Dolazi kriza - ja očekujem 2019. godine

Uzmi gopro i baterija dosta i ima onih držača za ruksak oko vrata, na prsi, za kačket… i snimaj ako ti se da skoro non stop pa nek ima. Uzmeš one neke od 5-12tb prenosne hdd i rokaj, pa ako ništa imaš za sebe vazda lijepo dokumentovano

Drug je išo na Tajland mislim da tad (prije korone) nisu dodatne vakcine ikakve tražili.

Ima ođe i neka tema đe @igortomic dosta pisao o tajlandu i okolnim državama.

Citao sam tu temu davno, obicu ponovo kad uhvatim vremena. Sto se tice gopro-a, izbili bi mi to iz dzepa jedno 400-450e s tim dodacima?

Pa tako neđe bi ti trebalo, vjerovatno i više sa svim dodacima. Ako bi i sebe snimao trebao bi ti minimum gopro9 zbog onog ekrana naprijed. Treba bar dvije sd kartice po mogućnosti 256gb, taj prenosni hdd od bar 5tb, dodatne baterije i punjač za njih, štap na rasklapanje i tripod… to je otprilike to. Ja imam gopro 8 i sve te zajebancije i mislim da je sve izašlo blizu 600e mada nisam vodio evidenciju, možda je i više.

Svaka vam čast kad možete toliko putovati u vrijeme krize 20XX. godine…

1 Like

S obzirom kako tebi web ide, mogo bi i ti ladit **** gdje god oces

A poceo me biti strah aviona, sad kad sam se vracao iz Zuricha je bas bilo turbulentno voziti se s propelercem. Al kupio sam novo auto pa cu sad malo obilaziti susjedne zemlje. Sram me reci da jos u Italiji nikad nisam bio.

1 Like

Žao mi je prekidati ovaj divan razgovor o putovanjima, ali da ne nestanem nepristojno iz razgovora, moram odgovoriti.

Imam osjećaj da se od pojave korone i cjepiva pojavila ogromna masa ljudi koja je postala kontraprotivna svemu samo da bi bila protivna. Pa tako mislim da se i u slučaju kukaca radi upravo o tome. Dakle, nikakve hajke nije bilo 2021. godine, kad je prvi kukac odobren, a ni 2022. godine kad je odobreno njih još dva ili tri. Zašto tad ljude nije bilo briga? Pa zato što nisu znali i jer ih nije briga, sve dok ih mediji (koje najčešće nazivaju plaćenicima) ne informiraju o tome… i onda gle čuda, odjednom su kukci problem.

Što se tiče ovog umješavanja tog proizvoda u sve ostalo, vjerujem da do toga neće sigurno doći s obzirom da je riječ o proizvodu animalnog podrijetla + mora biti naveden zbog alergija. Hvala bogu makar danas svako *** piše na deklaraciji kako bi se ogradili od mogućih posljedica.

Zato stvarno, ne kužim otpor prema proizvodima od kukaca na našim policama, kao ni prerađenim proizvodima koji iste sadržavaju. Slobodno tržište, a ako je sigurno za konzumaciju (navodno s mnogim benefitima), zašto ne?

Ovo ne znam, samo znam da je Aleksandar Gavrilović osnivač prve hrvatske farme kukaca.

Zna se po čemu je Tajland poznat :smiley:

To je gotova stvar. CBDC dolaze, samo je pitanje koji točno dan.

“But let me be clear: the digital euro would never be programmable money. The ECB would not set any limitations on where, when or to whom people can pay with a digital euro. That would be tantamount to a voucher. And central banks issue money, not vouchers.” Link

Živi bili pa vidjeli, pogotovo koju godinu nakon uvođenja i prihvaćanja :wink:

U Nigeriji je već uvedena e-naira. Neda mi se pisat, ali tko hoće neka istraži kako ih sad lijepo hebu, od obavezne zamjene važečeg casha, pa preko limita na bankomatima itd.

2 Likeova

Podatak kojie me baš zatekao. Svi u zadnje vrijeme slušamo o tom da dolazi kriza, Google i velikani otpuštaju masu zaposlenika…

Kad ono, oni blago reguliraju broj zaposlenih jer se ljudi nakon pandemije iz isključivo online svijeta donekle vraćaju u normalu i offline život.

Mediji su stvarno zlo koje treba konzumirat sto je moguće manje.

1 Like

Danas je samsung prijavil nikad gori profit a sljedi i gugl i amazon… bice crvenila i otpustanja jos do kapitulacije…

McDonalds i GM nadmašili očekivanja. Earnings season u punom jeku. Sutra Tesla, ali najvažnije od svega, sutra je FED i poslije Powell goveri.

McDonalds nadmašio očekivanja, a onda…

McDonald’s — Shares dipped more than 1% after McDonald’s reported its latest quarterly results. The fast food giant topped earnings and revenue estimates, saying customers are increasingly visiting its restaurants.

Narkomansko tržište u punom sjaju. Daj lovu, pa će i smeće na ATH. Zatvori pipu pa će i blue chips potonuti. Sutra je FED, ovi earnings reports su već neko vrijeme manje bitni.

FED, debt ceiling natezanja, bonds, UK gilts itd. Sve je to važnije od poslovanja kompanija, za cijenu dionica u ovo vrijeme.

intel isto …

Ne kontam kako svi prijavljuju gubitke, a posla nikad više nije bilo? U Austriji, na zavodu za zapošljavanje, trenutno je prijavljen najmanji broj u posljednjih 70 godina. Posao možeš bukvalno mijenjati svaki dan.

Slično je i u IT sektoru. Ja npr. nisam imao nikad više posla nego u zadnje dvije godine. Može li neko objasniti iz ekonomskog aspekta o čemu se radi?

Pa prijavljuju gubitke u odnosu na prethodno razdoblje prošle godine, koja je bila jako dobra za određene kompanije, posebno one iz IT industrije. Nisu oni generalno u gubitku, samo možda imaju nešto manju dobit nego prošle godine. Popularan naziv za to je - korekcija. Populistički mediji će naravno to predstaviti kao da dolazi do kataklizme.

Vjerujem da Blackrock i Vanguard imaju plan za sve te kompanije :slight_smile:

3 Likeova

Radi se o inflaciji. To sto ima posla i sto rastu plate nije dobro. Zvuci nenormalno, i jest nenormalno, tj. samo je odslika nezdravog finansijskog sistema.

Zbog silnog upumpavanja novca za vrijeme korone (preko 30% dolara koji postoje su stampani 2020), bilo para ko pljeve, a berza je rapidno rasla. Razultat nam je inflacija, koja se moze suzbiti tako sto FED radi suprotno, sad dizu kamate, sljedece bi bilo ispumpavanje novca iz sistema. Dizanje kamate treba da izazove kocenje privrede, i pad inflacije. Znaci ti otkazi su u stvari pozitivna vijest (za sistem). Recesija koja predstoji je korekcija, da.

Pobrkalo mi se, Tesla je bila prošli tjedan :slight_smile:

cijena plina manja nego u ljeto 2021
tada cijena boce za kućanstvo cca 9€ danas 15€
je li kriza ili zapravo imamo para?

6 postova je podijeljeno u novu temu: Simeon na Tajlandu