowning: Onda mi ostaje Neutrinomobile.hr

U Hrvatskoj se ne plaća niơta za uvezeno iz EU (mi smo u istoj kaơi). :smile: A iz ostatka Svijeta čitam po drugim Forumima da je 25% PDV-a dodatak.
Osobno mi za ovu kameru ĆĄto kupujem ispada skoro pa isto kupiti i kod nas na onim linkovima gore, a dođe brĆŸe i bolje da su bliĆŸe.

Čitao sam o dosta momenata gdje se dogodi da naručiĆĄ iz EU, pa ti dođe ipak neocarinjeno i to si duĆŸan platit’ dodatno 25%. :frowning: Govorim o o ovoj (uskoro) svojoj kameri SJCAM ali jednako tako ti mogu i kod nas uvalit laĆŸnjak, ĆĄto je sad jako popularno kod ovih modela naĆŸalost. :frowning:

Uh. TeĆŸak kruh nas Youtubera. :frowning:

Zanima me da li će biti popusta na transfere domena, renewalse ili samo na nove registracije. Isto tako mislim da će na hawkhostu biti popust na nove acc-ove, zanima me da li mogu imati dva različita acc-a na istom hostingu?

Iz ostatka svijeta ide kako je navedeno na ovom linku: carina.hr

TL;DR

  • Komercijalne poĆĄiljke vrijednosti do 22 eura, i nekomercijalne poĆĄiljke vrijednosti do 45 eura, oslobođene su plaćanja carine i PDV-a.
  • Komercijalne poĆĄiljke vrijednosti od 22 do 150 eura, i nekomercijalne poĆĄiljke vrijednosti od 45 do 150 eura, oslobođene su od plaćanja carine, ali na njih se obračunava PDV.
  • Na poĆĄiljke vrijednosti preko 150 eura plaćaju se carina i PDV.

Za duhan, alkohol, parfeme i lijekove vrijede drugačiji propisi.

Ja imam nekoliko acc-a na hawkhostu, razliciti mejlovi isti pejpal i imam nekoliko shared hostinga na jednom acc.