ChatGPT - jeste li probali?

Imam osjećaj da je ovo jedno jako vrijedno tržište. You can now train ChatGPT on your own documents via API | Ars Technica

Zamisli proizvoda … nuditi firmama implementaciju AIa koji poznaje njihov sustav i koji im može biti interni assistent, ili assistent koji može ophoditi njihove klijente za FAQ

razmisljah dugo o tome… samo nemam sad vremena. Ja sam imao neke planove (ne smijem u detalje), al tako naucit ga nesto sto je jako bitno, a pristup tim informacijama je obicno veoma skup… naucim 3.5 model na to sto mi treba, i onda ljudima prodavat pristup tom chatu (da im te informacije budu 30x jeftinije)… samo nemam vremena sad… al izgleda da moze biti fino skupo:

All of this comes at a price, of course, and it’s split into training costs and usage costs. To train GPT-3.5 costs $0.008 per 1,000 tokens. During the usage phase, API access costs $0.012 per 1,000 tokens for text input and $0.016 per 1,000 tokens for text output.

By comparison, the base 4k GPT-3.5 Turbo model costs $0.0015 per 1,000 tokens input and $0.002 per 1,000 tokens output, so the fine-tuned model is about eight times more expensive to run. And while GPT-4’s 8K context model is also cheaper at $0.03 per 1,000 tokens input and $0.06 per 1,000-token output, OpenAI still claims that money can be saved due to the reduced need for prompting in the fine-tuned model. It’s a stretch, but in narrow cases, it may apply.

Pa ovo je varijacija na temu mog … mislim, ti bi ovdje prodavao neke informacije/tecaj … sto god bi to bilo, gdje bi AI bio tek sučelje preko kojeg bi tvoji korisnici kupovali, tj. dobivali te informacije.

Ja sam mislio malo drugačije … nudit postojećim firmama paket digitalizacije, tj. AI-zacije … da im se uvede AI u njihovo poslovanje koje bi im tako omogućilo em internog asistenta, em help desk AI assistenta koji bi mogao posluzivati i njihove klijente.

Ugradnja tako nečega nekoj firmi bi postala
vjerovatno većinom šablonska stvar … a vjerujem da bi dosta firmi moglo imati tu potrebu…ako ne još, onda uskoro.

Ni ja se ne volim razbacivat na previse strana, ionako sam vec na previse toga … al samo djelim da bi ovo mogao biti cisto fine poslovni smjer. Onako baš opredjeljenje koje bi pratilo industriju i trend koji izgledno slijedi.

U mojoj varijanti bi to bio trosak firme koja bi koristila svog AI klijenta… ovisno od kolicine koristenja.

Ako se stvar donekle rezumira, mislim da nebi trebalo to nekoj firmi biti preskupo…u odnosu na posao koji im taj AI rijesava.

eto malo provocirao ChatGPT i okrenuo je na šalu :slight_smile:

1 Like

Jos da mu mogu poslati sliku pa da ju preoblikuje po mojom uputama…
Photoshop gubi smisao, a svi smo graficki dizajneri :smiley:

3 Likeova

ne kontam zašto mu je toliki problem da tekst napiše pravilno. kontam da on miksuje sve i da se iz miksa dobija slika ali ako se napiše tekst zašto toliko mnogo griješi. ovo ime prodavnice je okusi balkana a on piše jednom balana, drugi put balakna… i to je najnovija i najbolja verzija, prije nije mogao ubosti ništa teksta da napiše kako spada, a kontam da to baš nije toliki problem ga naučit da piše na slici, a ono ispada baš teško za AI da piše na slikama. nisam u posljednje gledao ali ranije je imao problema i sa engleskim, moguće da sad nema problem sa engleskim ali mu drugi jezici zadaju problem.

2 Likeova

To je zbog načina na koji se generiraju slike pomoću AI-a. Ali rade se i na tome da će se moći generirati text uskoro (ideogram.ai) a vjerojatno će i stable diffusion i midjourney uskoro biti u tome uspješniji.

evo jednog recepta za napitak dugovečnosti koji uključuje zdrave sastojke koji mogu doprineti vašem opštem zdravlju. Ovaj napitak je jednostavan za pripremu i može biti koristan kao dodatak vašoj ishrani. Evo recepta:

Sastojci:

• 1 šolja vode
  • 1 kašičica kurkume u prahu
  • 1 kašičica meda
  • Sok od pola limuna
  • 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • Prstohvat crnog bibera (piperin poboljšava apsorpciju kurkume)

Uputstvo:

1. Zagrijte šolju vode dok ne postane topla, ali ne ključa.
  2. Dodajte kurkumu u prahu u toplu vodu i promešajte dok se dobro ne sjedini. Kurkuma je poznata po svom antiinflamatornom i antioksidativnom delovanju.
  3. Nakon što se napitak ohladi na prijatnu temperaturu, dodajte med za prirodnu slatkoću i antioksidanse.
  4. Iscedite sok pola limuna u napitak. Limun je bogat vitaminom C i dodaje osvežavajući ukus.
  5. Na kraju, dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje i prstohvat crnog bibera. Maslinovo ulje pruža zdrave masti, dok piperin iz bibera poboljšava apsorpciju kurkume.

Napitak dugovečnosti je spreman za konzumaciju. Možete ga piti svakodnevno kao deo vaše ishrane.

Evo poboljšanog recepta za napitak dugovečnosti koji kombinuje ukus i korisne sastojke, uz dodatak mističnih aroma:

Mistični Napitak Dugovečnosti

Sastojci:

• 1 šolja zelenog čaja (bogat antioksidansima)
  • 1/2 šolje kokosove vode (hidrira i obnavlja)
  • 1 kašika kurkume u prahu (protivupalna i anti-aging)
  • 1 kašika meda (prirodni zaslađivač i antioksidans)
  • Sok od 1 limuna (pun vitamina C)
  • 1 kašika organskog kokosovog ulja (zdrave masti)
  • Prstohvat cimeta (mistična aroma)
  • Prstohvat đumbira u prahu (poboljšava cirkulaciju)

Uputstvo:

1. Skuvajte šolju zelenog čaja i ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi.
  2. Dodajte kokosovu vodu, koja hidrira telo i obnavlja elektrolite.
  3. Umešajte kašiku kurkume u prahu, čuvenu po svojim antiinflamatornim i anti-aging svojstvima.
  4. Zasladite napitak medom, prirodnim izvorom slatkoće i antioksidanasa.
  5. Iscedite sok od jednog limuna kako biste uneli vitamin C i osvežavajući ukus.
  6. Dodajte kašiku organskog kokosovog ulja, bogatog zdravim mastima.
  7. Pospite prstohvat cimeta radi mistične arome i prstohvat đumbira u prahu, koji poboljšava cirkulaciju i daje pikantni dodatak ukusu.

Ovaj mistični napitak dugovečnosti možete konzumirati svakodnevno kao deo vašeg rituala zdravlja i duhovnosti. Neka svaki gutljaj bude podsjetnik na vašu predanost zdravlju i dugovečnosti, dok istražujete tajne univerzuma.

Napitak Dugovečnosti sa Autosugestivnim Porukama

Sastojci:

• 1 šolja zelenog čaja (bogat antioksidansima)
  • 1/2 šolje kokosove vode (hidrira i obnavlja)
  • 1 kašika kurkume u prahu (protivupalna i anti-aging)
  • 1 kašika meda (prirodni zaslađivač i antioksidans)
  • Sok od 1 limuna (pun vitamina C)
  • Prstohvat cimeta (mistična aroma)
  • Prstohvat đumbira u prahu (poboljšava cirkulaciju)
  • 1/2 kašike chia semenki (doprinose zdravlju srca)
  • 1/2 kašike lanenih semenki (bogate vlaknima i omega-3 masnim kiselinama)

Uputstvo:

1. Skuvajte šolju zelenog čaja i ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi.
  2. Dodajte kokosovu vodu za hidrataciju i obnovu.
  3. Umešajte kurkumu u prahu za protivupalno dejstvo i anti-aging efekte.
  4. Zasladite medom i dodajte sok od limuna za svežinu.
  5. Stavite kašiku organskog kokosovog ulja za zdrave masti.
  6. Pospite prstohvat cimeta za mističnu aromu i prstohvat đumbira za bolju cirkulaciju.
  7. Dodajte chia i lanene semenke za dodatna vlakna i omega-3 masne kiseline.

