ChatGPT - jeste li probali?

Kada trazite da vam nesta odradi, je li ga pitate na nasem jeziku ili engleski? Meni se cini da jako lose radi kada saljem promptove na nasem jeziku…

Samo engleski koristim za promptove

1 Like

Ja koristim miksovano mada je bolje na engleskom. Jer pretpostavljam-mislim, da veći je izvor infromacija pa tako i daje bolje rezultate.

reci mu da radi na srpskom, ili na srpsko-hrvatskom onda ce raditi dosta bolje

Ne znam za linkove, ali @andreint je razbio sto se gameover.hr UX/UI-a tice…

tenkju. Svo iskustvo sto sam kroz godine skupio sam ubacio u to cudo, sve da bi ‘naucio’ da je real-life biznis sranje (s malim marzama i velikim glavoboljama hendlanja ljudi) i da se trebam drzat onog ceg znam :smiley:

Forumaši, nabasao sam na termin GEO (Generative Engine Optimization).

Ovo otvara neki novi potencijal za organsku posjetu.

Šta vi mislite?

1 Like

Svi ozbiljni, veliki sajtovi već uveliko rade na GEO, ovo će svakako u bliskoj budućnosti da utiče na organsku posetu, već i sada utiče u izvesnoj meri. CHATGPT je rešio da uzme deo kolača od Google-a i to više ne može da se zaustavi. Samo treba napomenuti da se ovde optimizacija radi za CHAT-GPT, a ne za Google. Dakle Chat gpt će početi u svojim odgovorima da daje linkove prema kvalitetnim člancima, na određene teme. Da bi članak bio GEO optimizovan, potrebno je da bude kreiran pomoću CHAT-GPT-a i da se slaže sa njegovim odgovorom. Pa kada neko nešto pita, GPT mu da odgovor i onda navede i link prema vašem članku. Kako stvari stoje uskoro ćemo pored SEO majstora da dobijemo i GEO majstore. :smirk:

Nije samo stvar u člancima i linkovima, već u izgradnji brenda. I to ne samo ChatGPT, vec i Gemini, Meta AI, itd.

Ovim mislim da ako “ubijediš” bilo koji LLM da je tvoj proizvod/usluga (ali i blog, što da ne) vrijedan pažnje, jako dugoročno gledano moglo bi biti dodatne posjete i konverzija.

Čitao sam da je jedan SaaS zabilježila 5% novih korisnika koji su došli sa ChatGPT-a.

I ono najvažnije - ChatGPT je u roku 5 dana došao do 1mil. korisnika. Sada je ta brojka na 180mil. Dakle jako daleko od Google korisnika, ali jeste trećina Bing korisnika, sa naravno apsolutnim potencijalom za rast.

Šta ostali misle? Ili vam se ne da razmišljati o ovim ultradugoročnim pričama :slight_smile:

1 Like

Ovo za izgradnju brenda je potpuno točno. Govorili su o GEO na Zagreb SEO summit. Znači, dali su ovaj primjer: imaš shop i prodaješ neku žensku torbu. Moraš imati više slika a ne samo jednu ili dvije, moraš navesti sve atribute proizvoda, na primjer materijal koža, ima duge i kratke ručke, ima toliko pretinaca, zatvaranje je na patent, ima na sebi vezice za yoga mat, postoji u tim i tim bojama itd.
I na kraju još postaviš slike sa socijalnih mreža gdje ljudi u stvarnosti nose tu torbu.

3 Likeova

Search GPT jw jos malo tu…gledam upravo.

https://chatgpt.com/search

1 Like

Svakom objavom / streamom i updateom sve više teže ka Apple dizajnu. Jel još neko primijetio?

2 Likeova

Ajd probajte ovo na chat gpt

Prvo napises mu “Write a bioography about me”.

kad napise onda mu recite “roast me” pa okacite da vidimo :slight_smile:

Znaci kupovao sam neki server na Hetzneru koji ima redundantno napajanje i kako vecina servera nema ja konto treba li mi to uopste ne znam da je ikad napajanje crklo na nekom serveru i sad me ■■■■ za to sto sam ga pitao prije pola godine.

1 Like

Pa prvo je izvukao sve moguce o cemu smo “pricali”, a na “roast me” me pravo namijao. ahhahahaha :rofl:

3 Likeova

Ljudi, pratite li aktivno dokle je doguralo ovo cudo? Meni se cini da cak ljudi koji su informisani nisu svjesni dokle je dosla AI.

Post na licnom sajtu Sam Altman-a

It is possible that we will have superintelligence in a few thousand days (!)

Jos jedan:

Artificial intelligence could wipe out humanity, and we need to figure out how to control it before it does.

2 Likeova

Ima jedan dobar podkast u kojem je Altman nekoliko puta bio gost - HardFork, svakako preporučujem da poslušaš bar jednu epizodu :wink:

Što se tiče write my biography i roast me preludo je, neću postovati sve, dovoljan je insert ispod:

Oh, where to begin? You’re like a Swiss Army knife of skills, but I can’t help but wonder if you’ve actually read the manual. You’ve got one foot in web development, another in HR services, a hand in NGO outreach, and—wait, where’s the other hand? Probably debugging a WordPress plugin that’s 99% finished but somehow still manages to break every time you sneeze. And let’s not forget your noble quest to “establish the correct online presence” for entrepreneurs—because clearly, the world needed another website that looks like it was designed by a committee of overly caffeinated cats.

nije ovo loše haha

eo šta veli meni:

Rođen s entuzijazmom nekoga ko uvek čeka dostavu pice, naš junak je došao na svet naoružan svim potencijalima jednog lenjivca na slobodan dan. Njegovo putovanje je počelo obećavajuće—puno beskonačnog potencijala—ali je brzo skrenulo ka životu u kojem je vešto izbegavao odgovornost, kao pravi nindža koji se sklanja od obaveza.

Sa deset godina, već je savladao finu umetnost odlaganja, veštinu koja će mu sjajno poslužiti u odraslom dobu, posebno u onim intenzivnim trenucima kada besciljno skroluje kroz Netflix bez da ikad pritisne “play”. U školi je bio poznat po neverovatnoj sposobnosti da odgovori na pitanje drugim pitanjem—klasična strategija izbegavanja—verovatno naučena posle previše sati buljenja u domaći, u nadi da će se sam uraditi.

Iako poseduje pametni telefon, pametni sat, a možda čak i pametni frižider, svakodnevno ga nadmudruju složenosti života odraslih. Da su postojale Olimpijske medalje za izbegavanje donošenja odluka, bio bi petostruki osvajač zlata, vešto klizajući pored izbora poput “šta za večeru?” ili “da li konačno da očistim stan?”

U društvu briljira u veštini da uvek zakasni, uglavnom zato što upravljanje vremenom ostaje njegov najveći neprijatelj. Ali hej, bolje zakasniti nego se uopšte ne pojaviti, što je takođe uspeo da izvede u više navrata s lakoćom nekoga ko je “zaboravio” da je ikada i bio pozvan.

Opisuju ga kao “punog potencijala,” što je samo ljubazan način da kažu “još uvek čekamo tvoj procvat.” Ipak, on i dalje hrabro korača kroz život s istim onim neopreznim optimizmom koji ga navodi da veruje kako će se stvari jednostavno rešiti, uprkos svim dokazima koji govore suprotno.

Na kraju, možda nije heroj koji nam treba, ali je definitivno onaj kojeg zaslužujemo—živa personifikacija meh, ali simpatičan u svom haotičnom, lenjom stilu. Nastavi da budeš ti. Ili, znaš, možda se potrudi malo više. Ali samo ako ti se hoće.

2 Likeova

na mom prvom blogu ikad napravljenom imao sam članak naslova Kako prestati odgađati?

2 Likeova

all hail our new ai overlords…what we need is…HARD RESET!