(Case study) Uticaj redirektovane istekle jake domene preko domain registra na rangiranje sajta

Pošto sam skoro skroz batalio moj amz affiliate sajt oko kafe koji startovah u julu i nisam siguran da ću mu se ozbiljno posvetiti odlučih da testiram redirektovanje domene sa prilično jakim beklinkovima, sa nekoliko beklinkova sa jakih sajtova o kafi kao i sa nekoliko jakih linkova sa poznatih sajtova kao što je njujork tajms…

Domena je istekla i deindexovana je i ranije kad sam čitao naišao sam na različita mišljenja da ako bude dropana (valjda je to taj izraz) domena onda se poništava sav sok, dok drugi vele da sok i linkovi se i dalje vrednuju. Ja iskreno pojma nemam. Znam da mnogi predlažu da se podigne sajt prije redirekcije, pa onda članak na članak, about us na about us, neki vele da treba da se napravi unikatan sadržaj pa onda redirektuje, neki čekaju da se indexuje taj sadržaj pa onda redirektuju, neki prije indexovanja redirektuju i dodaju na wmt sajt pa tamo i gugl obavjeste o seljenju sajta na novu lokaciju, neki redirektuju preko cpanela, neki htaccessa. Ja fala bogu ništa od toga neću raditi jer me mrzi no sam pukao preko domain registra redirekciju tj forvardovao domenu.

Inače na tom mom sajtu o kafi imam samo 5 članaka i nisam na njemu ništa pisao. i trenutno na wmt statistika izgleda ovako

Obavještavaću vas kako i da li se išta mjenjalo.

Inače na domeni koju sam redirektovao je bila pržionica kafe i kafe bar i relativno je vezano za temu kojom se sajt bavi.

image

ovo je metrika te domene prema mozu i ahrefsu. domena je istekla neđe u martu aprilu. a pržionica i kafe bar je zatvoren neđe pred kraj 2017.

mislio sam par članak objavit prvo par unikatnih članaka pa onda redirektovat. Ali sam odustao od toga jer me mrzi. Ona druga opcija koju dosta ljudi koristi da preko way back machine vrnem stari sajt i redirektujem mi nešta ne djeluje privlačna.U suštini uglavnom ovi koji pričaju o redirekcijama ne preporučuju direktno redirektovanje preko domain registra. Pošto nemam šta puno zajebat i ne može nazadovat onda sam izabrao najbrži način da provjerim da li će se sajt pomjeriti naprijed zbog ove redirekcije.

2 Likeova

A reci Anja, jeli sada radi ta redirekcija? :roll_eyes:
Dakle, kad upišeš tu isteklu domenu jeli se otvara ta druga, redirektirana? Ako se to događa već to mi je čudno, da se uopće može napraviti redirekcija sa istekle domene, pa i preko domain registra. :smile:

Moja prognoza, ako dopuštaš, je - 0 bodova. :blush: Ali vidjet’ ćemo. :o:

Radi redirekcija normalno. Otvara se normalno moj sajt.

https://www.godaddy.com/help/forward-a-domain-12123

na ovaj način sam je forvardovao

Da, vrlo vjerovatno da se nista desiti nece

Ajme Anja, oprosti. :smile: Moja greška i moj grijeh. :angel:

Ta domena sa koje redirektiraš nije istekla, nego je nekad bila istekla. Naravno. :smile:
Ispričavam se još jednom i povlačim onu prognozu od gore o 0 bodova. :wink:
Javi kako ide. :o:

Evo i ja sam sad to uradio, trazeci istekle domene nadjem domen sa punim kw za koji ciljam. Kupio sam i napravio isto sto i ti. Trenutno sam za taj kw po wmt na 15, ima 4100 impresija i 502 klika.

Domen koji sam uzeo ima 1.8k backlinkova i PA 17 DA 12 ( sto i nije nesto) ali hajde…Redirektovo sam isto preko registera, ako bude skoka javim.

ja se igram a ti se zajebavaš :slight_smile: mada pojma nemam kako če gugl gledat i može li kaznit sajt, uglavnom više me interesuju rezultati kod tebe nego kod mene

image :slight_smile:

A gle u najgorem slucaju se moze dobit neki penal, no cisto sumnjam da i moze radi toga. Svakako nemam znatnu organic posjetu tu…zato sam i riskirao.

Sumnjam da mozes dobiti penal. Ako je tako onda lako mozes zrokati konkurenciju :yum:
Mislim da nema tu ucinka, al eto i mene zanima.

Kaze neki lik na yt da se može konkurencija “zrokati” redirekcijama. Samo se redirektuje domena koja je pod penalom i zato ovi što se bave black hatom govore o tome da se jako mora paziti da domena nije pod penalom jer će se i penal prenijeti redirekcijom. Poslije kad se prenese penal mora se disavov radit, a manje vješti teže otkriju šta se desilo sa sajtom, pogotovo se teže otkrije ako se sakrije domena koja redirektuje preko nekog skraćenog linka (njegove riječi). Uglavnom nemoj neko da shvati ovo kao upustvo i da bude džukac pa pokušava na tuđim sajtovima

nema nekih bitnih promjena za sad, strelicom sam označio kad je urađen redirekt

@limenka2017 dešava li se kod tebe išta zanimljivo?

Kod mene na wmt ima samo update do 31. odnosno dan nakon redirekcije, po tome je pad na 15.9, ali milsim da za to nije zasluzna redirekcija.

Danas je skok organic posjete, pa cemo vidjeti narednih 7 dana rezultate. I ovaj update od g je bio, vidjecemo sta ce sve da donese, rano je jos.

Kod mene nikakvih promjena, trenutno sve gore-dole jednu poziciju. Kako ti @anja1 stojis?

Nije li malo prerano gledati promjenu nakon 10 dana? Mislim da je rano gledati i nakon 3 mjeseca…samo trpajte tekstove :grin:

1 Like

Kod mene isto sve otprilike ko što je bilo. Imam samo 5 članaka tu tako da ne znam ni koliko može uticati.

Kod mene skok na 14, sta je s tobom @anja1

ništa posebno se kod mene ne dešava, mada nema na osnovu puno čega šta da se desi samo 5 članaka tu imam

reci mi jel ti se na wmt prikazuju linkovi koje je imala stara domene (tj. ona koja je redirektovala na glavnu)

Nema mi na wmt prikaz linkova od te domene.

Evo jednog domena koji je odradio to www.thespruceeats.com/ redirekcija ide sa
Screenshot_2
Mada ne vidim neki benefit u ovom slucaju.

Kako misliš ne vidiš benefit u ovom slučaju? Ovaj sajt rangira za masu stvari, isti vlasnik je vjerovatno i thespruce jer i odatle imaju redirekcije

a sajt pokrenut u aprilu ove godine, kod njih nema sandboxa i ostalih zajebancija. prvi put na wayback machine se pojavljuju 21og aprila 2018 godine


ako đe pokazuju redirekcije i beklinkovi benefit to je baš slučaj sa ovim sajtom

1 Like

Meni baguje Ahrefs, pokazao mi je da ima oko 1k traffic i 299 rangiranih KWa… I meni je bilo cudno jer sam naleteo na sajt dok sam istrazivao neke KWe. |Da po ovome sto je kod tebe, ovo je perverzija!