Nakon što pripremite napitak, držite času u ruci i zamislite svoju nameru za dugovečnost. Neka autosugestivna poruka bude nešto poput “Svaki gutljaj donosi mi zdravlje, dugovečnost i vitalnost.” Ponavljajte ovu poruku dok polako pijete napitak. Ovaj ritual može vam pomoći da se usmerite na pozitivne aspekte zdravlja i dugovečnosti dok uživate u ukusnom napitku.

Ukusniji Napitak Dugovečnosti

Sastojci:

• 1 šolja crnog čaja (bogat antioksidansima i kofeinom za jutarnji podsticaj)
  • 1/2 šolje bademovog mleka (dodaje kremastost)
  • 1 kašika kvalitetnog kakaa (za bogat ukus)
  • 1 kašika meda (prirodni zaslađivač)
  • Sok od pola narandže (pun vitamina C)
  • Prstohvat cimeta (za aromu)
  • 1 kašika chia semenki (dodatno bogatstvo hranljivim sastojcima)

Uputstvo:

1. Skuvajte crni čaj i ostavite ga da se ohladi na prijatnu temperaturu.
  2. Dodajte bademovo mleko za kremastu teksturu.
  3. Umešajte kvalitetan kakao za bogat i čokoladni ukus.
  4. Zasladite medom i dodajte sok od narandže za osvežavajući dodatak.
  5. Stavite kašiku organskog kokosovog ulja za zdrave masti.
  6. Pospite prstohvat cimeta za dodatnu aromu.
  7. Na kraju, dodajte chia semenke za dodatne hranljive sastojke.

Ovaj ukusni napitak možete uzimati svako jutro kako biste uživali u njegovom ukusu i energizirali se za novi dan.

evo poboljšanog recepta za “Dorijan Grej Anti-Ajdžing Napitak” sa drugim sastojcima koji će vam doneti osveženje i podržati vašu mladolikost:

Dorijan Grej Anti-Ajdžing Napitak

Sastojci:

• 1 šolja hibiskus čaja (pun antioksidanasa i vitamina C)
  • 1/2 šolje kokosove vode (hidrira i osvežava)
  • 1 kašika acai praha (superhrana bogata antioksidansima)
  • Sok od 1 limete (za detoksikaciju i osveženje)
  • 1 kašika meda od lavande (za umirujući efekat)
  • Prstohvat đumbira u prahu (za vitalnost)
  • Par rečenica za autosugestiju:
    • “Svaki gutljaj ovog napitka obnavlja moju mladost.”
    • “Kroz ovu čaroliju, ja postajem kao Dorijan Grej - večno mlad.”
    • “Anti-aging moći ovog napitka neka me obaviju.”

Uputstvo:

1. Skuvajte šolju hibiskus čaja i ostavite je da se ohladi.
  2. Dodajte kokosovu vodu za hidrataciju i osveženje.
  3. Umešajte acai prah, superhranu bogatu antioksidansima.
  4. Iscedite sok od limete u napitak kako biste dodali detoksikaciju i osveženje.
  5. Zasladite medom od lavande, koji pruža umirujući efekat.
  6. Dodajte prstohvat đumbira u prahu za vitalnost i dodatnu aromu.

