upoznah đecu sa ovim, zadadoše par promptova za priču, i napisa im ai priču po njihovim promptovima, ubacih priču u mikrosoftov natural rider i oduševljeni su .
lagano mi je riješio problem koji nisam mogao skontat sa tabelom kod AMP. Napravio sam neku responzitivnu tabelu i izgleda top sve i tu tabelu koristim na aff sajtova. Jedini problem koji sam imao je što mi u onije prvoj koloni koja mi je najuža 20% širine prelama mi riječi po slovima i nikako nekad ranije kad sam pravio tu tabelu u html nisam mogao skontat i izguglat šta i kako i onda se vrtim otvaram iljadu stvari jer ni ne znam lijepo formulisat šta i kako mi treba i nisam programer i koder a ni engleski mi nije baš baš. I ovaj chatgpt mi prvo punidi rješenje nowrat, ali kad koristim nowrap u tabeli to mi izaziva eror u AMP.
Ovaj chat je stvarno genijalan, razumije perfektno moj krnjavi engleski i šta god da napišem shvata skroz logično šta želim, oću reći mnogo me bolje shvata šta želim no kad guglam tražeći rješenje. Jer za neke stvari sam 1000% ubjeđen da ima rješenje i da su desetine sajtova pisale o tome kako rješiti, ali jednostavno zbog mog lošeg objašnjavanja, krnjavog engleskog i nepoznavanja kodiranja i programiranja baš mi je teško bilo naći neka rješenja.
Inače na guglu nikako nisam moga naći npr da se pisanje koda kad je html i css u istoj linije kako se to zove i zašto se tako ne piše kod, da li to pogrešno. Ovaj čet mi sve objasni kad ga pitam pa tako naučih da se to zove inline styling. Kao neko ko ne programira i nema pojma o kodovima meni nekako logično ako oću npr neki boks napravit oko teksta da sve to bude spojeno html i css, a ne odvojeno.
evo kako ide onaj ai sajt što krenuh neki dan. ima 34 članka napisana, na našim jezicima. uvod pišem sam 2-3 mrljave rečenice đe podebljavam ciljani keyword kroz varijacije, svaki članak ima 2-5 ai kreiranih slika. 1-5 h2 taga tj te neke cjeline. Najkraći članak mi je oko 400 riječi. Najduži oko 1800 riječi. Prosjek oko 700 otprilike. S početka nisam ispravljao par Ai članaka, kasnije sam počeo ispravljat i dodavat po malo prosjek možda 30-50 riječi po članku. Usput pošto AI piše na engl (bolji masu rezultati no na našem) prevedim sa googletranslate, pa usput kad čitam kontrolišem prevod, ispravljam ga ako treba (a ne treba puno, opak je postao GA), dodam koju riječ, rečenicu i sl. Nekad mi zna otić dosta vremena za kreiranje ai slika jer oću da mi lijepo izgledaju i da se uklope.
Stable Diffusion Online ovaj sajt koristim za kreiranje i bukvalno sve su mi slike odatle. uglavnom tu stavljam stil slika da bude modern painting jer mi se nekako uklapa, koristim i octane render tu budu slike ko iz igrica, kad je teža tema da ai kreira sliku gdje ima ljudi na slici onda ako se pati uradim neki Pikaso stajl jer je kod njega ionako sve razbacano, ili još koristim stil ko Ilya Repin, Dali i tako neki…
Članke formiram uglavnom iz par podnaslova. Tema je kreativna pa nema puno šta da se griješi. A nekad si dam i ja oduška pa miksam malo AI sadržaj sa mojom mudrosti. Ponekad pri pisanju promptova potrošim toliko vremena koliko bi mi bilo dovoljno da napišem sam članak, ali volim vidjeti dokle ga mogu dovest i kuda da ga usmjerim da ide i volim vidjet kako je povezao taj prazan dio između rečenica promptova.