ChatGPT - jeste li probali?

Evo ga meni se pojavio u Skajpu. Al nece da psuje, programira, radi stvari za mene ili da se pravi da je ChatGPT.

Kod mene u Skypu pise Bing :slight_smile:

■■■■ majku stalno imam osjećaj da nešta propuštam u vezi ovog chatgpt i da može poslužit za nešta baš ■■■■■■■■ dobro, ali ne mogu prebacit za šta i kako da ja se tu međ to dobro uglavim

i sve ono što viđeh klipova i dodataka sve je to mnja i niš posebno baš onako

ne vidim mu tu neko ultra dobro korištenje ovoga a mora je biti. nekako baš imam utisak da nešta propuštam, a đe god gledam niko nije izvukao neki top koji mora ovo čudo imati. ok je sve do sad ali mora se više moć izvuć sa ovim čudom.

10 Likeova

Naravno da postoji, ljudi izvlače lovu iz gluposti poput fidget spinner-a gdje ne bi iz ChatGPTa.

Naravno ovi koji izvlače, šute i rade…

Al za utjehu imaš hrpu youtubera koji će ti lijepo objasniti kako da zaradiš 2345$ dolara dnevno sa ChatGPT-om :rofl:

Tako da ti je moj prijedlog da snimaš videje o tome :wink:

2 Likeova

da li je bolje da pise clanke na nasem jeziku ili da pravi na engleskom pa da se prevode? sad sam probao nesto napravit na domacem (pravim za sajt da mogu dobit adsense na novoj domeni) i boga mi, ono sto pravi je bas ekstra

Ja na primer idem varijantom engleski pa prevod jer sam tako radio od pojavljivanja gpt-a. Baš sam pročitao ovde da su neki provalili da je mnogo bolje zbog same baze podataka.

E sad, moguće da je sada gpt mnogo napredniji i nema potrebe za ovaj korak više.

1 Like

Ja ga koristim da odmah koristi naš jezik bez prevađanja.
Za sada nemam problema s njime ni u kojem pogledu.

Ne znam za (svih) vas, ali ja sam do jučer ovog lika smatrao za nekog stručnjaka, sad vidim da mu je i bolje da se ne pojavljuje niti ovdje na Forumu. :smile: To i on zna. :o:

Zanimljivo je i stanje nesvjesti među komentarima … strasno koliko je masa zatupljena.

Pa nije mnogo ofulao… Daleko smo mi od nekog AI-a, al dobar je ovo pocetak

Carić misli kako je cijela priča oko umjetne inteligencije stvorena umjetno.

Umjetno? Ovakva explozija razvoja stvara umjetnu priču?

To je jednostavno prodaja magle, a prodaja magle je danas lukrativan posao.

Bolje bi bilo reći da smo upravo na postignuću ekvivalentnom izumu kotača ili struje. (Iako ni prvi kotač vjerovatno nije bio bogzna što tehnološki dotjeran)

“Umjetna inteligencija ne stvara ništa sama. Ona radi na temelju analize ogromnih količina podataka”

Ako ništa ne stvara, nitko se nebi trebao bojati ugroženo za svoju poziciju (gdje je nešto stvarao)

“Umjetna inteligencija mi je zapravo smiješna i na postavljena pitanja mi je većinom dala netočne odgovore”, govori Carić.

Očito ju nije koristio gdje mu je stvarno trebala …nego je mudrovao sa njom oko filozifskih i socijalnih aspekata, gdje ju je istina lako nadmudirti. Mada je i tamo ok sugovornik.

Ali ako ju se pita nešto po stručnom pitanju, ona je doktor svemira po svom znanju i mogućnosti da prezentira to znanje. I ono najbitnije, lako može shvati što te točno muči i iskopatiti ti točno odgovor po tome pitanju. Čak mi se čini da bolje nego čovjek može prokužiti što te muči. Kad joj postavljam pitanje, tako nešto zbrljavim napisano, malo bi me tko shvatio što sam htio pitati …no ona pravo u sridu zna što pitam i što trebam.

Zapravo, ne znam jeli išta točno i rekao…

moze i iskopati odgovor, pa cak i izmisliti citav naucni rad i autore ili davati lazne reference i na to je covjek ukazivao i nije pogrijesio… potencijal je ogroman, al trenutno samo po sebi sad nije nista groundbreaking kao sto se na to gledalo u pocetku. Treba jos masne pogace da naraste

Ne znam što bi se reklo na komentar da nije groundbreaking. A što bi trebalo biti groundbreaking? Da želi pobiti ljudski rod, da je u stanju riješiti problem fuzije? Ovo je potpuno groundbreaking unutar civilizacijskog napretka. Žalosno da netko želi pažnju s komentarima da nije ništa posebno. Znamo Moorov zakon oko procesora. Slično će vjerovatno biti i s ovim. Nije pitanje što je sada već što će biti za godinu, dvije, tri. Što će biti za 10 ili 15 godina bolje i ne zamišljati.

Ovo ti je kontradikcija. Ako se prica o trenutnom stanju, nebitno je sta ce biti za 10 godina

1. Napisao sam da je već sada groundbreaking
  2. Napisao sam što će biti za godinu ili dvije. Štancaju verzije kao ludi
  3. Nije kontradiktorno već objašnjava zašto je već sada groundbreaking (eksponencijalni razvoj)

U smislu potencijala, ne po onome sto sad radi (sto je kontekst u kom covjek prica u clanku)

Znaci rezime: ima veliki potencijal kao sto sam napisao, a idalje zna da daje lose odgovore i izmislj kao sto je covjek u clanku rekao? Ali eto, on je promasio sve kako Bozo kaze, nije nista tacno

Groundbreaking je brzina rasta količine postova na ovu temu na ovom forumu. To je već neki signal :wink:

1 Like

Mislim da imaš različito poimanje što znači groundbreaking. Nije groundbreaking kada je već sazrelo već kada se dođe do točke razvoja i kada počinje utjecati na društvo i kada se vidi bliska budućnost. Kada bi po tebi bilo groundbreaking? Da ja na razini najboljih znanstvenika, najboljih kantautora, najboljih pisaca?

Bratko, pomiješao si lončiće. Opet.

Ona meni napiše cijeli plugin, napiše mi SQL izraze kake nisam znao niti da postoje.

Bilo što iz bilo koje dokumentacije mi je na izvoli … na kratki upit. Al ne ono da moram čitat i istraživat … nego direktno mogu srž dokumentacije primjenit na moj konkretan slučaj …i interaktivno razgovorom modelirati tu primjenu…

Ma nezz s kojeg neba si ispao, ali ju očito nisi koristio na način kako Bog zapovida.