Nisam, ali dosta mi je ovaj forum pruzio i dosta sam korisnih stvario naucio, sta god da napisem isto to bih radio i ja i vjerujem da se uvijek sve vrati iako ne idem na to, ako bude bude… Znas ono kad doniras od srca bilo koji iznos, ucinis ok djelo, sa strane se uvijeko visestruko vrati.
Davno je vecina ovdje bila protiv njih, ja sam uvijek govorio kako jeste s tim da ih nisam poznavao niti imao veliku ulogu na njihovoj mrezi, samo sam uvijek uredno prolazio, jer su pravi igraci.
Ne moras ih voljeti, ne moraju ni oni tebe, shvati ih kao najjace kapitaliste sa ciljem da sto vise para uzmu. Oni su sistem za sebe sa svom infrastrukturom i poslovanjem u 15 drzava europe, ako ces im ti donositi pare, naravno da ce te cijeniti i pruziti vece uslove. Ono sto bih uradio da sam na mjestu autora je da bih napravio ozbiljan portal i umjesto Adsensa javio se Monadu i dogovorio se za dobre uslove vezane za CPC. Ako mogu ovi ostali portali, evo tuzlanski, mostarski i svi ostali, sto ne i autor… ili ti, ili bilo ko drugi, sad kad se kreira racun pa mozda se i hoce dobiti ocajan CPC dok se ne prodju ta osnovna testiranja oko publike, ali pokusati napraviti neku pricu sigurno bi se isplatilo. Samo profesionalno i korektno 
Mgid je dobar, bolji od Adskeepera, njihove reklame su skoro pa identicne pa vjerujem i da su povezani, sad kako tacno nisam siguran. Malo je mgid i zahtjevniji oko primanja ali nista pretjerano. Plus kao i adsense imaju jako dobre izvjestaje gdje se vidi iz svake drzave pojedinacno koliko klik donosi $. Adnativia vecinom pusta sve sajtove u igru, nije mi na njihovom levelu, ali placanje je ok, zadovoljavajuce. Sto se tice urednosti isplata i to govorio sam i u prethodnim komentarima, nikad nisam imao ni minimalan problemcic ni sa jednom mrezom.
Neki od sajtova, sa redakcijama i ozbiljnom pricom, a sa njihovim (Monadovim) reklamama su: face tv, avaz, hayat, crna hronika, ekskluziva, dijaspora, grad busovaca, pressmedia, haberhana, nekad i OLX, klix…
Ako oni mogu imati uslove i biti isplativi, svi mi mozemo, evo realno osim ova 2, 3 najjaca portala ko toliko ima organskih ulaza, vecina je social. Ne vjerujem da drze njihove oglase iz prevelike ljubavi prema njima, ali ocito su jedni prema drugima korektni i ide lijepo.