Da li se isplati kupovati Instagram profile?

Pozdrav svima,
Posto smo svi svedoci da je fb puko i dosta obara domet. Zanima me da li se po vama vise isplati kupiti vise naloga od po 3-4k ili kupiti dva naloga od po 80-100k.

Isto ti je i na ig vremenom ti pada doseg i stori pregledi. Kako god opet je bolja fb stranica nego ig profil i vise ce profitirati u svakom smislu.

1 Like

Zašto to misliš? Trenutno je IG profil 10x bolja investicija po meni.

2 Likeova

2-3 velika profila da imaš story swipe up i sigurnost ako jedan obrišu druga dva ostanu.

1 Like

Upravo zbog toga razmisljam da uzmem vise manjih profila. Pronasao sam jednog lika koji prodaje instagram profile sa 3.5 do 4k pratioca. Ima izmedju 1400 i 2000 domet na story i oko 1000+ lajkova na slikama. A prodaje ih za po 20e jedino sto objavljuje zenske na tim profilima ali meni to odgovara jer mogu tu publiku da iskoristim na max.

Takodje mislim da je trenutno mnogo bolje ulagati u instagram profile, trenutno je fb sa reachom dosta loš, ali mislim da ce u budućnosti i Instagram mnogo smanjiti reach samo da vise izvlace novca

2 Likeova

To je pitanje trenutka kada ce se desiti. Ali baciti pare na stranicu od 40-50k za fb koja ce imati domet jedva 1000 + ljudi i uzeti vise instagram profila koji ce imati sigurno neuporedivo veci domet. Cak je i povoljnije.

Na koji ce nacin instagram smanjiti domet? Gdje ce taj domet nestati na instragramu?

Može napravit naslovnu kao na fejsu. Da objave nisu najnovije po redu. No trenutno mislim da neće to raditi, barem ne u skorijoj budućnosti. A i story swipe up je najvazniji i donosi najvise posjetioca na sajtove.

Smanjiti i doseg slike i stori preglede. Ja sam prosle godine na profilu imao 40k manje pratioca a veci doseg na slikama i na storiju veci broj pregleda za 6k nego sto imam sad sa dodatnih 40k.

A u ostalom i sami cete vidjeti, copy paste situacije sa fb.

Pa gdje mislis da su nestali ti pregledi? Ako je kolicina vremena probedena na isntagramu i broj korisnika (ukljucujuci i ove sto objavljuju) isti kao onda, gdje je taj domet nestao? Na fb je lako uperiti prstom, na instagramu ne isto tako

Pa ocito te krene manje izbacivati sto na onom feedsu sto medju tvojim followerima i onoj pcoetnoj, ne razumijem sta tu nije jasno. Ograniceno kao i fb reach, algoritam ti odredi procenat.

Pa ako si ti imao taj domet prije, sad ga nemas, gdje je nestao, ko ga je preuzeo? Nekome se nesto moralo prikazati (na fb je vise statusa prijatelja nego ikad prije, ima i onih highlights i svasta nesto sto odvlaci domet od stranica)… a sta je to nesto na instagramu gdje su svi profili manje vise isti (nije ko na fb da imas stranice, licne profile, grupe, prijatelje itd)

Kako misliš unovčiti takve profile sa ženskama,link možeš ostaviti samo u bio.A story sa linkom tek nakon 10k pratioca.Zanima me jer imam i ja neke ponude sa sličnim profilima.

Ja sam debelo zagrejan za ove profile jer imaju extra domet a za mene su povoljni svega 20e po profilu. Tako sto na tim profilima su 99% idiota njih lako mogu prebaciti na adult sajteve navuci da kupe neki proizvod i slicno

Lako možeš dobit ban od Insta zbog sadržaja. Meni je jednom prilikom u razmaku od tj dana ugasio Insta oko 100 profila. Sve jer kao krše pravila zbog golotinje i nez. Kim K. objavi golu sliku i ništa, ja nesmijem sliku u kupaćem.

Možeš ih kupit, stavit na bota mj/dva i onda da pređeš 10k i na story swipe up izvlačit posjete.

To moze da ti bude iz milion razloga a najmanji iz tog jer si stavljao slobodnije slike.

Razlog je zbog slika, kao što je i Instagram naveo. Može sve bit super i nakon 2 mj ako oni odluče ukinut soft erotika profile, napravit će to.

Kako god bilo društvene mreže i profili na njima na dugoročno su rizik, jer nikada nisu u tvojem vlasništvu. Ja sam se kroz zadnjih 5 godina mnogo puta opekao, te trenutno se najviše fokusiram na zaradu odmah, a ne gradnju profila na dugoročno. Osim kod personal branda

1 Like

Nikad nema pravilo, Rizik stvara kapital.

Za ove koje si naveo bi rekao da se ne isplati.
Kupi jedan pa vidi nakon tjedan dana da li imaju stvarno toliko like-ova i interakcija te kakvi su to pratitelji.