Radio sam neke tekstove preko API-ja… daleko bolje nego u chatu kad su u pitanju duzi tekstovi
Vidim ekipa na netu naveliko hvale Claude 2 (https://www.anthropic.com/index/claude-2), daje puno više riječi u promptu (cca. 75k), u model su uključeni podaci do početka 2023. godine, i zasad je free.
Nisam ga još uspio isprobati, treba zatražiti pristup i glumiti da ste iz UK ili US preko VPNa jer je zasad otvorena testna faza samo za njih.
Kazu da je losiji od GPT 4 i da dosta vise halucinira
Imas ga na Poe.com
Ektra je Claude. Meni bolji nego GPT 3.5 za dosta stvari.
Meni je isto dobar jer ima puno manje blokada i daje zanimljive odgovore nekad.
ali nije to još to. Ja kad natipkam u ChatGPT neke stručne teme iz svoje branše nisu baš to odgovori potpuni i zadovoljavajući. Isto kad probaju raditi seminare s AI, okej je za orijentaciju, ali informacije su šture, ponekad i ne skroz točne.
Zato ja uvijek podijelim svoja iskustva sa ChatGPT, i onda on kombinira moje znanje i njegovo, pa bude puno detaljniji. Ako nemam svoje osobno iskustvo, znanje ili mišljenje za podijeliti s njim, onda mu dam nekakav tekst gdje ima dodatne informacije na tu temu, da zna na što da se bazira. Naravno, na taj način zaboravite na brzinsko kreiranje sadržaja. Meni ode ugrubo pola sata na istraživanje teme i pripreme teksta za ChatGPT, a samo “pisanje” sadržaja onda ide puno brže, pa mi zapravo vremenski dođe skoro na isto bio tekst 1000 riječi ili 3000 riječi.
Da li bing chat daje iste rezulatate kao ChatGpt 4?
meni konkretno nije dao iste rezultate … iako sam ga na pocetku favorizirao, u praksi mi se nije pokazao kao chat gpt … chat gpt i dalje najkonkretniji
Testirao sam bing i običan chat gpt i opet mi za tekstove bolje radi chat gpt.
Isplati li se platiti pretplatu za chat gpt 4 za pisanje tekstova?
Meni isti k iskreno
Ima dodatnih opcija korištenja plugina al u suštini isto.
Taman sam mislio da platim chat gpt 4 ali odustajem
Ne znam kako se moze koristiti da bude skoro isto. Razlika izmedju 4 i 3.5 je kao izmedju studenta i predskolarca
U kom smislu konkretno? A Bing može li da parira?
ne znam za bing, nisam koristio
Chat gpt free verzija napiše korektan tekst ali je stvar što slabe varijacije u unikatnosti može da napravi. A chat gpt 4 može da daje mnogo više varijanti?
da zato sto je gpt 4 daleko bolji
Za one koji planiraju koristit API za kreiranje kontenta u razlicitim jezicima ili tako nesto slicno… Morao sam sebi odradit ovu analizu pa reko ajde da podijelim.
Kolona “Tokeni” oznaca koliko u prosjeku tokena treba da se napravi jedna rijec na datom jeziku (uzorak od nekoliko hiljada rijeci). To znaci da npr bugarski jezik- da bi napravio 1000 rijeci, na GPT 4, to ce te izaci 6380 tokena.
Ova desno kolona je procjena otprilike (10% gore dole) koliko bi izasao clanak od oko 1500 rijeci za svaki od jezika. Napomena- ako se radi na cirilici na nasem jeziku, onda je isto skupo ko i za bugarski. Ja sam planirao automatizirat sve, al ispade ovo jako skupo (opet daleko jeftinije nego pisci) tako da cu odredjene jezike odradit rucno u chatgpt cime bih u oko 15-ak dana posla ustedio oko 1500-2000 evra
Inace, nisam dodao engleski u tabeli, a on je otprilike ~1.3 token za jednu rijec, iliti 3 rijeci ce biti otprilike 4 tokena u prosjeku (ako je neki obicni tekst u pitanju)
Uzeo sam chat gpt 4, pet puta mu kažem da napiše hiljadu reči on uvek završava na oko 300 reči.