Dolazi kriza - ja očekujem 2019. godine

Jel prati iko ovaj krah SVB banke?

Evo bas citam. BTC isto pao vjerovatno zbog nje.

Po meni radi se o ogromnom propustu odgovornih ljudi u banci koji nisu adekvatno pratili kretanja.

85% depozita nije bilo osigurano…
a baš sam zadnjih dana imao povjerenje u takve banke općenito da držim veću lovu zbog kamata koje su u rastu i biti će visoke još neko duže vrijeme…
OHLADIO SE

Prati, nego šta nego se prati, nego bilo mi žao prekidati ove lijepe komentare s putovanja. :grin:
Bojim se da je ovo početak scenarija iz 2008.
Situacija je kompleksna, kamate visoke, ekonomija ubrzava, a banke očito već sada u problemima.
Ujutro ce europske burze biti u debelom minusu, a bojim se da je to samo pocetak za tržišta i ekonomije u cjelini.
Uzdamo se u državu (SAD) i Powell-a. A bojim se da se netko usrećio tko se uzdao u Americku drzavu. :grin:

1 Like

Fino objasnjeno.

2 Likeova

Evo i Credit Suisse u nekim problemima danas. Dolar kreno dole pa nagli skok. Svedski penzioni fond isto u gubitku zavisno sta bude sa SVB bankom

Euribor danas pao za jedan dan za 0.34. kad bi zveknuo do nule gde bi mi kraj bio :sunglasses:

2 Likeova

Jutro. Sta se desava ovjde? Jer je kriza ili ne? Sto je sa majmunskim boginjama? 5g? Jer mogu napokon micat alu foliju sa glave? Kako da se pocnem ponasat ako je kriza? Il je ocekujemo tek 2024-2027?

2 Likeova

Hahaha dobar

Pusti to bio u banci neki dan digli su dobro kamate na stambene. Na 1400e place mogu dobit 145000 eura na 30 godina. 4.10% godisnja kamata.

Tako da, kriza je :rofl:

meni ukinuli minus… ameri su pred recesijom…bice veselo dogodine…

1 Like

@mitok sto te nema?

Cini mi se da smo mi vec u krizi, sta ti velis?

Naravno da smo u krizi. Evo nama sef digao placu pocetkom godine i sad bi trebalo opet. Tjedan dana prije nove place ja sam bez novaca, a do pred 2-3 mjeseca placa mi je bila dovoljna. Znaci da je opet sve poskupilo cca 25 %.

1 Like

Evo kod mene ispod stana cijene u Studencu, nisam mogao odoliti a da ne uslikam.

1 Like

Bokte. Nisam znala koliko tacno kostaju ovdje u Njemackoj ali tih 5 mi se cinilo puno pa izguglah. Ovdje BIo (znaci organska ) manje. Jel to normalna cijena tu?

Ova “obicna” su oko 2 evra 10 komada. A pri tom su i ovdje cijene bas puno skocile

Ma nije normalna nego šugavi Studenac kad moram tako reći. Neki dan me na poslu obična kifla i jogurt u čašici izašlo 2 eura.

Stvar je da su stavili trgovine na svaki čošak, i onda uvijek neka radi nedjeljom, ali su im cijene katastrofa. Na proizvodima što su npr. u Konzumu 1.5 euro, kod njih su preko 2. Baš imaju ogromne marže.

S tim da su ovo tvoja Bio, a ova što sam ja uslikao su samo iz podnog uzgoja, i tu ima razlike.

a to je fora s tim malim marketima, udaraju debele marze… ko ne zeli- do super marketa :smiley:

Studenac je da se smrznes :face_with_peeking_eye: