ChatGPT - jeste li probali?

Ja svaki put moram zvati Raiffeisen da omoguci placanje na 15 minuta pa onda platiti. I tako za svasta nesto. Ne znam ni sam sto ne trazim neku drugu banku za licni racun.

Nadam se da niste imali nekih problema u smislu pokušaja nelegalnog skidanja novca sa kartice/računa.

Svakako ću da pošaljem mail banci da mi omogući plaćanja na sopstvenu odgovornost. Drugi način za plačanje nemam.

imaš besplatni broj za rajfajzen podršku neki 08****** čini mi se, njih nazoveš i kažeš im da ti odlokiraju plaćanje i oni odblokiraju plaćanje na nekih sat vremena i onda možeš plaćat. ne trebaš im slat mejl ovo ti je najbrži način, vidiš i hellas isto radi i vjerujem većina koji plaćaju s rajfajzen bankom, kad je blokirano plaćanje nazoveš oni puste i platiš i ponavljaš postupak kad god treba

Nije Rajfajzen. Banka je u CG (nema ođe Rajfajzen) i mora da im se šalje mail da dignu rampu. I da se svečano obavežem da plaćam na sopstvenu odgovornost. Tako mi je objasnilla devojka sa tel. podrške. Zato sam pitao da li je neko imao neka sumnjiva iskustva sa openai i sličnim sajtovima.

ja sam otisao u filijalu i trazio da mi trajno ugase te sigurnosne parametre … tako su rekli u direct info-u … samo odete u filijalu i trazite da trajno ukinu sigurnosne parametre i onda mozete placati bilo kad bez blokada …

ja imam dvije visa debitne (dodatna kartica 2km mjesecno), na jednoj su ukljuceni sigurnosni parametri i na nju stize plata a na drugoj su ti parametri iskljuceni i s njom placam na internetu … nikad na njoj ne drzim puno para :smiley:

u nlb imam 2 electron, i 4 debitne (po 2 vezane za 2 racuna). Meni su govorili da s tim debitnim ne mogu placati online… kad on- moze :smiley: samo s njima mogu platit GPT API… s druge strane, ove electron imaju online zastitu- samo do 50/100km mozes potrosit bez gasenja toga (preko aplikacije), ako je neki veci iznos onda moras i potrvdis kodom koji dobijes na SMS… e sad zamislite te muke- ja svaki mjesec na posao davao 5000-6000 i isao jugoistocnom azijom, a mtel nigdje nema partnera osim u Vijetnamu, i da ovi iz NLB poslovnice u brodu nisu izasli u susret, bukvalno ne bih mogao koristiti svoje kartice uopste

1 Like

Da li sve funkcioniše kako treba? Nisu probali da ti skinu sve pare :slight_smile:

cemu to :rofl: :rofl: :rofl:

ja od tih SMS potvrda bjezim gdje god mogu … imao sam to ukljuceno na paypalu, tri dana SMS poruke nisu dolazile, tri dana su me tresli mini srcani udari

isao u aziju na 4-5 mjeseci… da ne bi ostao bez pristupa racunu (izgubi se torba, neko ukrade i sl), otvorio jos jedan racun, prebacio 5k za svaki slucaj, i podijelio tako kartice- jedna s amnom, jedna u torbi, jedna u backpacku i jedna u koferu. Sto je sigurno , sigurno je

1 Like

Meni rekli na telefonskoj podrsci da ne mogu ugasiti to uopste nego novu da otvorim pa da na njoj mogu. Ali glupo mi da dva racuna imam.

isto to su i meni rekli, samo zbog toga sam i otvorio drugi racun … 2 km mjesecno je taj drugi, mogu prezaliti haha ruku na srce, mobilna aplikacija im je odlicna, sa racuna na racun za minut prebacim kada nesto trebam da platim preko interneta :smiley:

Upravo su mi skinuli 2 puta po $5. Prvi put kada mi je prihvaćena kartica, drugi put kad sam uplatio kredit od $5 :thinking:

I ništa. Credit balance nije povećan na $5, nego u nedogled osvežava, a na usage mi izbacuje neke podatke koji veze s mozgom nemaju. Kao da mi je naplatio i unazad (Grant 1)

Pričam o openai sajtu. Ili sam glup, ili su oni glupi, ili su muljatori.

Zna neko nešto više?

jel ti na banci pokazuje da je danas skinuto 2x po 5$?

Da. Stigla dva sms-a. Čudno mi da je naplatio čim sam uneo podatke od kartice. To je prvih $5 i odmah je stigao prvi sms… Onda sam ja uplatio drugih $5 za kredit i stigao je drugi sms.

Malo čudno deluje ta prva naplata. Kao da su naplatili nešto od ranije, o čemu pojma nemam.

Credit balance i dalje ne izbacuje
Screenshot 2023-10-31 at 14-15-45 OpenAI Platform

Samo u usage stoji ono iz gornjeg printskrina sa usage podacima. Neki krediti koji su expired 1.8.2023. Ne razumem o čemu pričaju…

Video sam po netu da su ljudima pre par meseci skidali novac za neke nepostojeće subskripcije i slično.

EDIT:
Billling history pokazuje samo jedno plaćanje
Screenshot 2023-10-31 at 14-32-53 OpenAI Platform
Sudeči po vremenu plaćanja, to je to drugo plaćanje koje sam ja obavio. Ono prvo nisu nigde zabeležili. Ali su mi uredno skinuli 5 baksa za ne znam tačno šta.

tad si valjda dobio za dzabe 5$ kredita kad si pravio nalog. Pogledaj na banci nakon 10-ak dana da li su obe uplate prosle (sad je novac tek rezervisan), ako prodju a ne dobijes refund onda kontaktiraj support i objasni da ti vrate (naplatili dvaput, a u history pise samo jednom)

I mene podseća na to. Bio je neki free kredit pre par meseci, kada sam pravio nalog

Samo da ostane na ovome, nije frka za tih ekstra $5 ako u buduće ne krenu da skidaju na svoju ruku. Svakako sam uradio delete kartice iz Payment methods.

meni su ukinuli pristup za GPT 4 kad sam skinuo karticu

Ubacio sam drugu karticu sa veoma malo para, a koristim 3.5 turbo. Nisam probao 4. Probaću i njega, ako mi budu dozvolili.

Ovako za sada radi ok. Još uvek sam u fazi probanja i učenja.

evo i kod mene slican problem… sad na ovom jednom nalogu isto tako ne prikazuje stanje a trebao bi imati 5$ kredita… ako probat koristit API kaze da nalog nije aktivan… nesot i zajebava

Kod mene je sada ok. Pokazuje credit balance, koji se umanjuje nakon svake akcije. 2000 reči sa GPT 3.5+ izađe 1-2 centa.

Ostala je pomenuta dupla naplata, ali nije neki iznos. Cimaću ih ako me ne bude mrzelo.