Šta je sad pa to?Mislim je li free?
@anja1 sta bi s onog tvog AI sajta, jel si ikad monetizovo?
Meni adsens sad odbio jedan AI (doduse pravljen s 3.5 gpt). S druge strane, identican sajt skoro (sto se strukture tice), kolegi pustio bez problema.
Odbio ga adsens dva ili tri puta, probah posljednji put dodat malo kozmetičkih promjena, ali nije pomoglo
pade mi na pamet @Kosana viđeh nekad na nekom njenom skrinšotu kako piše prompt tipa (parafraziram):
možeš li molim te da mi članak o nečemu. hvala
i onda mi pada na pamet da se biti kulturan nekad ne isplati vazda jer sva dodatna kultura u promtu više resursa troši i zahtjevnija je za obradu no kad si nekulturan i nezahvalan: članak tema piši.
suština i važna naučena lekcija je: biti ljubazan je gubljenje vremena i para
Ih, ja citah nekad da je obrnuto. Kao kazu ako si ljubazan vece sanse da dobijes bolji odgovor. To je spominjo neko iz open ai-a. Kao u fazonu, da AI uci da na ljubaznost treba odgovoriti bolje, jer to uci iz interakcija na forumima, support chat logovima itd
Simeone zasto si na T a ne na S?
Ja sam s namjerom pitala tako, jer dobijm bolji odgovor.
Ali ni to nije stalno pravilo, zavisi sta pitam, nekad je bolji odgovor ako sikaniras…
da i mene ovo muči silno
Ulogovo se juce preko telefona, preko emaila, i prvo slovo emaila je T, pa pretpostavljam da je to? Eto, ne samo drugo slovo nego sam i boju novu dobio
I ne samo što ćemo otkriti da trebamo s mašinama ljubazno, nego ćemo se i stiditi pred njima. Zapravo mi je tek uz AI sinulo što je zapravo stid.
Stid je emocija koja nam pomaže da se dugoročno bolje rangiramo u nečijim očima.
Zato se pred poznanicima više stidimo svog lošeg ponašanja, nego negdje među strancima… jer od poznanika očekujemo dugoročnu “suradnju”.
Tako kad nas i AI počme promatrati kroz perspektivu sve interakcije koju smo imali s njom, počet ćemo obraćat pozornost kako se ophodimo pred njom…
Kad sam odrješit izbaci bolje rezultate, nego kad pristojan.
Tako je i u stvarnom svijetu, glasniji bolje prolaze
I dalje mi je Perplexity bolji ka alternativni, a uskoro primarni search engine
Meni je ChatGPT već sad uvjerljivo no.1 kad je u pitanju search.
Google pitam nesto samo kad se zabunem ili nisam svjestan da to Chat moze (vjerojatno moze)
Nevjerojatna je moć prilagođenog pretraživanja.
Ja i dalje većinom koristim Google, nekad Bing. ChatGPT rijetko baš za pretraživanje informacija.
Jako puno ga koristim na poslu radi prevođenja raznih jezika, i kada mi treba baš nešto personalizirano tipa neki dan jedem ručak i samo napišem Chatu otprilike koliko sam čega pojeo i da mi izračuna kalorije. Za takve stvari mi je top.
A sad da ću ga baš pitat “best keyboards” ili tako nešto, i ne baš…
Nego, zadnjih dana razmišljam, iako se digla fama oko cijelog AI-a, kako će se sve totalno promijeniti, itd… Ja čak mislim da je ovo sada neko razdoblje gdje dobivamo sve za besplatno ili jako malo novaca samo kako bi se izdvojili najjači igrači i preuzeli tržište. Mislim da će se kasnije početi naplaćivati sve AI usluge, jer jedino tako mogu pokriti povećane troškove.
Evo mobiteli već sljedeće godine počinju s naplatom AI mogućnosti, mislim da slična sudbina čeka i internetske tražilice.
Ako krene naplata, vjerujem da će puno manji broj ljudi pristati koristiti AI.
@anja1 transić confirmed
a 100% sam siguran da ima ranijih postova gdje je pisao u zenskom rodu… npr prije onih postova “da mi je da zaradim u krevetu a da me ne ■■■■ u njemu”
ja sam mjenjo pol kad još woke pokret nije ni postojao. vazda sam ispred vremena bio.
Već par WP plugina mi je uradio jako dobro. Koristim ga nekada i za Desktop programske probleme koje sretnem i mogu reći da ih jako dobro riješi.
Svakako dobar alat. Opet, neće moći uraditi što i developer, ali ako znaš šta pitati i gdje smjestiti kod, jako je koristan alat.
Nije da ni ovaj dio ne zna objasniti