Da li je WP mrtav?

Sve mi se cini, a i rezultati pretrage mi govore da, kada je rec o affiliate marketingu, news portalima, a i o flash games sajtovima, sajtovi sa Wordpress-om polako izumiru. Retko kada ima WP tema u prvih top 10 na Google-u. Izgleda da je WP era na izdisaju. Da li se slazete?

Ponukao te moj post na onoj mojoj temi, hehehe. Ne znam, ja sam danas napravio drugi pokus, naime na drugoj stranici onu flash gamer temu sam zamijenio jednom drugom. Vidjet cemo rezultate uskoro. Ako se ne pojavi u Googleu (ona sa AV Arcade Script se pojavila nakon 3-4 dana) prebacujem i nju na AV Arcade Script.

Custom rješenje sa vlastitim SEO planom

Wordpress je savrseno optimiziran za seo, a što se tiče server resursa nije pa možda velike firme jednostavno uvijek uzimaju custom made rješenje iz sigurnosnih razloga. Wordpress za sve solo igrače je i dalje zakon kao i joomla ili drupal. Ja koristim wordpress jer je krcat temama, pluginovima tako da mogu mozak na pašu i radit svoje a ne programirat.

Sad to što svatko moze napravit wordpress site to ne znači i da će dobro napravit. Po meni uvijek najbolji primjeri za što koristit wordpress su boredpanda.com i viralnova.com :smile:

Ok, slazem se da je wordpress za pustit mozak na pasu. Ali ako moji rezultati i pokusi pokazu da je meni stranica zbog wordpressa pala u rezultatima pretrage, ode wordpress sto se mene tice bye bye i nema sanse da cu ga ikad vise koristit za flash gaming stranice.

Da, tvoj post mi je upalio lampicu, ali i iz licnog iskustva govorim. Dva wordpress sajta su mi pogodjena bez ikakvog razloga, a i kada god radim analizu konkurencije, wordpress sajtova retko kad ima u prvih deset. Custom resenje je najbolje, ali je i skupo, narocito za pocetnike, mada i za malo jace igrace. Bez par stotina dolara se ne moze dobiti kvalitetan sajt.

  1. Google je pustio novi penguin i svi su pogođen, nema veze sa platformom već google rangira isponova. Meni je evo par dana nakon penguina se vratio traffic na staro

  2. Google daje prednost po novom webstranicama koje su optimizirane za mobile browsing i koje se brzo loadaju…a to stranice sa flash igrice nisu, ni jedno ni drugo.

Tako da je problem kod gore navedenog a ne do platforme. Po mom mišljenju barem. Znači ako želite bit top radit responsive stranice sa html5 igricama bez flasha :smiley:

Nisu svi pogodjeni pingvinom. Ja nisam primijetio nikakve promjene. Zapravo otislo je nekih 5-10% na bolje.

Ne znam zasto bi WP imao ikakve veze sa rangiranjem. Googleu je cilj da servira najbolje, najzanimljivije, najkorisnije i najzabavnije stranice bez obzira na platformu.

1 Like

WP niti jedan CMS nema veze sa rangiranjem, konkretno vi ste ti koji optimizujete vase stranice. Barem je to neko moje misljenje, mozda grijesim.

Ma nemoj ? A kako su onda meni dvije stranice sa AV Arcade Script ostale gdje su i bile u Googleu, a sve wordpress stranice su u Googleu pale ? To sa flashom veze nema ama bas nikakve, jer su na svim tim stranicama flash igre, a SEO je radjen uvijek jednako jer to uvijek radim na isti nacin. I dalje tvrdis da platforma nema veze ?
Dalje, pred 3-4 dana sam na stranicu na kojoj je bio wordpress, koja je pala u Googleu i nigdje je nije bilo stavio AV Arcade Script. Kad, vidi vraga, evo nje nazad gdje je i bila, a dotad je 2 mjeseca nije bilo u rezultatima pretrage cak niti kad napises puni link u Google.

