Rekao sam da više neću komentirat u ovoj temi, ali ne mogu izdržat da ne napišem još jedan komentar 
Vi raspravljate o SAD-u, Njemačkoj, Hrvatskoj itd…kakve to ima veze? Rijetki shvaćaju da ljudi nisu stvoreni da bi bili nečiji robovi i da bi im netko nešto nametao. Onaj tko to shvaća zna da nitko nema pravo određivati ljudima što moraju plaćati i kako moraju živjeti. Onaj tko to ne shvaća ima mentalitet roba (bez uvrede, to je moje mišljenje).
Zašto bih ja morao plaćati recimo HRT ? Iako me sram današnjeg Dinama, ja ipak volim svoj Dinamo i želim pogledati Rijeka-Dinamo večeras, a ne mogu na HRTu. Plaćam Bnet koji vjerojatno plaća veliku naknadu HRTu da bi mogao uvrstiti njihove programe u svoju ponudu, znači u cijeni Bneta već plaćam HRT. Naravno da povremeno pogledam i HRT doma, iako ne prečesto, ali ima ljudi koji ga uopće ne gledaju i znam takve. I oni MORAJU plaćati HRT pristojbu jer imaju televizor. Negdje je bilo rečeno da moraju plaćati samo zato jer imaju mogućnost gledati budući da imaju TV. Pa ima i svaki čovjek teoretsku mogućnost ubiti drugoga, pa jel zato mora ići u zatvor, jer eto, ima mogućnost to napraviti??
Netko je na ovom forumu napisao da se plaća pristojba, ne pretplata, koja je izglasana u Saboru i to se jednostavno mora plaćati jer je takav zakon. I sad dolazim do glavnog: TKO IMA PRAVO MENI ODREDITI ŠTO JA MORAM?! Tko su ti koji određuju što ja moram? Za mene su nule. Niti su mi obitelj, niti su moj Bog. Drugome nedam pravo da mi kroji život. Naravno da se prilagovđavam jer će me u suprotnom te nule zatvoriti, ali se nikako ne slažem s takvim načinom i uređenjem.
Ovo s HRTom je samo jedan banalni primjer. Zašto se mora plaćati mirovinsko?! Osim zato da ne bi penzići izašli na ulice idući mjesec kada im se ne isplati zaslužena mirovina jer toga što su oni godinama izdvajali već godinama niti nema. Mi danas moramo plaćati nesposobnost i lopovluk onih koji nas konstantno tlače i to nazivaju društvenim uređenjem. Nije me briga da li je tako i u Njemačkoj, za mene to NIJE NITI ĆE IKAD BITI OK.
Da mi hoće vratiti sve što sam do danas uplatio u mirovinski odmah bih uzeo i pristao da nemam mirovinu od države kada bi za to došlo vrijeme. Ali ne, ljudi danas (nesvjesno) pristaju da im mirovina bude jako rizična, ali da svaki mjesec uplaćuju nemali iznos za tu vrlo upitnu mirovinu.
Kad je Kosorica uvela harač uzeli su od ljudi ono što su oni pokrali i/ili upropastili. To je opravdano i solidarno? Ok, nekome je, meni nije niti će ikada biti.
Ova tema ima predispozicije otići i u smjeru cijelog monetarnog sustava koji je…ma zapravo nemam riječi za opisati tu grozotu. Zato izbjegavam komentirat u temi jer mi lako može oduzet vrijeme 
Mi živimo u ropstvu. To je jednostavno tako i to je teško ili možda i nemoguće danas mijenjati, ali ne razumijem da ljudi toga nisu svjesni i još da to opravdavaju.