Da li je ovo sandbox ili nesto drugo ?!

7.11. mi se desilo slijedece sa 6 web stranica: kada pasteam njihov link u Google u obliku http:/ /mojastranica.com , ne izbacuje mi ama bas nikakav rezultat niti ijedan moj link na vecini njih, osim na jednoj. Ali opet ne izbaci homepage nego samo par postova, znaci ovako: http:/ /mojastranica.com/postprvi . U slucaju da u Google napisem: site:imedomene.com , normalno mi izbaci sve rezultate. Naravno, direktna posljedica ovoga je da je promet drasticno pao na svim stranicama, pa je tako najjaca stranica koja je dnevno imala 2000 UV spala na samo 100-150 UV na dan. Medjutim, primijetio sam jos nesto, mada mi to nema nikakve logike. Naime, ovih 6 stranica pogoni ista wordpress tema, dok su mi 2 stranice koje pokrece AV Arcade Script, ostale netaknute, a jedna od te dvije sa AV Arcade Script je puno mladja i novijeg datuma nego recimo ova stranica na kojoj je wordpress i koja je u svojim najboljim danima imala 2000 UV.
Imam dosta iskustva, ali ovdje uopce ne shvacam sto se desilo, pa vas ovim putem molim za pomoc. Naravno, na PM sam spreman dati i linkove ovih stranica i sve ostalo sto treba samo da se izvucem iz ovog ponora u koji me Google uvalio.

Provjeri da nemaš linkove na chep viagra stranice i sl.
Detaljno provjeri temu i postove.

Da li su ti sajtovi prijavljeni na webmaster tools? Ako jesu, proveri manual actions da nisu popili neki penal. Ako nisu, prijavi ih i vidi koliko ima backlinkova svaki od njih, cak mozes kontaktirati i google support da vidis u cemu je problem. Problem su verovatno backlinkovi, posto znam da si pisao skoro da svi linkaju jedan na drugi… To ispravi, i onda ponovo pocni da gradis linkove - web 2.0 sajtove, doc sharing sajtovi, non-spam blog komentari, itd. Pretpostavljam da su to sajtovi sa igricama? Ako jesu, zanima me da li je bolje otvoriti jedan sajt sa vise kategorija, ili vise sajtova sa samo po jednom tematikom?

Prijavljeni su na webmaster tools od samoga pocetka, a u manual actions nema ama bas nista. Tema je ok, to sam provjeravao nekoliko puta. Mislim, a zasto bi Googleu bilo cudno sto mi sajtovi linkaju jedan na drugi kad su svi slicne tematike (igrice)? Sa tih wordpress sajtova linkam i na ova 2 sa AV Arcade script, i sa ta 2 takodjer linkam na sve ove wordpress sajtove. WP sajtovi su popili penal, a ovi sa AV script nisu. Malo previse cudno da bi bilo slucajno.
Najbolje ti je sto se tice online igrica imati jedan uzak niche site, na primjer Mr.Peabody&Sherman online igre.

U pravu si, cudno je da su WP sajtovi kaznjeni, a AV nisu. Za pocetak proveri backlinkove, i da li ti tu nesto deluje sumnjivo. Mozda imas previse site wide backlinkova, ili nemas dovoljno anchor text varijacija. Verovatno znas da to mozes proveriti i preko ahrefs-a.
Sto se tice ovog dela za niche sajtove, gde mogu proveriti da li je zasticen naziv domene? Citao sam da nisi smeo da registrujes simpsons-games.com domenu ili nesto slicno?

Palo mi je na pamet uzeti tu domenu, ali nakon loseg iskustva sa legoigre.info, odustao sam od te ideje. Probacu provjerit sa ahrefs.
Evo gledam na ahrefs, od 6 tisuca i nesto backlinkova 4 tisuce i nesto ima isti anchor. Mozda je onda to uzrok, ili ? Bas cu provjerit i za druge stranice.
Sa drugom stranicom koja je u najboljim danima imala oko 700-800 Uv dnevno, je sasvim druga situacija, jer je raspored anchor teksta ovakav: 1. pojam 40 %, 2. pojam 23 %, 3. pojam 17 %, 4. pojam 16 % itd. U ovom primjeru vidi se da je anchor tekst dosta varirao tj. mislim da su ovakve varijacije sasvim dovoljne i pozeljne, tako da ocito nije ni do istog anchor teksta. Sta je uzrok ja i dalje nemam pojma.

99 % je to razlog. Sto se tice anchora, situacija je sledeca - kljucna rec koju ciljas mora da bude svega 4-5 %, a ubuduce mozda i svega 1-2%, 50% brand name, npr. mr good games, 20% www.imedomene.com, imedomene.com, http://imedomene.com, 5% longtail fraze, kljucna rec + online, ili online + kljucna rec i slicno, i 20% genericki linkovi - klikni ovde, vise informacija ovde, igrajte na sledecem linku itd. Izmeni to za pocetak, pa cekaj dva-tri meseca kakva je situacija.

Ok, poradit cu svakako na tome tj. vec sam krenuo. Hvala na odgovoru. Javit cu se za par mjeseci kad se (nadam se) izvucem iz ovoga.

kad u search dodas &filter=off
Ima li ih onda?

Mislis link od stranice i onda &filter=off ?

Što je sad to?
Koja vrsta filtriranja je filter=off ?

c3po ni meni to nije bilo jasno…

Zbog sličnosti rezultata ili nedovoljno sadržaja ili dupliarnog sadržaja google isključi neke rezultate iz pretrage. To ćete provjeriti najjednostavnije google.com/search?q=kw&filter=0 kw je ključna riječ za pretragu.
Ako je vaš sajt normalno rangiran kada je filter isključen, onda sve što je potrebno da uradite jeste sređivanje i obogaćivanje sadržaja sajta.
Nadam se da sam sad bio jasniji?

A što kada upišeš u Google
site:nekisite.net filter=off
I nema rezultata? :frowning:

ne treba ti filter za operator site:
Ako na pretrazi site:nekisite.net nema ništa znači date je google totalno počistio iz rezultata. Može da se desi da je u pitanju i neka tehnička stvar.
Prvo se moraš uvjeriti da li je sve kako treba: WM tools ima li nekih poruka. Ako nema kreni rednom.
Ako si počišćen zbog blackheat-a prebaci sadržaj se na novi domen i kreni iz početka.

Znam to, no mislio sam na pretragu site:nekisite.net filter=off
Tada nema rezultata. To se događa čak i siteu u tvom profilu, mada i bez filtera imaš svega jednu indexiranu stranicu. :frowning:
Ipak, za neke jače sitee postoji rezultat čak i sa filterom.

OK, vidim, kažeš ne treba ti filter za operator site.
Ako je ovo offtopic, pusti ovo i pomogni tamo Mrgudu.

Mog sajta sa ovakvom filter=0 pretragom nema u Googleu. TO bi znacilo sto ?

@c3po sajt sa mog profila ima tačno jednu stranicu i isto toliko indeksiranih.
@drmrgood to bi značilo da si negdje pretejrao: anchor ili linkovi.

Bit ce da je anchor onda, ali to sam vec poceo mijenjat. Da li trebam cekat do slijedeceg google updatea ili ce rezultati doc i prije ?

Sa penalom se nikada ne zna. Može da se desi da te vrati brzo, a može da se desi da te i ne vrati.
Malo mi je čudno to sa brisanjem iz indexa.
Imao sam jedan sajt koji je bio uhakovan, ali je google uredno na WMT poslao poruku (u međuvremenu) i nakon brisanja nedozvoleno sadržaja brzo je vraćen.
Šta ti piše u Index status?