Cijena web site sa CMS-om

Pozdrav svima

Interesije me kolika bi bila cijena web site + CMS-a za isti nebitno u čemu se radi (php ili asp) sa otprilike 7-8 formi koje bi se mijenjale preko CMS-a (ubacivanje novog sadržaja + ubacivanje slika u galerije), može cijena i nekih gotovih CMS riješenja tipa Joomla, Wordpress.

Unaprijed hvala

Cijene CMS sajtova uvelike ovise o predlošku hoćeš originalni ili besplatni, o formama koje ti trebaju, o materijalu koji posjeduješ ili treba napraviti (mislim na slike i tekst).
Veoma varijabilno od 900 pa do 10x 900 kn, kako kod koga :).
Npr izrada forme za unos podataka može bit od 300 - 1300 kn, hm moraš biti konkretniji u svom upitu.
ps. definitivno obrati pažnju na SEO u izradi CMS sajta

hvala na odgovoru mikibm

ovako:

predložak bi bio originalni na zahtjev kupca (neka klasika) sa dostavljenim materijalom za izradu istog, kolika bi bila njegova neka prosječna cijena, a kolika cijena konkretno CMS-a sa nekih 7-8 modula (galerija,news itd), otprilike neka prosječna cijena?

Ja bi to odradio za cc 1000 kn makar mislim da je to ispod cijene… :slight_smile:

kao što kaže @cronuts danas možeš naći vrllo povoljno jer situacija je takva kakva je,
hm prosjek moraš sam izračunat, najjeftiniji cms što sam našao da rade je 700-900 (zavisno od prostora i domene) kuna, a realno najskuplja cijena do 5000 kn (joomla-wordpress) znači neki prosjek hm za tvoj primjer 2500-3000, pod uslovom da će sve biti podešeno kak valja, znači na prvom mjestu SEO, raspored sadržaja, validan kod i dizajnom prihvatljiv izgled-predložak (znači da se odabere odgovarajuća paleta boja, obrati pozornost na tipografiju i font, slike optimiziraju, logičan raspored komponenti, prijevod svega na hr, komponente da su sigurne i provjerene, itd)

Hallo dečki, ja znam da je situacija takva kakva je ali ako već tako razmišljate, razmišljajte u sebi. NHF. @mikibm, sve ovo što si ti naveo košta puuno više ako će se napraviti korektno. Ak’ će se zbrljat, onda ne vriedi ni 500 kn. Dakle, imajte na umu da ovo čita dosta potencijalnih klijenata i da ovakvim pisanjem činimo štetu sebi samima. Poštujte svoj rad, znanje i vrijeme i novac koji ste potrošili na edukaciju.

Evo ti jedan potpis od mene na ovo tvoje rečeno. Ajmo onda svi raditi besplatno kad je situacija takva kakva je.

rep +

hm, u pravu ste 100% također u realnosti pored legalnog posla koji radim i svih dađbina državi, a i kontakata s klijentima odgovori su uglavnom e pa ovi rade za 700 kn, hm definitivno mjenjam profesiju ili korigiram cijene s nelojalnom konkurencijom ?!

E, pa ja se nadam da će ti koji rade za 700 kn na crno uskoro zatvoriti svoje manufakture zauvijek, a da će potencijalni klijenti napokon shvatiti da na taj način dobijaju smeće koje im neće donjeti niti kune profita. @mikibm znam da imaš legalan bussines i da radiš pošteno. Ostani takav, proći će sve ovo! Kod nas, u Slavoniji je koma ali vidi se izlaz. Treba zadržati dignitet i to se na kraju isplati!

i ja se nadam, mada je problem mnogo širi nego što naočigled izgleda

vidim ima različitih mišljenja ali sa moje tačke gledišta ako se radi o ozbiljnijoj firmi koja se bavi sa izradom traženog sistema neka prosječna cijena cms-a i site ne bi trebalo da ide ispod 450 € ispravite me ako griješim.

Upravo tako. Naravno nisi najdetaljnije opisao šta ti sve još treba tu, ali bilo koja ozbiljnija firma ti to ne bi radila ispod 500€. Najbolji način su freelanceri kojih ima dosta i koji su dosta jeftiniji a tu si onda u neobranom grozdju na kakvog ces naletiti.

Ispravljam te, griješiš! Po kojoj si to satnici izračunao?

hm predložio bi ti da napraviš upit i pošalješ na deset firmi koje se bave izradom cms weba, od tih deset izračunaš prosječnu vrijednost i dobit ćeš ± 10% okvirnu cijenu po kojoj se mož dalje ravnati.

Jesi siguran u ovo(boldano)? Ovo te pita jedan freelancer.

Kako mislis jesam li siguran? Pa definitivno je najlaksi nacin. odes na elance ili neki od slicnih siteova i postavis upit dobijes sigurno 20ak odgovora caskom. Da ce biti jeftiniji od 50% nasih firmi - hoce.

Da sam vlasnik tvrtke i da moram odradit takav posao mislim da ispod 5k kuna nebi islo. Što se tice rada na crno , slažem se nisam smio objavit onu glupu i nepromisljenu cifru od 1000kn.
Na kraju krajeva bitna je kvaliteta a kvaliteta se placa.
Nadam se da će u budučnosti stanje biti bolje.

I nemojte misliti da su samo freelanceri ti koji rade stetu , vjerujte ima firma koje imaju preko 30-40 projekata u kojima su masno naplatili kljentima a rezultti su katastrofalni…

Šta reć na ovo a pogledajte cijene…

http://www.gama-it.com/index.php?option=com_weblinks&view=category&id=8&Itemid=19

Kao da je dijete to radilo , katastrofa…

Kad sam te to pitao nisam mislio na razno razne aziate nego na kvalitetne freelancere. Ovi prvi dođu više kao najamna radna snaga, a ne netko tko ti može ponuditi savjet i neko riješenje, netko tko će ti pružiti tehničku podršku i nakon završetka posla, nekoga koga možeš nazvati i mailati i kasnije itd.

na onaj moj prijedlog o upitu na deset firmi, nadodao bih da nakon mail kontakta obavezno nazoveš svaku firmu i spomeneš par ‘stručnih’ termina poput (on site SEO i upotrebe h tagova, itd) pa upišeš nove cijene koje ti nude, hm bit će za nekih 30%-50% manje u odnosu na prvobitnu cijenu i to u bar 5 od 10 tvrtki. :lula:

Hm, zašto to misliš?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja