Dimi3je.com - Blog o Internet Zaradi

Nakon godinu dana aktivnog zarađivanja od interneta želeo sam da to svoje znanje podelim sa masom… vlastitim blogom :slight_smile:

Više o celom blogu i meni samom možete pročitati na: http://dimi3je.com/o-meni/
Logično, link bloga je: http://dimi3je.com/

Sve kritike, predloge, poslovne ponude, šta god… Dole napišite, ili meni na PP, ili u kontakt formi na sajtu! “Gledamo” se na blogu drugari!

Učitavanje stranice 30sec…

Host proble :smiley: Imamo DDoS napad trenutno… očekujem da će da se sve sredi do sutra ujutru

Mali edit, a i sajt sam slabo optimizovao, bar što se slika tiče… iskren da budem, promaklo mi je :smiley: Minut posla je to

Lose, onaj ko nezna ne moze drugog nauciti

Iskreno ja radim na net (mislim od kada zaradjujem imam koristi od njega ) nekih 2 godine , jos nisam ni pomisljao na ovako nesto da ucim nekoga :smiley:
jer nemam dovoljno iskustva :smiley:

Cenim tvoje mišljenje, i neću ulaziti u raspravu sa tobom jer vidim da to želiš…

@Zdenga Koliko imaš godina? Ja sam tinejdžer i po znanju u internet zaradi sam znatno iznad svojih vršnjaka, pa je moj cilj da svoje znanje prenesem njima a uz to bi i neko stariji ko ne zna ništa mogao da nauči nešto. Da si detaljno pročitao odeljak “O meni” shvatio bi sve to… Sve sam napisao tamo, za sada je moj blog amaterski i mesto gde ću da kačim svoje nasumične stvari iz sveta interneta, svoje greške ću da delim sa svima i da ukazujem ljudima na njih, da objavim nešto što sam naulio itd… svakako bi to bilo korisno zar ne? Ukoliko nije tebi korisno ne znači da nekome neće biti…

Cijenim to sto zelis podijeliti svoje znanje sa drugima :slight_smile:
Ali kada budes dijelio tutove kako zaraditi i sve to na osnovnim koracima kada pogrijesis ili bas dobro ne objasnis vidjet ces koliko ces samo hejtova primiti :smiley:
Znam nije uredu da te neko hejta’ al ovo je balkan druze :smiley:

Bitno da je mali ambiciozan. Skupit će iskustvo s godinama, Nemojte ga odmah popljuvat, odustat će brzo… :smile:
Mada dobro dođu i kritike, gurnu te da budeš bolji.

Ne vidim ništa loše u deljenju znanja :smiley:
Inače, za sada nemam takav tutorijal, onaj kako zarađivati kao tinejdžer je osnova koju treba pročitati pre nego što se krene u istraživanje vidova zarade :smiley:
Hejt kao hejt brate, imao sam ih i tek ću ih imati, mada iskreno da ti kažem kada god su me pljuvali za nešto i hejtovali ispalo je najbolje na kraju :smiley:

@cipek Tako je, iskustvo se stiče s godinama pa će tako i blog biti sve bolji i bolji iz dana u dan… Ali ne mogu da se složim sa ovim “odustat će”, volim kritike i ne primam ih srcu toliko…

Samo sam ti bacio jedan uobičajeni balkanski komentar, a sto se mene tiče druze samo naprijed!
Od mene imas Like share na fb sto se mene tiče al nas narod je glup i zatucan :smiley: :smiley:

Nakon godinu dana aktivnog zarađivanja od interneta 

…mogao si makar malo bolji domen smisliti. :smiley:

Blog je lični, ime mi je Dimitrije, pa je dimi3je nešto originalno uz moje ime :smiley:

Hvala ti :smiley: Da smo zaostali jesmo, neko mora da pogura omladinu? Ja bi da probam :smiley:

1 Like

Mali se bas nalozio, hoce sin da uci tatu kako se prave djeca

Svaka čast na ovom projektu, lepo je što neko želi da pomogne tj. nauči druge o internet zaradi. Kako bi rekao bar nije šablonski i lepo je čuti da neko “mlad” pokušava u ovome da uspe.

Ali ono što meni smeta (uopšte nije hejt) jeste sam naziv domena “Dimi3je”. Prvo što si trebao da uradiš jeste da pođeš od sebe kako bi ti nekog kritikovao da je stavio ovakav domen, lepo je to na oko tj. unikatno ali za kucanje ili pamćenje jako teško, iskreno ovo nije uopšte dobar poduhvat (shvati ovo kako god želiš).

E sad ono glavno što sam zapazio i što mi lično stvara “konfuziju”. Sa jedne strane želiš nekog nešto da naučiš, ok pohvalno, hoćeš da preneseš svoje iskustvo ok i to je super, ali ovo…

Ljudi, previše posla imam na dnevnom nivou, kao što ste gore pročitali imam 16 godina i pored posla imam i svoj život a kao šlag na tortu tu je i škola koja je obavezna… da li stvarno mislite da mogu da vam odgovorim na pitanje?

Opet ovde nešto nije uredu, želiš da pomogneš ljudima ali ne želiš da odgovaraš na pitanja. Svako će reći pa čekaj malo zašto onda blog i tvoje lično iskustvo, ja imam pitanje u vezi toga ali na šablonske odgovore neću odgovarati jer imam puno obaveza totalno nepojmivo oko svega.

Ček imaš puno obaveza, naravno da je škola najbitnija ali onda ti ovaj blog u startu nije trebao ne zbog škole, nego zbog vremena i tvojih sajtova.

Eh ovako, vlasnik sam nekoliko sajtova i portala, bavim se i freelance ( guglaj da saznaš šta je ovo ) pisanjem članaka za klijente, bilo to na engleskom ili srpskom.

Guglaj, pa opet kontradiktorno od onoga što je blog u stvari, ja ako hoću da pomažem ljudima tj. da prenesem svoja lična iskustva onda moram biti tu da slušam “gluposti” na koja mi ma koliko bilo mrsko odgovoriću zbog interakcije sa korisnicima.

Jer će većina pomisliti na osnovu gore pomenutog posla i svega što radim da sam nešto previše informisan itd… Ne ja sam totalni početnik u svemu ovome, ne znam neke elementarne stvari o pojedinim oblastima a ni ove oblasti što znam nisam usavršio ( iako čvrsto verujem da je nemoguće usavršiti nešto što ima veze sa internet poslom budući da se gotovo svakim danom pojavljuje nešto novo ).

Ovde sebe ladno diskredituješ, a otvoreni si za poslovne ponude. Mislim ne razumem, sa jedne strane u prvom delu teksta sebe predstaviš kao OK ozbiljno, a posle sebe dotučeš ovakvim tekstom da neko posle pomisli jeste stvarno je ovo pisala mlađa osoba, a ceo tekst ispade duhovita šala “Nije da se hlavim, uspeo sam, čitam ali mi ništa nije jasno”.

I ono što je meni nejasno, ustvari jasno mi je, mladi si naučićeš ali treba to na vreme da shvatiš i uvek pođeš od sebe, samo bez navođenja toga u blogu “Ja, pa Ja itd…”.

Drugo naveo si blogove koje pratiš OK pohvalno, ali npr. Dragan Varagić pa navedeš “jedan malo ozbiljniji blog” i plus nalepiš etiketu “veteran”. Prvo blog ne da je ozbiljan nego “istanca” za sve ostale, drugo nauči da u internetu svetu nema “veterana i gradiva za veterane”, ako si mislio na to da je štivo ozbiljno za profesionalce ili ti ne razumeš onda ispravi ovu rečenicu, kao i gde pominješ Mladen Stojanović “Gomila tekstova”. Ispravka to se kaže ovako “Na ovom blogu možete čitati jako korisne tekstove iz oblasti marketinga

Samo deo iz jednog tvog teksta (citiram)…

Kvalitet a ne kvantitet, ovo je jedna od mojih najvećih grešaka. Uvek sam gledao da što više napravim dok mi kvalitet nije bio bitan. Ja kao vlasnik sajtova i pisac mogu napisati celu knjigu o ovoj temi ali je zapravo jedna rečenica dovoljna da biste sve razumeli, bolje je napisati dva kvalitetna članka od 2000 reči nego 20 članaka od 100 reči, publika ceni kvalitet i kvalitet se deli!

Ovo je deo iz teksta “Kako zarađivati kao tinejdžer”, e sad osim što je kilometarski post i što ima poređenja i brdo stvari koje si ovde ubacio plus opisao i govorio kako razmišlja tinejdžer, a kako iskusan bloger i onda uporedio palačinke, dodao razne fraze i izraze, ček malo odluči se koja je tema u pitanju. Sažeto i kratko na prvu loptu, a sve si ubacio u jedan članak iako imaš materijala bar za 15 članaka da svaku tezu objasniš lepo i kako treba. Ovo što si ti naveo sam sam uzeo deo iz članka suprotno govori o tvom pisanju. Ideš tekst sažeto i kratko i ciljano na prvu loptu odmah o temi, ne razvlačenje i dodavanje svega i svačega i uvek neko poređenje.

Da si čitao blog “Može i ovako” znao bi o čemu pričam. Da si čitao Dragana varagića znao bi takođe o čemu pričam.

Jednostavno odluči se šta želiš, nije ovo hejt uopšte nemam potrebe za tim niti imam kakve koristi od toga, ali neke stvari su sasvim nejasne. Ako želiš da guraš ovo u smeru tinejdžerskog bloga i zarade gledaj da svedeš na kratke i jasne članke, ubaciš nešto i iz iskustva tvojih vršnjaka kako oni zarađuju ne samo na internetu nego uopšte, kako se snalaze sa novim idejama, mladi programeri, predstavljanje nekih programa itd… tema ti je jako široka i korisna primeni je pametno ne samo na “internet zarada”.

I još nešto da obrazložim, naravno kao i svaki tinejdžer “avioni kamioni, bogastvo…”

( BMW x6 – skromno zar ne ), najviše ću se posvetiti svojim vršnjacima koji ne vide ništa sem Facebook-a i eventualno nekih igrica ( oni su malo napredniji haha ).

Shvati da imaš na ovom forumu ljude kao što su @anja1 @drmrgood od kojih si mogao da naučiš šta znači uspeh, a šta znači kada se stvari okrenu naopačke i kada sebe moraš unaprediti do te mere da ni internet marketing ni internet zarada nisu stalni prihodi ukoliko ne razmišljaš unapred.

Anja1 je lepo rekla, bolje više sajtova nego jedan veća šansa za uspeh, a kako Google razmišlja neki mogu otići sa svoje pozicije, a neki mogu ostati, dvostruki aršini u vezi svega toga. I ono što između ostalog od njih možeš da naučiš kao i od blogera koje si naveo “Uspeh sam dolazi, ne u snovima”, znači bez tinejdžerskih fora “Avioni kamioni” nego ako krećeš ozbiljno onda kreni, tvoji vršnjaci dalje ne vide od YT, FB, TW, i sličnih servisa i plus podsmeh na kraju, samo govori o tome da ako želiš da neko sarađuje sa tobom onda podigni svoj nivo komunikacije na viši ma koliko ti bio tinejdžer nije opravdanje za takav podsmeh.

Nastavite da pratite moj blog ali mi nemojte slati mejlove ili poruke i tražiti pomoć, neću da vam pomognem, ne zato što sam gad već zato što hoću da vama učinim uslugu. Probajte sve sami, sami grešite sami ispravljajte greške, neka ovaj članak bude temelj vaše karijere!

Ili želiš svojim vršnjacima da pomogneš ili si otvorio ovaj blog samo da se hvališ što iza svake rečenice to malo vuče na tu stranu.

Ti si naučio sve to, još uvek učiš ali moji vršnjaci knjiga u ruke pa učite sami, od mene nema pomoći kao ni ovog bloga???

Svakako imate komentar sistem ovde i ukoliko trebate nekakvu pomoć, imate da dodate nešto ili da mi date neki predlog, slobodno, volim kada vidim aktivnost čitalaca!

Kako onda želiš aktivnost korisnika kada si odmah te iste korisnike tj. posetioce diskreditovao na najgori mogući način. Učite sami, ja samo slušam predlog od pomoći nema ništa.

1 Like

Ajmo odma popljuvat covjeka i nazvat ga neznalicom e to je balkanski mentalitet… bravo Divitrije nastavi slijediti svoje snove samo naprijed

LIKE

U redu je Mia…

@MojNalog

Prvo da ti kažem hvala, jer si odvojio vreme da mi ukažeš na neke greške koje sada vidim da su realne i da si u pravu… A sad da odgovorim :smiley:

Što se tiče tog dela gde kažem da previše posla imam mislio sam na to da nemam vremena da odgovaram na jedna te ista pitanja, koja sam objasnio u jednoj temi… ali kontam da to tu nisam naveo pa ću taj deo promeniti…

Freelance sam objasnio u postu, pa bih mogao da promenim iz tog ( guglaj u link ka postu )… Planirao sam da svakim novim postom ( večeras pišem novi ) objašnjama neke pojmove… Sve naprimer buni šta je to NIŠA ( niche ) pa sam eto to naprimer želeo da objasnim… Tako da si i tu u pravu…

Sad kad pogledam možda sam previše tu “popljuvao”, verovatno zato što sam želeo da objasnim koliko je moje iskustvo i da to nije ništa u poređenju sa drugim blogerima… cilj mi je bio da sebe u samom početku zaštitim i ogradim od hejtera… Popraviću i to… E da to “Ja, pa ja” bi mogao da izbacim, ufurao sam se nešto u tom fazonu dok sam pisao tekst promeniću to…

Ispraviću veteran, hvala ti, ipak si duže u svim ovim vodama pa svakako znaš dosta više od mene… I u vezi Mladena primer koji si ti naveo izgleda dosta ozbiljnije…

Taj tekst je kratko i jasno, ali sam u neku ruku morao da upoređujem i malo više objašnjavam… naprimer, kako AdSense funkcioniše… pre nego što on nastavi da istražuje način zarade ( AdSense ) od sajtova, treba da zna kako sve to izgleda, neki banalni primer sam naveo… Taj članak je osnova, osnova… A onda ću sada manje članke o svakom vidu zarade, svakoj tezi, itd… Pa ću linkovanje da napravim unutar bloga kako bi kasnije početnik sve to mogao da poveže i vidi :smiley:

Pogledaj ostale članke ( ona dva što ima ), šta misliš? Gledao sam da to bude u neku ruku kratko i jasno, da im objasnim kako stvari funkcionišu i nisam ulazio u druge teme… Naravno da ću tek da pišem tekstove i da će to tek da se razvija i da bude sve bolje i bolje, ali planiram isključivo da pišem o zaradi preko interneta…

Eh to već ne mogu da promenim, u svojoj glavi ne, još uvek je sve što vidim ispred sebe taj BMW x6 i guram ne stajem da radim kako bi za neku godinu sebi priuštio nešto… mada ko zna, možda i napravim nešto novo? Podsmeh sam iskoristio da kažem da su oni koji igraju igrice malo napredniji od onih koji vise na Facebook-u ali opet sad kontam da taj podsmeh može nekome zasmetati i stvoriti neku pogrešnu sliku pa ću te i ovde poslušati i obrisaću tako nešto…

Ne, iskreno ti kažem da mi cilj nije bio da se hvalim ovim što radim, jer onaj ko to treba da zna već zna… Cilj mi je da pomognem svojim vršnjacima i da sebi otvorim vrata ka nekim saradnjama, što se već desilo… Hteo sam da dam fokus na to da oni sami probaju, jer znam kako je meni sve izgledalo kad sam baš počeo, i moram da priznam dok sam ne probaš i ne udariš glavom od zid… nema ništa… Ali svakako ću promeniti tu rečenicu…

Zaključak

Neke delove teksta, i rad ću poboljšati baš kao što si mi ti rekao. Počeću da primam mailove početnika i onda kada se skupe pitanja na određeno pitanje pisaću članak na tu temu… To je jedno lepo rešenje…

Hvala ti puno druže, nemam reči, prvo si potrošio sigurno 10ak minuta da sve to lepo pročitaš i još 10ak da mi ukažeš na greške… ti si me time ispoštovao i nikako ovo nisam okarakterisao kao hejt niti me je sve ovo povredilo… Ipak sam početnik a ti si verovatno “veteran” ( moja stara reč :stuck_out_tongue: ) tako da ti dosta više znaš neke stvari od mene, poslušaću te sve što si rekao i ispraviću tekst i rad… još jednom veliko HVALA!

EDIT: Što se tiče domene, svi su pohvalili da je super i da se brzo pamti… dimi3je, ne znam ali i meni tako zvuči :smiley:

@Cane Niko me nije popljuvao druže, samo Mia… Svi ostali su mi dali dobronamerne savete, pogotovu MojNalog kome sam i više nego zahvalan… A i tebi hvala na podršci!

Alo vi tupoglavci koji k*** pljujete decka?Ajde otvorite clanke pa vidite kolko su dugacki, decko se stvarno potrudio vi ga odma popljujete.
Di ste vi bili sa svojih 16 ili kolko je vec napiso da ima?Neznam ocito taj balkanski mentalitet ce popljuvat sve sto nije vase…
Bravo decko svaka cast samo se tako nastavi truditi i raditi.I ukoliko ti i ne uspije ovaj sajt svejedno ces na njemu steci puno znanja i iskustva jer kada dode ona “prava” stvar ti ces znati sta i kako.

Samo naprijed i ne slusaj ove sta ce ti reci da nesto ne mozes samo zato sto oni ne mogu!!

Hvala ti puno druže!!! Nisu tupoglavci, svako ima svoje mišljenje o nečemu i ja svačije mišljenje cenim… MojNalog mi je baš ukazao na neke realne greške i otvorio mi je oči, večeras ću posvetiti nekoliko sati ispravljanju nekih greškica na koje mi je on ukazao… Ako ništa drugo, naučiću ovim projektom dosta stvar!

Inače, kad god mi neko kaže da nešto ne valja ili ne mogu, uinatim se i napravim da to bude savršeno i pokažem da mogu… Tako da, što me više kritikuju meni je bolje :smiley:

Neke delove teksta, i rad ću poboljšati baš kao što si mi ti rekao. Počeću da primam mailove početnika i onda kada se skupe pitanja na određeno pitanje pisaću članak na tu temu… To je jedno lepo rešenje…

Upravo si shvatio poentu koji nisam želeo da ti kažem ne u smislu da neću nego upravo sam to želeo da shvatiš kroz jedan konstruktivan primer kako može realno da se razmisli i problem reši unapred.

Ono što govorim kroz neka moja iskustva jeste da uopšte ne samo na Balkanu ljudi, ali bukvalno vole da im je na tacni, ma koliko to nekome bilo čudno ali treba gledati da ciljana grupa može biti veća od one na koju neko misli i da će uvek postojati pitanja od kojih ti prosto pripadne muka jer si već o tome pisao, ali unapred rešavajući problem odmah uputiš korisnika tačno na lokaciju gde je to napisano (sebi smanjiš posao).

Najbolje iskustvo ćeš lično steći kroz “forum”, čudno naravno kako kroz forum, pa iz foruma neke opšte teme možeš da zaključiš koliko ponavljanja ima i kako prosečan korisnik (naveo si od tinejdžera do veterana) razmišlja.

Jednostavno svi mi hoćemo na keca informaciju ali nekad je takvu informaciju teško pružiti kroz tekst nekad je veoma lako, ali smisao mog pisanja je veoma jasan.

Znaš kako je na Balkanu “Osnivač firme je uvek upravu, svi ostali pojma nemaju”, e kada se to promeni onda će i razmišljanje biti drugačije ili ona rečenica “Našao on mene da savetuje, valjda ja znam najbolje, ja sam vlasnik”.

Ima tu još stvari malo sam ispao iz teme “Ja da uložim u marketing, znaš ti koliko je zakup lokala, trošarina, putni troškovi, radnici, porez državi, ma ti si lud i nisi normalan”, a onda kada treba popust primena recepta je ista, ustvari za sve što pokušaš kod “prosečnog” vlasnika nekog lokala odmah u startu si fijuknuo sa glavom.