1 Like

Inace, CMS nema nikakvog utjecaja na rankiranje jer je cms backend, a o frontendu se brinu predlosci, u slucaju WP-a teme.

S obzirom na to cega sam se sve nagledao sa sajtovima za igrice koji se oglasavaju tu na forumu, cudi me da su uopce u rezultatima. Tu ne mislim omalovazavati neciji rad, nego se koriste nekvalitetne teme koje nisu ugodne niti oku a niti Google-u.

mrgud, mozda ta tvoja specificna tema sadrzi neki skriveni kod koji ti je nastetio. Skriveni link npr. ili mozda maliciozni kod, nezz

ne mozes odmah zakljuciti da je do Wordpressa, pa cak ni do te teme jer je moguce da ti imas neku nulled verziju

WP mrtav? Rekao bih da WP nikad nije bio življi. Glupo je ponavljati što su neki već rekli, ali WP je odlično optimiziran u svim pogledima, a što se SEO perspektive tiče WP nije ništa bolji ili lošiji od drugih CMSova, sve to ovisi o vlasniku sajta, kako će odraditi on-site SEO.

Jedini krivac za pad WP sajta u rankingsima može biti sam vlasnik ukoliko ima smeće content ili loše podešen site, a sam CMS nema nikakve veze sa tim. U biti, početnicima koji neznaju puno o optimizaciji, WP može samo pomoći jer će neke bitne stvari automatski odraditi (canonicale, http statuse, title tagove itd).

Inače vidio sam dosta primjera kad su sajtovi skočili i za desetak pozicija nakon što su prebačeni u WP.

Kako god kažeš, ja ti samo kažem da puno vas ima kompletno kopiran sadržaj, te igrice, i imate po par website-ova sa istim igricama i tako valjda vas 20 tu samo na wmf. Još uz to su vam website-ovi spori, neoptimizirani, ružni, puni flash-a, te nisu mobile friendly itd.

Što se wordpressa kao platforme i google-ovog mišljenja o istome tiče pogledaj:

Ok. Ja sam jucer napravio nesto drugo, naime na jos jednom sajtu kojeg nije bilo nigdje u googleu, ostavio sam wordpress ali sam promijenio temu. Pa cemo uskoro vidjet da li je do wordpressa ili do teme.
P. S. Evo sad vidim da kada kopiram link u Google, da mi ga izbacuje u rezultatima, sto prije nije bio slucaj. Znaci stvar je u temi. Nevjerojatno da nije proslo niti 24 sata otkako sam promijenio temu a stranica se vec vratila.

Ali je netko dobro primjetio, većina top portala s igricama nisu na WP :smiley:

Ja nekako iz ove teme kontam da 95% ljudi koristi WP teme skinute sa neta, a vecina i sa warez sajtova. I ocekuju nesto od te teme, koju svaki drugi ima na svom portalu, malo preprave raspored ili boje i to je to.

Nadam se da ce krepat uskoro. :tongue:

Custom rjesenje ne osim kad projekt to bas zahtjeva jer postojeca poznata rjesenja ne nude to sto klijentu treba. Zasto? Jer s custom cms-om si “natjerao” kupca da se obveze da mu ti odrzavas cms.Ukoliko se poslovna suradnja raskine, tesko ce naci drugog odrzavatelja bez da ovaj onda sve prepise u neki poznati cms ili pak opet svoj…

Sto se tice wp, je li mrtav? preko 20% webova na svijetu je na wp tako da ne bih rekao da je dead. SEO nema nikakve veze s cms-om jer svaki normalan cms nudi opciju da se adaptira kod stranica. Eventualno moze bit dead ako je google odlucio napraviti neki filter i staviti stranice na wp-u na neko n-to mjesto u svojim indexima, ali nekako sumnjam da je to isao raditi. To bi recimo google napravio da ima svoj cms koji je open source pa njega pocne gurati :slight_smile: