ChatGPT - jeste li probali?

A što bi trebalo misliti da je, nego pomoć?

Radite li vi sami kakve filmove uz pomoć AI? Stavite tu, da vidimo malo. :wink:
Ovdje mi glava nije 3PO original, ali sve se može. :smiley: :o:

5 Likeova

1 Like

Jeste li culi glasine (NY Times) da ce Samsung na svojim mobilnim telefonima umjesto Gugla ubaciti Bing (znaci ChtGPT po defaultu) ?

zakljucan clanak iza paywalla… de ubaci u gpt da sumira u 200 rijeci :smiley:

:grin:

Google is working on a new search engine and upgrading its existing one with artificial intelligence (AI) features in an effort to combat AI-powered competitors, according to internal documents viewed by The New York Times. The new search engine, called Magi, would provide a more personalised experience to users, with greater capability to anticipate user needs. Google’s reaction to the news that Samsung may replace its search engine with Microsoft’s Bing, which recently added new AI technology, was described as “panic” in internal messages. An estimated $3bn in annual revenue is at stake with the Samsung contract, while an additional $20bn is tied to a similar Apple contract up for renewal this year. Google employees have been concerned about AI-powered competitors since OpenAI demonstrated its ChatGPT chatbot in November.

Now please refocus on the part related to Samsung.

Google was reportedly in a state of “panic” when it learned in March that Samsung was considering replacing Google with Microsoft’s Bing as the default search engine on its devices, according to internal messages reviewed by The New York Times. Google has held a contract with Samsung for its search engine since 2011, and an estimated $3 billion in annual revenue was at stake with the Samsung contract, with an additional $20 billion tied to a similar Apple contract that would be up for renewal in 2023. Although it was not clear whether Microsoft’s work with AI was the main reason Samsung was considering a change, that was the assumption inside Google. The contract is under negotiation, and Samsung could still choose to stay with Google.

Mislim da Samsung pokusava da digne cijenu, jer im istice ugovor ove godine. U slucaju da se odluce za saradnju sa Bingom, Google ne moze to pustiti tek tako i ulagace masovno u svoj Google Pixel, cime Samsung dobija konkurenta. Bar je to neka moja logika, ipak juce prodadoh pola akcija Gugla.

Evo Seeking Alpha sta veli:

• Samsung is reportedly considering making Microsoft’s search engine default on its devices, potentially ending a 12-year partnership with Google.
  • Samsung’s deal value with Google is much less significant than Google’s deal with Apple. However, it suggests that Microsoft could gain a foothold against Google’s dominance.
  • GOOGL’s valuation is still discounted against its mega tech peers. However, its recent price action suggests caution is warranted.
  • Apple will likely keep a close eye on Samsung’s negotiations with Google, which could potentially allow Apple to strengthen its bargaining power with both Microsoft and Google.

Meni je izabrao brojeve za eurojackpot i dobio 15evra :smirk:

1 Like

jesi uzeo te pare sad i kupio chatgpt plus? :smiley:

@Kosana nez koliki dio tovjih prihoda su ovis ajtovi koji radis, al pretpostavljam da ti ide ok. Nakon ovih 5 mjeseci, kakvo je tvoje misljenje o content/review sajtovima? Ima li vajde radit na njima i jel se “bojis” :smiley:

Nemoj mene pitati, od pojave ChatGPT-a nisam bas optimista sto se tice sajtova (i ne samo sajtova), ali eto i dalje radim po inerciji i nadam se da ce se ipak nekako sve to moci nekako preusmjeriti…

ja sam nesrecno ulozio bas dosta u sajtove… i nije da su propali, idu polako gore, ali ovo oko chata je bas ■■■■■■■■… a u isto vrijeme sam zapoceo novu turu sajtova istog tipa…

Kontam, valja krenut pravit samo sajtove koji su malkoc kompleksniji… znaci ne vise kontent. Ili npr iskoristit AI da pomogne u pravljenju necega na Youtube-u… treba nauciti malo editovanje, al sto se skripte tice- AI taj posao odradi 90%

1 Like

Kontent sajtovi bez beklinkova i autoriteta kakve ja radim su postali skoro totalno besmisleni. U dva groša kvalitet od mojih najboljih pisaca i chata. Čak da je u pitanju daleko bolji kvalitet, bez autoriteta/beklinkova mislim da nema više neke veće vajde radit takve sajtove. Tj može proći ako se ima masa kontenta. Ali i to neće dugo potrajat siguran sam jer to sad mogu imati svi.

2 Likeova

Mogo sam stan kupit umjesto u sajtove takve ulagat :smiley: jbg sta je tu je, vidjecmeo za 2-3 godine sta ce biti

Malo gledam kako radim jedan website sa znanjem iz iskustva.
Treba vremena samo da bih napisao clanak, a ako koristim i slike sto vecinom i radim treba dosta vremena.
Sada sam na nekih 150 clanaka koje pisem par godina.
Uz to snimam i video za svaki od clanaka.

Uz to imam drugu stranicu koja je stara 2 godine(imala kojih 20 clanaka) i koju sam popunio sa chatgpt robotom u jednom danu prije 2 mjeseca. I to kojih 800 clanaka. Isto podrucje je samo naslovi clanaka nisu isti.

Sada cekam kako ce se razvijati ova druga stranica u usporedbi s prvom stranicom.

Kvaliteta sadrzaja prve stranice sa znanjem iz iskustva je neusporedivo bolja od ove sa sadrzajem dobivenim s chatgpt robotom.

E sada. Kako ce to dugorocno izgledati i kako ce google to prikazati sebi i hoce li brze gurati ovu drugu stranicu to je pitanje.

Ali gledajuci chatgpt i to mislim samo ovo podrucje, financije, on ne pokriva s kvalitetnim sadrzajem temu. Jednostavno fula neke stvari i ne daje dovoljno van s tim sadrzajem da bi osoba dobila kvalitetno znanje.

Onaj tko to cita i ima neko predznanje vrlo vjerojatno nece naci puno vrijednosti u drugoj stranici sa chatgpt sadrzajem. No onaj tko nema predznanje ce ostati na stranici i istraziti detaljnije sto jos ima za procitati.

Gledajuci ovo napisano i dalje smatram da kvaliteta i iskustvo u pojedinim podrucjima nece biti nadomjestena chatgpt sadrzajem dugorocno jer bi bounce rate trebao biti neki indikator za search engine da stranica valja/ne valja.

Stoga mislim da iskusni bloggeri koji pisu s iskustvom ne bi trebali imati probleme.
Ali opet ovisi o search engine kako ce oni gledati sadrzaj i hoce li prepoznati kvalitetu.

Imam i druge niche koje sam pokrio s chatgpt robotom i bas me interesira kako ce proci kroz 1 godinu jer citam dosta bloggera dobro zaradjuje s AI clancima

Doslo je vreme da je besmisleno placati pisce za tekstove, za ovaj broj clanaka i ovaj nivo ranije sam trosio 500+$, sad sam sve to dobio free! Planiram da testiram GPT-4 posto kazu da je vise “human like” stil pisanja, pa cemo da vidimo.
Inace sajt star 2 meseca, eng, affiliate (jos linkove nisam dodao posto nema native reklama), do pre mesec dana bilo svega 10tak tekstova, sad je na 80, tek ocekujem da to sto je dodato zadnjih mesec dana nadodje. Tako da ne gubite vreme, koristite trenutak! Siguran sam da ovo nece predugo da traje!

6 Likeova

U kom smislu? Da neĉe moĉi for free ili neŝto drugo?

Nesto imam osecaj da ce pretraga da se promeni u obliku koji znamo, jer sto bi iko isto guglao kad ima bota koji ce da mu odgovara na njegove upite. Jos ako rese faktual deo, da odgovori budu 100% tacni, zasto bi rizikovao da cita neproverene informacije kad ce AI da mu da sve sto mu treba.
Ovo ce jako brzo da promeni sve. Moje neko misljenje je da se treba prebaciti na YT jer je to nesto sto se jos uvek gleda i prolazi i nema nekih stvari koje mogu da sruse taj deo ako se napravi dobar community od kanala.

1 Like

Sigurno da Google vise nece biti isti. AI ce netko pitati kako skinuti bradavicu sa qurca. Kad cu trebat odstopati wc ipak cu u Gugl trazilicu upisati “hitne intervecije odstopavanje wc’a”. Tak bar mislim :thinking:

Jeronimo034
Još jedno, sporedno, pitanje, kad si već okačio statistiku: Da li je sajt na novom domenu ili na nekom razrađenom?

Skoro u dan smo započeli sa sajtovima, ali tvoj neuporedivo bolje napreduje. Moj je na novom domenu, niša je više info (saveti i predlozi, piskaranje i filozofiranje), a mislim i da je prilično zeznuta za rankiranje.

Dobro, za upite takvog tipa se slazem, ali ja od tih upita ne mogu bas da zivim :slight_smile: Tako da za mene i ono sto je meni bitno, nije bas jasna a bogami ni svetla buducnist. Ali to je za sada nagadjanje.

Nov domen, ima jednu reditekciju ali na posebnu kategoriju je reditekcija. Sam kazes da je zeznuto za rangiranje, tako verovatno u tome lezi problem. Sustina je birati dobre teme za pokrivanje.

1 Like