I malo mi je to sad čudno. kad stisnem na gumb, odvede me na stranicu rfi.amazon.com, gdje trebam upisati svoj mail na koji će mi poslati one time password za uploadanje dokumenata.
Je li dobio još netko to?
Strah me da nije scam, a opet moguće da je u redu jer sam prije 2 mjeseca mijenjao podatke radi obrta, pa sada vjerojatno traže nekakvu potvrdu.
Kontaktirao sam podršku putem chata, preusmjerili me na poziv jer oni tu ne mogu ništa. Poziv naravno prema americi, ko kreten čekam 2 minute da bi mi na kraju poslali SMS u kojem moram odgovoriti sa Yes ili No, no zbog naše mreže ne mogu odgovarati na taj SMS haha… katastrofa…
Pa ova prošla uplata od neki dan piše da je isplaćena, ali meni još nije u banku sjela pa me zato to sada brine. Doduše danas je 1. maj pa možda zbog toga kasni
Provjerio i ono “show original” u gmailu, i sve vodi na Amazon i sve izgleda okej. Čak i ta domena rfi amazon se čini okej, može se čak i u Google-u naći:
I čudi me odakle im podatak BATALE i puno ime i prezime. Istraživao sam internet, čak sam u par primjera vidio da amazon support kaže da je prevara, a da zapravo nije i da im blokiraju isplate haha…
Header je krajnje zanimljiv.
Ovo definitivno nisu amateri koji samo masiraju mail putem neke od dostupnih wembail skripti (RoundCube, SquirrelMail i slično).
Catch je u IPv6 adresi i kombinaciji DKIM/SPF zapisa, kao i postavkama na tvojem mail serveru od mywayhosting[dot]com.
Kad ulovim malo vremena objasnim što trebaš napraviti na serveru kako više ovakvi mailovi ne bi prolazili.
LP
Inconsistencies: The “From” address looks like “[email protected]” at first glance, but genuine Amazon emails come from domains ending with @amazon.com.
SPF Failure (Received-SPF): “spf=none” indicates the sending domain (a25-63.smtp-out.us-west-2.amazonses.com) is not officially authorized by Amazon. Legitimate Amazon email should generally pass SPF checks
.
DKIM Signatures: While DKIM signatures pass, this doesn’t guarantee authenticity. Phishers sometimes manage to get these right. It’s a good sign when they fail, though.
Novci s Amazona mi i dalje nisu sjeli, iako su navodno uplaćeni 30.tog, sve više mislim da mail ipak nije scam, nego da Amazon odjeli međusobno i ne surađuju baš najbolje. NIkad do sada nisam imao problema s uplatama, i baš sada imam kada sam dobio taj mail.