ChatGPT - jeste li probali?

U Bosni radi - samo EU drzave su na blacklisti jer moraju uskladiti sa EU direktivama o AI-ju

Kad malo bolje razmislim, mislim da su zbog EU zakona i stavili to upozorenje da ce banovati korisnike ako koriste VPN ali je vjerovatno samo mazanje ociju

Ako imas VPN mislim da je svejedno odkle se logujes. U biti mene nekad chatGPT izbacuje ako sam s VPN. Sa Sorom funkcionisalo iz prve. Brljavi sa tekstom kao i Dalle, pa pise Happy Birrday ili tako nesto u tom fazonu.

edit:

Aaa, pa nisam to znala, mislila sam da radi samo u US

Google objavio kako izgleda njihov model za stvaranje videozapisa. We are cooked…

Od prije neki dan na telefonu,u porukama,imam Gemini.Kad mi odgovori na pitanje,napisem Hvala!,i uvijek dobijem odgovor Nisi na cemu!,toliko o vjestackoj inteligenciji…:wink:

Ovo je ono bas teski cherry picking, siguran sam. Vidjecemo kasnije kad izadje koja je kvaliteta outputa

1 Like

ako bude kao sa slikama (a bit ce i gore) to znaci da ce od hiljadu snimaka biti upotrebljivo 200 … ako i toliko

ja sam do sada sa comfyui generisao mozda 10 gb slika … od cetiri generisane mozda jedna da valja … nema kakve promptove, checkpointe i lore nisam koristio

video je bas bas zajeban… prikazu ovdje komplikaciju snimaka od par sek, cesto iz jednog ugla, bez nekog komplikovanog kretanja… to je bas bas komplikovano za napraviti da valja.

Mislim da ce biti upotrebljivo da zamjeni kratki stock footage/ b-roll… ostalo tesko… Vidim pisu kako ce za par godina moci od nule da napravi film… bas tesko

1 Like

Naravno da je “cherry picking”, međutim napredak ostvaren u ovoj godini je impresivan. Will Smith kako uživa u špagetama je objavljen u martu prošle godine…

1 Like

https://openai.com/index/elon-musk-wanted-an-openai-for-profit/

Naletih na ovo - interesantno citati email prepiske izmedju Altmana i Muska :smiley:

Ako neko zeli da eksperimentisr sa jendostavnijim promptovima kroz API tu je i Gemini lajt koji je besplatan do 1.5k poziva mjesecno

Pretpostavljam da je ovo Sora po duzini videa

Izgleda da samo ja spamujem temu :joy:

Nova funkcionalnost u ChatGPT-u “Tasks”

Posljednjih par dana sam učestalo koristio ChatGPT za optimizaciju web stranice, dodavanje lokalnog fonta, uređivanje CSS-a za font. Jedino mi nije uspio riješiti problem koji mi se prikazuje na nekim browserima gdje mi se slova č,ć,ž,š,đ čudno prikazuju. Font je Rubik i podržava ta slova jer je uredno radilo dok sam imao preko Google Fonts. Znači problem u CSS-u, Ali opčenito zadovoljan kako mi je ChatGPT pomogao.

probaj https://v0.dev/

1 Like

Zasto bi koristio ovo a ne ChatGPT? Sta ovaj moze a ChatGPT ne?

Pitam jer traje najezda “optimizovanih” i “niche” alata koji u pozadini opet koriste gpt API.

ovaj je optimizovan za web development

Kineski ChatGPT, a pritom je besplatan: https://www.deepseek.com/

1 Like

nista nije besplatno :smiley:

if you’re not paying for the product, you are the product

2 Likeova

Naravno, ne bukvalno.

Međutim, koristim javno dostupne informacije za analizu i brainstorming, tako da me potpuno briga ako te informacije završe tamo gdje ne trebaju.

1 Like

Ovo je bas velika vijest. Silicon Valley sigurno nije ravnodusna. Vele trosi puno manje resursa nego Chat GPT.

1 Like