Čudan problem nakon migracije sajta na novi host

Imam vrlo čudan problem koji mi se nije nikada prije desio, a radio sam transfer WP sajta sigurno desetak puta. Naime prodao sam sajt i prebacio sve fileove i bazu na hosting od novog vlasnika. Novi vlasnik je kupio i staru domenu koja je uspješno transferirana na njegov account i promijenjeni su joj name serveri u skladu sa njegovim hostingom. Ali šta se dešava? Neovisno o tome što ja radio i koju temu uploadao stranica ima raspadnuti CSS, znači ne izgleda na ništa. Evo recimo kako stranica izlgeda sa twenty seventeen temom:

A ni u wordpressu kada se ode na odabir tema baš sve ne štima, evo kako to izgleda:

Ima li netko da mi može pomoći?

www/non-www
http/https
?

1 Like

Nije u tome stvar. Ne postoji https verzija a www automatski redirekta na non-www kao sto je to uvijek u wordpressu po defaultu.

sta je u settings pod general? flushaj cache

probaj staviti twenty fourteen

Pod general je http verzija,cache je brisan i takodjer probano sa edge browserom s kojim nikad nisam bio na tom sajtu, nema promjene,izgleda ocajno.

koji je link? da nije slučajno ostala stara domena u settings? probaj staviti fourteen temu, ona mi djeluje kao kompletna … ili nisi prebacio cijeli folder teme ili je negdje pogrešno upisan url stranice/teme

Ne razumijem te bas s obzirom da domena nije uopce mijenjana. Link je http://badicecream.club .

Znaci postupak je bio da sam uploadao cijeli zipani publoc html folder na njegov host,extractao ga,napravio sql bazu i importao svoju bazu u njegovu. Sve radi osim sto izgleda ko g…o.

očigledno nisi prebacio jer ne otvara

badicecream. club/wp-content/themes/kizi/style.css
badicecream. club/wp-content/themes/kizi/css/skeleton.css
badicecream. club/wp-content/themes/kizi/images/favicon.png

razdvojio sam linkove jer nije lijepo postavljati 404 linkove na forum

ne otvara ni jpg i css linkove nekih plugina

probaj staviti twenty fourteen ili twenty fifteen temuuuu vidis sta ti pisem hahah

ako ni to ne bude moglo morat ces reinstalirati wordpress i ja sam imao istih problema

ako imaš u public_html nginx.conf fajl pogledaj u njemu putanje, možda su sa starog servera

2 Likeova

Ok,hvala,pregledat cu sve to

Stvarno nema tih fileova mada je prebacena kompletna tema. Novi hosting je inmotionhosting.com . U public_html folderu nema nginx.conf filea, jednako tako ga nema nit u etc folderu, a conf i user folder ne postoje. Sta sad da radim?

Pomoću kojeg ftp programa si radio? Ja bih ti preporučio da na svom serveru ponovo uradiš zip pa onda download pomoću browsera. Upload pomoću browsera i unzip na novom serveru.

Tako sam i radio, sve preko browsera i cPanel file managera.

postoji li mogućnost da ponovo instaliraš temu?

jesi li palio twenty fourteen … radi li ona kako treba? nisu ni svi plugini kompletni koliko vidim

Probao sam ponovo instalirat temu,imam ju u zip fileu. Cak sam probao obrisati sve u file manageru,ponovo instalirati wordpress,obrisati database i napraviti novu,ali ista stvar se dogadja: stranica bude u raspadu jednako kao i sada.

Kad otvorim neki od ovih fileova koji “ne postoje” pokazuje error 404 a ispod pise nginx/1.13.8 . Znaci da je zbilja problem u tom nginx.conf samo sto ga ja nigdje ne mogu nac.

Pogadjam sada, ali probaj pogledati u kodu kako su povezane te datoteke, ukoliko su povezane direktno preko linka primjer
<link rel=“stylesheet” src="www.example.org/wp-content/themes/tema/style/style.css)>

zamjeni sve url-ove sa
<?php echo get_template_directory_uri(); ?>

Postoji dobra sansa da ukoliko je stari sajt u pitanju da je hosting neke fajlove prepoznao kao viruse pa ih mozda nije uploadovao

@dfusic probat cu ovo,hvala,samo mi jos reci u kojem fileu gledam taj kod,functions.php ili? @bobo_1 cisto sumnjam da bi recimo favicon.png hosting prepoznao kao virus. Uostalom svi fileovi od teme su na hostingu u folderima kojima pripadaju,primjerice style.css za koji dobivam error 404 je u wp-content/themes/kizi.

definitivno je negdje problem do nginxa … negdje su putanje pobrkane … recimo ja imam nginx i imam nginx.conf fajl u pubic_html a taj fajl je includean u glavni conf fajl nginxa …

opet nisi rekao jesi li probao aktivirati temu twenty fourteen ili twenty fifteen