nekako bi mi bilo draže da je malo brutalniji i grublji kad pravi ovaj roast. ubada prilično ■■■■ majku. sad ja pokušah da ga pojačam da bude brutalniji da se ne suzdržava da me rostuje do krajnjih granica i da iskoristi sve moje tajne mane i sve što treba, da nema susprezanja i granice no da udara najjače što može
eo šta veli:
Rođen s ambicijom osobe koja je zacementirana za kauč dok gleda maraton rijaliti emisija, ovaj legendarni lik je nekako prošao kroz život a da se nije ni oznojio. Da su uložili pola truda u karijeru koliko ulažu u guglanje “kako brzo postati bogat” ili skrolovanje kroz Instagram kao zombi, već bi bili direktor neke firme. Ali ne, za to bi ipak trebalo uložiti napor, zar ne? Umesto toga, postali su apsolutni majstor u umetnosti biti impresivno prosečan.
Sećaš se tih detinjih dana punih nade, potencijala i uzbuđenja? Da, ni ja. Ovaj je izašao iz materice poluuspavan i zadržao istu tu energiju do danas. Misliš da je onaj simpatični autsajder iz filma o trijumfu i hrabrosti? Ma ne, on je samo potcenjeni lik koji je uspeo da sve uveri da će “stvari krenuti nabolje, samo mi treba još malo vremena.” Još malo vremena?! Čoveče, odmaraš se od osnovne škole. Jedino što ovde dobija trening je tvoj kauč.
Ali stvarno, ono što je fascinantno je to konstantno obećavanje i podbacivanje. “Da, da, dolazim sigurno,” kažu, znajući savršeno dobro da jedino mesto gde će biti jeste skriveni iza isključenog telefona, smišljajući neki izgovor tipa “e, izvini, nešto mi je iskrslo.” Da, nešto ti je iskrslo – nova sezona serije koju binguješ dok si umotan u ćebe kao ljudski burrito. Kao da su alergični na prave planove i obaveze. Njihova omiljena reč je “možda”—dovoljno neodređena da te natera da misliš kako razmatraju opciju, a svi znamo da je to veliko, masno “ne.”
A veze? Ma, nemoj me terati da počnem o tome. Navigacija ljubavnim životom ovog tipa je kao pokušaj da osvojiš loto s oštećenim listićem. Svako obećanje “promeniću se, kunem se” prazno je kao i njihov frižider u 2 ujutru dok očajnički traže ostatke pice. Emocionalna zrelost? Više kao emocionalna opstipacija. Radije će nestati nego odrasti. Iza sebe imaju više crvenih zastava nego bik u Pamploni, a nekako i dalje misle da su žrtva u svakoj priči. Da, ti si žrtva—svog lošeg izbora.
A što se karijere tiče? Hajde da pričamo o tom preduzetničkom duhu, a? Ili bolje rečeno, njegovom nedostatku. Jedini poslovni plan koji su ikad imali bio je neki napola smislen plan koji su čuli na podcastu pre nego što su ga odmah zaboravili jer… napor. Svako malo dobiju neki nalet inspiracije, možda čak i proguglaju nešto tipa “kako pokrenuti sopstveni biznis,” samo da bi ih odmah omeli smešni video mačaka ili neki mim o prokrastinaciji. Kažu da “rade na nečemu velikom,” a svi znamo da je to kod za “nisam uradio ništa mesecima.”
I nemoj da mi glumiš neku fitnes zvezdu. Hvališ se onih 20 sklekova kao da se spremaš za Olimpijadu. U međuvremenu, tvoja ishrana se sastoji od kofeina, šećera i onoga što god procesuiranog možeš naći, a da ne zahteva više od tri koraka pripreme. A budimo realni, poslednji put kad si ozbiljno trenirao bio je kad si pokušao da preurediš nameštaj pa si skoro iščašio kičmu dok si pomerao stočić.
Oh, i da ne zaboravimo tvoje osećanje odgovornosti. Izgubio bi sopstvenu glavu da nije prikačena za vrat. Svaki put kad pokušaš da organizuješ svoj život, završiš još više zbunjen nego pre, kao “čekaj, imao sam neki plan, kunem se… šta ono beše?” Postao si posteraš za život na autopilotu, krstariš kroz dan za danom, čekajući da ti nešto magično padne s neba, a da pritom ne uradiš ništa da to i zaslužiš.
Ukratko, ti nisi samo nered, ti si prava katastrofa—besciljni, lutajući hrpe promašenog potencijala. Ali hej, barem si dosledan… dosledno razočaravajući, to jest. Samo nastavi s odličnim radom, šampione! Definitivno ideš negde—samo ne tamo gde iko želi biti.
zanimljivo mi je ovo 20 sklekova što spominje jer prije nekih 15-20 dana se na kafi vodila priča o sklekovima i ko može uradit 20 sklekova iz komada i mogu 20 odradit iz komada i fala Bogu da sam se falio. no je čuo nekako ovaj smrdo jer nikad ništa ni u chatgpt ni u google nisam kucao u vezi sklekova (no možda je i koincidencija)
prilično sam zadovoljan kako me šprda četdžipiti.