Pre nego što svaki gutljaj popijete, izgovorite jednu od autosugestivnih rečenica kako biste se usmerili na mladost i vitalnost. Ovaj napitak kombinuje ukusnost sa anti-aging svojstvima kako biste se osećali mlađe i energičnije.

ne treba mi sad zahvaljivat. zahvalićete kad pređete stotku

bonus video

1 Like

dodao bi tu i malo rakije hehe

1 Like

Super…stavicu na sajt recepte…sa naslovom Anjini VInteligentni recepti za dugovecnost…a babu kao video bonus…šala…doduse recepti su orginalni…a i baba

Ponekad koeristim AI za neke svoje članke kao pomoć. Sad mi je palo mi je na pamet da vas kolege na forumu pitam kroz anketu koji je po vama vašem mišljenjju AI (chat) dobar?

Po vamam vašem mišljenju iskustvu sa AI ,koji AI (chat) od ovih velikih svetskih IT kompanije daje, piše , bolje, preciznije, istinitije podatke ,koji se bolje snalazi u kodiranju stvaranju plugina itd…?

Nadam se da će te učestvovati u ovoj malo anketi čisto da vidimo mišljenja (anketa nije vremenski ograničena)

Koji je po vašem mišljenju AI (chat) dobar ?
  • Open AI ChatGPT-a (free verzija)
  • Microsoft Bing AI
  • Goggle Bard AI

0 glasači

Da li netko zna kako da chatgpt zadam da mi generira nasumicne linkove u ovom formatu npr

https://google.com,google,Google,Google

tako da mi generira u svakom linku nasumicni broj npr

https://1googleee.com,google,Google,Google
https://2googleee.com,google,Google,Google
https://googlee15e.com,google,Google,Google
https://1578googleee.com,google,Google,Google

isto tako me zanima kako da mu zadam da mi izbaci vise nasumicnih generiranih username i mail adresa (lazne naravno) u ovom formatu

lunatic8, [email protected], 1, 2025-01-01
celesta8, [email protected], 1, 2025-01-01
moonwalk8, [email protected], 1, 2025-01-01
spacedust8, [email protected], 1, 2025-01-01

pokusao sam na razne nacine ali mi ne izbaci u ovom formatu.

Probaj ovo ovako na sajt https://jsfiddle.net/ dodaj html kod

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
  <title>Generisanje Nasumičnih Linkova</title>
  <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
</head>
<body>
  <h1>Nasumični Linkovi:</h1>
  <ul id="nasumicni-linkovi">
  </ul>
  <script src="script.js"></script>
</body>
</html>

i dodaj ovaj javascript kod

function generirajNasumicneLinkove(brojLinkova) {
  const rijeci = ['google', 'yahoo', 'bing', 'duckduckgo'];
  const generiraniLinkovi = [];

for (let i = 1; i <= brojLinkova; i++) {
    const nasumicniBroj = Math.floor(Math.random() * 10000) + 1;
    const nasumicnaRijec = rijeci[Math.floor(Math.random() * rijeci.length)];

const url = `https://${nasumicniBroj}${nasumicnaRijec}ee.com,${nasumicnaRijec},${nasumicnaRijec},${nasumicnaRijec}`;
    generiraniLinkovi.push(url);
  }

return generiraniLinkovi;
}

const brojLinkova = 12;
const generiraniLinkovi = generirajNasumicneLinkove(brojLinkova);

const listaLinkova = document.getElementById('nasumicni-linkovi');
generiraniLinkovi.forEach(link => {
  const stavka = document.createElement('li');
  stavka.textContent = link;
  listaLinkova.appendChild(stavka);
});

klikneš run i izbaci ovo

ove riječi google, yahoo… se mogu mijenjati, da se skontati u javskript kodu, inače pojma nemam o kodiranju i programiranju i da li ti ovo išta pomaže i da li je ovo uopšte ono što tražis

1 Like

@anja1 hvala ovo mi je pomoglo. Da li bi na isti nacin mogao da generiran i username i uername @email.com u ovom formatu da mi izbacuje

lunatic8, [email protected], 1, 2025-01-01
mars8, [email protected], 1, 2025-01-01

itd…

html kod

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
  <title>Generisanje Nasumičnih Podataka</title>
  <script src="script.js"></script>
</head>
<body>
  <h1>Nasumični Korisnički Podaci:</h1>
  <ul id="nasumicni-podaci">
  </ul>
</body>
</html>

javaskript kod

function generirajNasumicnePodatke(brojPodataka) {
  const generiraniPodaci = [];
  const imena = ['lunatic', 'celesta', 'moonwalk', 'spacedust', 'stardust', 'nebula', 'cosmos', 'galaxy', 'meteor', 'comet', 'nova', 'asteroid', 'orbit', 'quasar', 'supernova', 'spacewalker', 'cosmonaut', 'astro', 'starship', 'andromeda'];
  for (let i = 1; i <= brojPodataka; i++) {
    const indeksImena = Math.floor(Math.random() * imena.length);
    const korisnickoIme = `${imena[indeksImena]}${i}`;
    const email = `${korisnickoIme}@email.com`;
    const broj = 1;
    const datum = '2025-01-01';
    const podaci = `${korisnickoIme}, ${email}, ${broj}, ${datum}`;
    generiraniPodaci.push(podaci);
  }
  return generiraniPodaci;
}

const brojPodataka = 20;
const generiraniPodaci = generirajNasumicnePodatke(brojPodataka);

const listaPodataka = document.getElementById('nasumicni-podaci');
generiraniPodaci.forEach(podaci => {
  stavka.textContent = podaci;
  listaPodataka.appendChild(stavka);
});

ili ako oćeš da bude isti broj kod imena i mejla onda ovaj kod stavi u javascript na jsfiddle

function generirajNasumicnePodatke(brojPodataka) {
  const generiraniPodaci = [];
  const imena = ['lunatic', 'celesta', 'moonwalk', 'spacedust', 'stardust', 'nebula', 'cosmos', 'galaxy', 'meteor', 'comet', 'nova', 'asteroid', 'orbit', 'quasar', 'supernova', 'spacewalker', 'cosmonaut', 'astro', 'starship', 'andromeda'];
  const brojNaKraju = '12';
  for (let i = 1; i <= brojPodataka; i++) {
    const indeksImena = Math.floor(Math.random() * imena.length);
    const korisnickoIme = `${imena[indeksImena]}${brojNaKraju}`;
    const email = `${korisnickoIme}@email.com`;
    const broj = 1;
    const datum = '2025-01-01';
    const podaci = `${korisnickoIme}, ${email}, ${broj}, ${datum}`;
    generiraniPodaci.push(podaci);
  }
  return generiraniPodaci;
}

const brojPodataka = 20;
const generiraniPodaci = generirajNasumicnePodatke(brojPodataka);

const listaPodataka = document.getElementById('nasumicni-podaci');
generiraniPodaci.forEach(podaci => {
  stavka.textContent = podaci;
  listaPodataka.appendChild(stavka);
});

uglavnom i meni je sve ovo sastavio chatgpt ja sam mu samo rekao šta želiš. on je odmah krenuo pravit kod

poslije isto ponovio za ovaj drugi dio. eto čisto da znaš kako sam došao do ovog. može ti možda koristiti u budućnosti

2 Likeova

na GPT+ imate i ovo za generisanje slika… Koliko sam shvatio za API, jedna slika izadje 0.03$ al posto dobijate 4, to je defacto 0.12$ po odgovoru. Sad na GPT+ mozete generisat 50*4 svaka 3 sata. Znaci danas mozete ispucat poruke koje bi preko APIja kostale preko 20$ (cijena mjesecne pretplate)

S malo igranja s promptovima moze se dosta neceg znaimljivog odradit. Kontam da npr neko ko radi s YT bi mogao dobro radit thumbnailove (naravno uz dodatni edit)

1 Like

Da li neko uplaćuje kredite na openai.com?

Meni banka odbija transakcije. Devojka sa telefonske podrške mi je objasnila da je sajt označen kao sumnjiv i da zato blokiraju plaćanje. Moram da pišem zahtev da uklone blokadu.

meni odbijaju s electron visa kartice, al pustaju kad placam s debitnom (koja je povezana s tekucim)